Magazin

Különleges Ikarus EAG turistabusz bukkant fel Svédországban

Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft. hajdani dicsőségének egy elveszettnek hitt hírmondója került elő nemrég Svédországban, közel egy évtizedes rejtőzködés után. A Scania alvázra épített, ritkaságnak számító háromtengelyes kivitelű Ikarus EAG E98-as egy svéd hirdetőoldalon tűnt fel közel egy hónapja.

A járművet 73 ezer svéd koronáért, átszámítva 2,5 millió forintért kínálják

Svéd kapcsolat

Svédország egészen a kilencvenes évek közepéig az Ikarus Egyedi tradicionális piacának számított, hiszen a kisszériás típusokra szakosodott gyáregység maga is jelentős részben a svéd megrendelések kielégítésére jött létre a hatvanas évek végén. Svédország akkoriban tért át a jobboldali közlekedésre, ami egyúttal a teljes svéd autóbuszpark lecserélésével is járt, ez pedig más buszgyártókhoz hasonlóan az Ikarus számára is komoly üzleti lehetőséget jelentett, amit nem késlekedtek kiaknázni Mátyásföldön sem. Az ezredfordulóig az Egyedi Gyáregység és annak utódvállalata, az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft. összesen 502 darab autóbuszt szállított a svéd piacra Scania és Volvo járóképes alvázakon.

Az Ikarus EAG a kilencvenes években a fénykorát élte, az 1997-es és 1998-as esztendők azonban még ezen belül is kiemelkedően sikeresek volt a gyár számára, amelyet a két év során átadott összesen 314 darab autóbusz és a közel nettó 10 milliárd forintos árbevétel is bizonyított. Ezekben az évben jónéhány különleges autóbusztípus született az Egyedi mátyásföldi gyárcsarnokában, ilyen a hirdetésben is látható, kifejezetten a svéd piacra kifejlesztett, Scania alvázra karosszált háromtengelyes E98-as turistabusz is, amely mind műszaki tartalmát, mind pedig összeszerelési minőségét tekintve tartotta a szintet a nemzetközi élvonallal.

A különleges járműveket belső porszívózási rendszerrel, valamint a vizes bázisú WC-vel is felszerelték

A svéd rendeltetésű háromtengelyes kivitelből összesen négy példány készült, kettő 1997-ben még a Scania „3-as szériás” K113 TLB 6×2 alvázára, egy 1998-ban, egy pedig 1999-ben; ezek viszont már a Scania negyedik generációs alvázcsaládjához tartozó K124 EB 6×2 főegységre épültek. Érdekesség, hogy az 1998-ban gyártott kocsi 2011-ben hazakerült Magyarországra, az 1999-ben elkészült példányt pedig a megrendelő kérésére kerekesszék-lifttel is felszerelték.

A hirdetésben eladásra kínált jármű és testvérének megépítésére 1997 februárjában érkezett felkérés az Ikarus Egyedi Kft. svéd partnerétől. Bár az 1989-ben megalapított önálló Ikarus Egyedi Kft. 398/E98-as termékvonalában korábban nem szerepelt ilyen hosszúságú nyújtott háromtengelyes verzió, a felkérés mégsem hatott az újdonság erejével, hiszen a gyártó jogelődjének tekinthető Egyedi Gyáregység gyártósoráról a nyolcvanas évek végén már gördültek le hasonló, 14,5 méter hosszú Ikarus 396-os turistabuszok ugyancsak svéd exportra, igaz, azok középmotoros Volvo B10M-70 alvázra épültek. Az új típus kifejlesztését Torma Lajos, az Ikarus Egyedi legendás főkonstruktőre vezényelte le, aki egyébként a fentebb már említett Volvo alvázas háromtengelyes 396-as típus megalkotásában is tevékenyen részt vett.

Nálunk szokatlan, de Svédországban bevett szokás, hogy a turistabuszokat elől bolygóajtóval szerelik

A fehér alapon piros és kék csíkos fényezésű turistabuszok 1997 júniusára készültek el, és akkoriban az Ikarus Egyedi csúcstermékeinek számítottak. A Scania K113 TLB 6×2 alvázra épült, Scania DSC11 81 típusú 11 literes, 420 lóerő (309 kW) teljesítményű Euro 2-es besorolású dízelmotorral szerelt autóbuszok Svédország legészakibb tájaira kerültek, ahol a Sundboms Buss & Reseproduktion AB közlekedési vállalat üzemeltetésében naponta akár több, mint ezer kilométert is megtettek a Svéd Lappföld területén. A beltér kialakítása szintén a hosszú távú utakhoz igazodott, ezt szolgálta a maximális, négycsillagos IRU-minősítésű üléskiosztás is. A helyi igényeknek megfelelően a buszok szélvédő feletti, illetve a hátsó ajtónyílást megvilágító kiegészítő fényszórókat is kaptak.

A hirdetésben szereplő E98-as testvére Fehéroroszországban egy viszonylag friss, szeptemberben készült fényképen (Fotó: fotobus.msk.ro)

Az Ikarus EAG egykori büszkeségeinek egyik példánya most lassan 10 év elteltével került elő ismét, ráadásul nem is akármilyen állapotban. A hirdető állítása szerint a busz 10 évig fűtött garázsban állt és korához képest kifogástalan állapotban van. Sajnos testvére nem volt ilyen szerencsés: ez a kocsi 2008-ban Fehéroroszországba került, kékre átfényezve évekig Minszk környékén közlekedett, és a róla készült felvételek tanúsága szerint közel sem olyan jó állapotban vészelte át az elmúlt 23 évet, mint a most 2,5 millió forintnak megfelelő svéd koronáért eladásra kínált példány.

A külön nem megjelölt fényképek az Ikarus EAG archívumából származnak.

Címkék