Utazás

Közös fürdőjeggyel segíti az eljutást Bükfürdőre a GYSEV és a Volánbusz

A GYSEV vasúti- és a Volánbusz autóbuszjáratainak, továbbá a Bükfürdő Thermal & Spa szolgáltatásának együttes igénybevételére jogosító, kedvezményes fürdőjeggyel, valamint Bük, vasútállomásról Bükfürdőre bővített autóbuszos csatlakozásokkal várja idén nyártól a két közlekedési társaság a népszerű gyógyfürdő látogatóit – közölte portálunkkal a Volánbusz.

Mint írják, a Fürdőjegy Bük elnevezésű közös díjtermék kedvezményes utazási lehetőséget biztosít vonaton az adott GYSEV-állomásokról (Sopron, Szombathely, Szentgotthárd, Körmend, Kőszeg) Bük állomásig vasúton, a Volánbusz járatain pedig Bük, vasútállomás és Bükfürdő, autóbusz-állomás között biztosít utazási lehetőséget, továbbá kedvezményes árú belépőjegyet is tartalmaz a Bükfürdő Thermal & Spa-ba.

A Fürdőjegy Bük egész évben igénybe vehető jegytípus, melynek felhasználására munkanapokon – a jegyen megjelenő érvényesség napján – reggel 8 órától, hétvégén pedig időkorlát nélkül van lehetőség. A jegy ára a vasúti utazás viszonylatától, valamint a fürdőbelépő kiemelt vagy normál időszakban aktuális árától függően változik. A Fürdőjegy Bük kizárólag a GYSEV jegypénztáraiban – SZÉP-kártyával is – váltható meg, nem átruházható, nem cserélhető és nem visszaváltható. A gyermekek, diákok, felnőttek és nyugdíjasok számára érvényes árak itt érhetők el.

A Volánbusz a vasúttal összehangolt és a fürdőjeggyel is igénybe vehető menetrend szerinti autóbuszjáratokkal, bővített csatlakozásokkal segíti elő a közlekedést Bükfürdő, autóbusz-állomás és Bük, vasútállomás között (előbbi a Vas megyei kisváros szélén, utóbbi nagyjából annak közepén található – a szerk.). Számos, korábban csak Bük, vasúti átjáró elnevezésű megállóhelyet érintő buszjárat immár a vasútállomáshoz is betér, így az eddiginél több Sopron, illetve Szombathely irányába közlekedő vonathoz biztosított az autóbuszos csatlakozás lehetősége Bükfürdő felé, illetve felől. Az összehangolás eredményeként a közösségi közlekedést igénybe vevők kényelmesen, környezetkímélő és fenntartható módon utazhatnak a Bükfürdő Thermal & Spa-ba – fogalmaz az állami busztársaság. Az autóbuszjáratok részletes menetrendje itt található.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

Címkék