Utazás

Több felvidéki sípályához is napi összeköttetést biztosít a FlixBus

Nyakunkon a síszezon, a FlixBus pedig vezető nemzetközi buszos szolgáltatóként annak rendje és módja szerint igyekszik kiaknázni a környező országok sípályái felé irányuló megnövekedett forgalmat. Az idei szezonban tovább nő a Budapestről menetrend szerinti busszal megközelíthető síterepek száma. A FlixBus már tavaly is napi több összeköttetést kínált a magyarok körében is népszerű téli pihenőhelynek számító felvidéki Dóvalba (Donovaly), idén pedig a téli menetrendben is elérhetővé tette a Magas-Tátra népszerű településeit, így újabb lankák közül válogathatnak azok, akik a téli sportokhoz keresnek könnyen és viszonylag gyorsan elérhető úti célt.

Dóvalba (Donovaly) hétvégente ebben az idényben is naponta három buszjárat közlekedik (indulási időpontok a Népligetből: 5:45, 9:00 és 13:20), a megálló a sípályák közvetlen közelében van. A menetidő Budapestről 3,5-4 óra, így reggeli, déli, illetve késő délutáni érkezéssel is tervezhetik utazásukat a síelni vágyók. A célszerűen belőtt menetrendnek köszönhetően akár szállás foglalása nélkül is megvalósítható egy egynapos sítúra. Emellett hétköznap is 2-3 összeköttetés közül választhatnak a FlixBus utasai a téli hónapokban (a két későbbi indulási időpont egész héten rendelkezésre áll).

Akár gyors, egynapos síelések is kivitelezhetők a FlixBus járataival

A Magas-Tátrában az Ótátrafüred és Tátralomnic közelében lévő pályák érhetők el a legkönnyebben közösségi közlekedéssel, a távolsági buszmegállótól gyalogosan is megközelíthetők a felvonók és a síkölcsönzők. Mindkét településre naponta két közvetlen buszjárat indul Budapest Népliget állomásról, egy nappali (11:20) és egy éjszakai (23:50), a menetidő megközelítőleg 6 óra.

Téli túrák autó nélkül

Szlovákia síterepei a hét minden napján közvetlenül elérhetők autó nélkül is, az éjszakai buszos összeköttetéseknek köszönhetően pedig időt és pénzt is megtakaríthat az, aki a közösségi közlekedést választja. Utazás előtt a FlixBus ügyfélszolgálatával egyeztetve a távolsági buszok csomagterében különleges poggyászként a sífelszerelés is szállítható. Emellett a legtöbb síterepen helyben is tudnak felszerelést bérelni azok, akik könnyebb csomaggal utaznának. A legolcsóbb jegyek Dóvalba egy útra 3199 forintos ártól érhetők el.

A télies hangulat a menetrendre a kiterjed

Akinek a sípályák közvetlen közelsége nem elsődleges szempont, további úti célok közül is válogathat a téli Tátrában, többek közt Poprád, Zár és Rózsahegy is megközelíthető a zöld-narancssárga buszokkal.

 

Fotók: FlixBus

Címkék