Egyéb, Utazás

Módosul a közlekedési rend az ünnepi időszakban a Volánbusz járatain

A karácsonyi és újévi ünnepek, illetve a téli tanítási szünet időszakában változik a Volánbusz helyközi és helyi autóbuszjáratainak közlekedési rendje  – olvasható a közlekedési vállalat szerkesztőségünk részére eljuttatott közleményében.

December 20-án, pénteken a hét utolsó munkanapjának megfelelően, a tanítási napokon érvényes menetrend szerint indulnak a társaság járatai. 21-én, szombaton a szabadnapnak, míg 22-én, vasárnap a munkaszüneti napoknak megfelelően járnak a Volánbusz autóbuszai, a hét első munkanapját megelőző napra meghirdetett járatok azonban nem közlekednek. December 23-án, hétfőn a tanítási szünetben érvényes munkanapokon meghirdetett menetrend lesz érvényben.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, december 24-én, szenteste napján a megszokott menetrendektől eltérően ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. Karácsonykor, december 25-én és 26-án a munkaszüneti napoknak megfelelően indulnak az autóbuszok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban.

Szenteste, karácsonykor, szilveszterkor és az újév napján a Volánbusz egyes buszjáratai nem közlekednek

December 27-én és 28-án a szabadnapokon, 29-én, vasárnap a munkaszüneti napokon, 30-án hétfőn pedig a tanítási szünetben, munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekednek a buszjáratok.

December 31-én, szilveszterkor a tanítási szünetben, munkanapi, január 1-én, újévkor pedig a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka és újév hajnalán egyes járatok nem, vagy korlátozásokkal közlekednek.

Január 2-án és 3-án a tanítási szünetben érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok, míg január 5-én, vasárnap és 6-án, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első tanítási napját megelőző és a hét első tanítási napjára érvényes menetrendben meghirdetett autóbuszok indulnak. Egyes településeken a helyi járatok a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

Forrás: www.volanbusz.hu

Az ünnepi mentrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás itt érhető el.

A Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg az ünnepi időszak alatti utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a Volánbusz honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A fentieken túl a közlekedési vállalat arra is emlékeztet, hogy  az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a 2019 decemberére szóló havi, illetve második félhavi dolgozó- és tanuló bérletekkel egészen 2020. január 7-éig lehet utazni a Volánbusz járatain.

Fotó: Soós Botond / Volánbusz Zrt.