Kitekintő

A Scania is bezárja utolsó európai karosszériagyárát

Nagyon úgy fest, hogy 2023 sötét év lesz a lengyelországi buszgyártás számára, legalábbis ami a helyi gyártókapacitással rendelkező külföldi márkák tevékenységét illeti. Márciusban robbant a hír, miszerint a Volvo Buses leállítja wrocławi üzemét, felszámolva ezzel gyakorlatilag a teljes európai buszgyártását, most pedig követi példáját a Scania is, amely az Słupskban található karosszériagyárának bezárását jelentette be most. A döntésről a svéd haszongépjármű-gyártó vezetése a mai napon tájékoztatta a lengyel sajtót. A menedzsment által kijelölt új stratégia értelmében a Scania buszos divíziója mostantól első számú svéd riválisához hasonlóan az alvázgyártásra összpontosít majd Európában, ez ugyanis jóval jövedelmezőbb, mint a komplett, készre szerelt autóbuszok előállítása.

A Volvo Buses után a TRATON-csoporthoz Scania is azt a fájdalmas döntést hozta, hogy befejezi a készre szerelt autóbuszok európai gyártását, ami azt jelenti, hogy bezárja lengyel leányvállalatának karosszériagyárát. Az üzem a tervek szerint a Volvo lengyelországi gyáregységéhez hasonlóan 2024 első negyedévében szünteti be tevékenységét, ezzel pedig közel 850 alkalmazott veszíti el az állását.

Amikor még minden rózsásnak tűnt: életkép a słupski karosszériagyár 2010-es bővítésének időszakából

A Scania Production Słupsk S.A. jelenleg két gyáregységben összesen 1047 dolgozónak biztosít munkát. A Słupsk városában található karosszériagyártó részlegnél 847, a közeli Kobylnicában működő, és a népszerű K-sorozatú önjáró alvázakat előállító üzemben pedig 200 fő dolgozik – utóbbi létesítmény az aktuális hírek szerint a słupski gyáregység bezárását követően is változatlan formában működik majd tovább.

A słupski üzem jelenleg a Scania egyetlen olyan gyártóbázisa Európában, ahol komplett autóbuszokat szerelnek össze. A kínai kötődésű Touring HD turistabusz és a vadonatúj Fencer típuscsalád kivételével, amelyeket a Higer szállít, jelenleg a svéd gyártó autóbuszos üzletágának teljes európai termékpalettája (a Citywide, a Citywide Suburban és a tavaly megújult Interlink sorozatok) az alváztól kezdve egészen a felépítményezésig az idén 30. születésnapját ünneplő létesítményben készül, hajtásmódtól függetlenül. A járóképes autóbusz-alvázak fejlesztése és gyártása tavaly ősszel került át a lengyel gyáregységhez a svédországi Södertäljéből, amely csaknem 20 évig adott otthont a buszalvázak előállításának. Ezzel lépéssel a Scania teljesen felszámolta svédországi buszgyártását, amelytől a termelés egy helyre koncentrálásával jelentős költségcsökkenést várt, egyúttal pedig helyet biztosított az elektromos teherautók felfutóban lévő gyártásának is Södertäljében.

Jelenleg Lengyelországban készül a Scania teljes európai buszkínálata, köztük a Scania Citywide képen látható csuklós változata is

A jelek szerint viszont a fenti racionalizáló intézkedések ellenére sem tudott jövedelmezőséget elérni a buszgyártó részleg, így nem maradt más hátra, mint a készre szerelt karosszériák gyártásának leállítása. A Scania közleményében arról ír, hogy továbbra is kínál majd komplett buszokat a nagy múltú márkanév alatt. Elképzelhető, hogy a meglévő termékpaletta gyártását, akárcsak a Volvo esetében, külső karosszeriaépítő partnerek veszik majd át, de a mostani döntéssel a jövőben még nagyobb hangsúlyt kaphat a Scania és a kínai Higer között fennálló együttműködés is. Ennek keretében a korábban felvázolt tervek szerint egy teljesen új termékvonalat dobnának piacra, benne városi és távolsági típusokkal.

Tény, hogy nem a buszgyártás a Scania portfóliójának legfontosabb pillére – a legutóbbi éves összesítő szerint tavaly globálisan a cég nettó bevételének mindössze 5%-a származott az új autóbuszok eladásából, és ebbe már beleértendők az alvázak is, amelyekből jóval több fogyott, mint kész járművekből, hiszen a Scania legfontosabb piacain, mindenekelőtt Latin-Amerikában, elsősorban ezekre van igény.

A kobylnicai részlegnél jelen állás szerint zavartalanul folytatódik a K-sorozatú járóképes alvázak gyártása

Az autóbusz-eladásokat tekintve a cég, a Volvóhoz hasonlóan, a legnagyobb veszteségeket a hagyományos piacain, azaz a skandináv országokban szenvedte el, ahol a Solaris, az Iveco és a konszerntárs MAN mellett meg kell küzdenie az agresszíven terjeszkedő kínai buszgyártókkal is, amelyeknek már sok helyen sikerült megnyirbálnia európai ellenfeleik ambícióit a villanyhajtás terén. A Scania elektromos autóbusza a folyamatos fejlesztések ellenére nem tudta felvenni a versenyt más piaci szereplők már jól bejáratott típusaival, és a Citywide legújabb generációja, a hajtáskonfigurációtól függetlenül, önmagában sem hozott nagy áttörést, amit jól mutat az a tavaly kiszivárgott információ is, miszerint a Scania a visszaeső eladások miatt elvetette a további elektromos modellek kifejlesztését. A Scania buszgyártó tevékenységének jövőjével kapcsolatban a Volkswagen konszern irányítása alatt működő TRATON-csoport több lehetséges forgatókönyvet is mérlegelt a végleges döntés meghozatala előtt.

A jelenleg évi 1500 darabos termelőkapacitással rendelkező słupski gyáregységben alig két hete ünnepelték a tízezredik autóbusz legyártását, amely egy almazöld fényezésű, norvég megrendelésre készült Scania Interlink LD 12.6 CNG volt. A Scania közlése szerint a gyár bezárását a globális autóbuszpiacon bekövetkezett negatív változások indokolják, elsősorban az új autóbuszokra leadott megrendelések visszaesése, ami tartós nyereségcsökkenést okoz ebben a szegmensben. A cég buszgyártó tevékenységét erősen érintették a koronavírus-járvány negatív hatásai is, és bár a piaci helyzet fokozatosan normalizálódik, a kilábalás üteme nem megfelelő. Ezen túlmenően a buszokra vonatkozó jogszabályok tervezett módosításainak végrehajtása jelentős beruházást igényel az új technológiák terén.

A lengyelországi gyár május 17-én jelentette be a tízezredik ott gyártott Scania autóbusz elkészültét (Fotó: Scania Production Słupsk)

A svédek legutóbb 2020 végén szervezték át európai autóbuszgyártó tevékenységüket, akkor a Scania finn leányvállalatánál, a SOE Busproduction Finlandnél állították le a helyközi-távolsági Interlink típuscsalád összeszerelését és telepítették át a lengyel üzembe.

Fotók: Scania

Címkék