Újabb 100 magyar Credobus áll forgalomba a regionális közlekedési központoknál

Tavasztól 5 regionális közlekedési központnál jelennek meg azok az új Credobusok, amelyekről januárban írt alá lízingszerződést a Volán Buszpark Kft. a közös ajánlatot tevő Kravtex Kft.-vel és Budapest Lízing Zrt.-vel. A 72 elővárosi és 28 regionális buszt március végéig adja át a gyártó a közlekedési társaságok flottakezelőjének. A beszerzés révén az összes regionális közlekedési központnál megjelennek az újgenerációs Credobusok, így azokkal az ország minden pontján találkozhatnak az utasok. Az új buszflotta tagjait automatizált sebességváltóval, nagy teljesítményű klímaberendezéssel és GPS vezérlésű utasinformációs rendszerrel szerelik fel.

A beszerzéssel közel 500-ra nő azoknak a Credobusoknak a száma, amelyeket a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program 2016-os elindítása óta adott át Kravtex-Kühne Csoport.

 

A mintegy 1600 forgalomba állított Credobus a teljes magyar helyközi közforgalmú autóbuszpark több mint 20 %-át teszi ki

A Kravtex Kereskedelmi Kft. és a Budapest Lízing Zrt. a regionális közlekedési központok flottakezelőjének nyílt közbeszerzési eljárásában nyert lehetőséget összesen 100 autóbusz szállítására. A buszok átadása január végén kezdődik és várhatóan március végéig az összes új Credobus forgalomba áll. A Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Északnyugat-magyarországi, Középkelet-magyarországi, és Középnyugat- magyarországi Közlekedési Központoknál üzembe álló buszok közül 72 elővárosi, 28 pedig regionális kivitelű.

Az elővárosi Credobus Econell az utasajtóknál lépcső nélküli, alacsony belépésű kialakítású, ezért akadálymentesen használható a kerekesszékkel és babakocsival utazók számára

A regionális Credobus Inovell kényelmes állítható üléseivel közepes távú belföldi viszonylatokon is kellő komfortot biztosít az utasok számára. A buszokat egységesen nagy teljesítményű klímaberendezéssel szerelik, emellett GPS vezérlésű utasinformációs rendszerrel is ellátják őket, amely az utastérben egy 19 colos monitoron jeleníti meg az aktuális utazási információkat.

A modern audio-vizuális utastájékoztatás számos vidéki térségben először jelenik meg a közforgalmú autóbuszokon

Az innovatív, könnyűszerkezetű Credobusok a kedvező üzemanyag-felhasználás, és az alacsony károsanyag-kibocsátás kombinációját nyújtják az Euro 6 C emissziós besorolású motorokkal. Az erőátvitelt robotizált sebességváltó biztosítja, amely jelentősen tehermentesíti a járművezetőket a napi munkavégzés során.

Mechanikusan kihajtható rámpa biztosítja az utastér könnyű megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára (Econell)

A Credobusok magyar hozzáadott értéke a legmagasabb a hazai gyártók termékei között. Vázszerkezetük és beépülő fém alkatrészeik is a mosonmagyaróvári Kühne gyárban készülnek, emellett magyar termékek a futóműveik, üvegeik, műanyag burkolataik és egy sor egyéb alkatrészük. A Kisalföldön gyártott buszok vételár arányos magyar értékhányada eléri a 75 – 80 %-ot, és egyenként 4 magyar munkahely egy évi megőrzéséhez járulnak hozzá. A Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Programmal összhangban a Kravtex-Kühne Csoport Magyarországon egyedülálló gyártókapacitást hozott létre, és a hazai buszpiac további növekedésében bízva idén nagyszabású létesítményfejlesztő beruházások bejelentését tervezi.

A legújabb 10 járművel közel 500 darabra nő a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program 2016-os bejelentése óta átadott Credobusok száma

Címkék