Biztos út

Új ENSZ-EGB előírás a láthatáron – jöhetnek a távolsági buszokba szánt gyermekülések

Az autóbuszokon utazó gyermekek passzív biztonságának növelését célozza az ENSZ-EGB keretében működő Járműelőírások Harmonizálása Világfórum (WP.29) november közepén tartott genfi ülésén elfogadott új, egyelőre még számozás nélküli ENSZ-előírás, amely hatályba lépését követően az autóbuszokban használható gyermekülések jóváhagyásáról és alkalmazásáról rendelkezik majd.

A European Road Safety Observatory tanulmánya szerint az Európai Unióban az autóbuszokat érintő halálos kimenetelű baleseteknél az áldozatok mintegy 18%-a a busz utasai közül kerül ki, különösen frontális ütközés vagy borulás esetén. A viszonylag magas arányban minden bizonnyal jelentős szerepet játszik a biztonsági övek – vagy éppen azok használatának – hiánya, illetve elégtelen működése. A világszerte közlekedő autóbuszok döntő többségének utasülései egyáltalán nincsenek felszerelve biztonsági övvel, ha pedig mégis, akkor a két-, ritkább esetben hárompontos biztonsági övek felnőttekre vannak méretezve, ezáltal gyakran nem nyújtanak megfelelő védelmet, ha az adott ülésen gyermek foglal helyet – sőt, egyes esetekben akár komoly sérüléseket is okozhatnak.

A most elfogadott új szabályozás nagymértékben az ENSZ-EGB személyautókra vonatkozó, 129. számú előírásán („Egységes rendelkezések a gépjárművekben használt megerősített gyermekbiztonsági rendszerek jóváhagyásáról„) alapul, amely 2013 júliusában lépett hatályba. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyrészt hivatalosan is engedélyezik a ENSZ-EGB 129. előírás szerint jóváhagyott gyermekülések használatát minden olyan autóbuszban, amely hárompontos biztonsági övekkel és/vagy ISOFIX rögzítési pontokkal rendelkezik, másrészt pedig az új előírás szerint is jóvá lehet majd hagyatni kifejezetten autóbuszokba szánt gyermeküléseket. Az előírás ezen kívül rendelkezik az ülések autóbuszokban történő használatának módjáról, valamint szabályozza azok tesztelését is.

A tervezetet az ENSZ-EGB mind az 58 szerződő partnerországa elfogadta (így tehát elviekben Magyarország is), de mivel az ENSZ-EGB előírások gyakran más államok nemzeti előírásainak alapjaként is szolgálnak (eseteként módosított, a helyi viszonyokra adaptált formában), ennél szélesebb körben is elképzelhető a kimondottan autóbuszos használatra jóváhagyott gyermekülések megjelenése. Az új szabályozás alapvetően a 40-150 cm közötti testmagasságú gyermekek számára készült gyermekülések M2/III, M2/B, M3/III illetve M3/B osztályú, vagyis összefoglalóan a távolsági autóbuszokban történő alkalmazására vonatkozik, de gyártói kérésre az M2 és M3 kategóriák A, I és II osztályú járműveiben (azaz a városi, illetve elővárosi-helyközi buszokban) használt gyermekülésekre is alkalmazható.

Idehaza egyébként a KRESZ megköveteli a szállítandó gyermek testméretéhez és testsúlyához igazodó kialakítású gyermekülés – hivatalos nevén gyermekbiztonsági rendszer – használatát a kizárólag ülő utasokat szállító különjárati autóbuszokon (pontosabban arról rendelkezik, hogy a gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban, illetve olyan, nem menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban, amely álló utasokat is szállíthat).

Jelen állás szerint az új előírás alkalmazhatóságát a nemzeti hatóságokra bízzák. Abban az esetben viszont, ha egy autóbusz már fel van szerelve beépített gyermekbiztonsági rendszerrel, akkor azt jóvá kell majd hagyatni az új előírás szerint is.

A címlapkép illusztráció, forrás: Scania France

Címkék