Kitekintő

Tizenöt új elektromos Irizar autóbusz állt forgalomba Madridban

Tisztán elektromos hajtású szóló Irizar autóbuszokkal bővült a Madrid közösségi közlekedéséért felelős Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT) társaság járműparkja: a spanyol buszgyártó városi modelljéből összesen 15 darabot vásárolt a közlekedési vállalat. A zéró emissziós járművek három meghatározott útvonalon, a helyi 1-es, 26-os és 44-es viszonylatokon közlekednek majd. A buszok átadására február 7-én ünnepélyes keretek között, Inés Sabanés, a spanyol közlekedési és környezetvédelmi minisztérium képviselője, Álvaro Fernández Heredia, az EMT igazgatója, valamint Hector Olabe, az Irizar e-Mobility igazgatójának jelenlétében került sor.

A madridi EMT vadonatúj elektromos Irizar autóbuszai az átadóceremónia előtt

Az Irizar tavaly bevezetett új névalkotási rendszerének megfelelően i2e helyett immár ie bus fantázianéven futó, 12 méter hosszú villanybuszok fedélzetén összesen 24 ülőhely található, a járművek teljes befogadóképessége 76 fő. A buszok hajtásáról 180 kW maximális teljesítményű, 1400 Nm csúcsnyomatékú Siemens állandómágneses szinkron villanymotor gondoskodik. A mozgáshoz szükséges villamos energiát a tetőn elhelyezett, 376 kWh összkapacitású nátrium-nikkel akkumulátorcsomag tárolja, amely a gyártó szerint 200 kilométert meghaladó hatótávolságot biztosít. Ez sűrű városi forgalomban körülbelül 14-16 órányi folyamatos üzemet jelent. A lemerült akkupakkok töltése éjjel, a járműtelepen történik, a teljes folyamat mintegy 6 órát vesz igénybe. Az éjjeli feltöltésekhez az Irizar e-Mobility 15 darab töltőállomást is biztosít az üzemeltető számára.

Jellegzetes matricázás hívja fel a figyelmet a környezetbarát jellegre

A most átadott elektromos Irizarokhoz még a 2018-as év folyamán újabb 15 darab teljes méretű szóló villanybusz, valamint további 18 darab, ugyancsak elektromos hajtással szerelt midibusz is csatlakozik majd. Tavaly január óta egyébként öt darab indukciós töltési rendszerű Castrosua Tempus villanybusz is közlekedik a spanyol fővárosban, a mintegy 14 kilométer hosszú, 42 megállóhellyel tarkított 76-os vonalon. A hagyományos töltővel rendelkező Irizarok beszerzése ugyanakkor azt mutatja, hogy az EMT a ritkaságnak számító, vezeték nélküli, elektromágneses indukción alapuló megoldás helyett hosszú távon mégis inkább a jóval elterjedtebb, fixen telepített töltőállomásokkal számol. A madridi városvezetés 2019 és 2020 között további 40 darab környezetbarát zéró emissziós autóbusz beszerzését irányozza elő, így a tervek szerint 2020 végére az EMT által üzemeltetett, tisztán elektromos hajtású autóbuszok száma eléri majd a 93-at.

Könnyen lehet, hogy a most átadott kocsikat még az idén 15 újabb Irizar ie bus követi majd

Az elektromos járművek folyamatos beszerzése az EMT átfogó megújulási tervének részét képezi, melynek elsődleges célja, hogy 2020-ra a cég valamennyi autóbusza alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású, korszerű típus legyen, radikálisan csökkentve ezzel a légkörbe jutó üvegházhatású gázok mennyiségét. A program keretében 2016 és 2018 között eddig összesen 689 darab új, a környezetet kevésbé, vagy közvetlenül egyáltalán nem szennyező autóbuszt szereztek be, összesen mintegy 182 millió euró értékben.

Az Irizar Group elektromos hajtású járművekért felelős részlege, az Irizar e-Mobility számára kimondottan jól indult a 2018-as év, hiszen a madridi szállítás mellett a cég nemrég két díjat is begyűjtött Spanyolországban. A feltörekvő spanyol buszgyártó legelső elektromos hajtású autóbuszát alig négy évvel ezelőtt adta át, mára pedig deklarált célja, hogy a turistabuszok után az elektromos városi buszok piaci szegmensében is meghatározó szereplővé váljon Európában. A jelenlegi kínálat az ie bus 10,8 és 12 méteres szóló változatai mellett kétféle csuklós modellt, a hagyományosabb ie bus 18m és a futurisztikus megjelenésű ie tram típusokat foglalja magába – mindkettő kizárólag 18,76 méter hosszú kivitelben rendelhető.

 

Fotók: EMT Madrid

Címkék