Magazin

Cseh villanybuszok jöhetnek Budapestre: a Škoda Electric nyerte a BKV tenderét

Három ajánlattevő közül a cseh Škoda Electric került ki győztesként a Budapesti Közlekedési Zrt. még tavaly márciusban meghirdetett, összesen 80 darab tisztán elektromos hajtású szóló autóbusz és az üzemeltetésükhöz szükséges töltő infrastruktúra beszerzésére vonatkozó tárgyalásos közbeszerzési eljárásában.

A nyílt tárgyalásos közbeszerzés jelentkezési szakaszában összesen 10 gyártó, illetve importőr nyújtott be részvételi kérelmet, közülük azonban végül csak három pályázó, név szerint a Daimler Truck AG buszos divízióját hazánkban képviselő Omnibus Hungária Kft., az MAN forgalmazói feladatait ellátó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., valamint a cseh Škoda Electric a.s. vett részt aktívan a többkörös piaci konzultáción, tárgyalt a szállítási szerződés feltételeiről, és nyújtott be végleges ajánlatot 2022 februárjában.

Az ajánlatok elbírálásakor a BKV három értékelési szempontot vett figyelembe. A fő kritérium az ajánlati ár volt, ami 70%-ban határozta meg a nyertes ajánlattevőt, emellett a teljesítési határidő és a járműgarancia is kiemelt tényezők voltak a kiértékelés során. Ezek alapján a legkedvezőbb pályázat a Škoda Electrictől érkezett; a cseh cégóriás a 80 darab villanybusz, valamint a járművekkel kompatibilis plug-in töltőállomások leszállítását és üzembe helyezését nettó 42 625 340 euró, átszámítva nettó 17,2 milliárd forint értékben ajánlotta meg, amely mindössze 2 739 euróval volt kedvezőbb a második helyezett Omnibus Hungária szintén érvényes pályázatánál. Az MAN hazai képviseletének ajánlatát végül kizárták az eljárásból, mivel a cég hiánypótlás során sem egyértelműsítette, hogy az ajánlatában megajánlott MAN Lion’s City 12 E típus megfelel-e a műszaki dokumentáció befogadóképességet illető követelményeinek.

Megemlítendő, hogy a budapesti megrendelés teljesítésében a Ganz-Škoda is részt vesz alvállalkozóként a csehek oldalán, ez azonban nem jelenti, hogy a szállítandó járművek bármilyen magyar hozzáadott értékkel rendelkeznének – információink szerint a magyarországi leányvállalatnál semmiféle gyártási tevékenység nem folyik, csak a nevét adja egyes projektekhez, illetve közvetítői szerepet lát el. A csehek aktuális termékpolitikája szerint minden bizonnyal a Temsa Avenue Electron módosított karosszériáját használó, tavaly novemberben bemutatott Škoda E’City (36BB) típus érkezhet a BKV-hoz – ebből eddig Prága közlekedési vállalata, a DPP állított forgalomba 14 példányt. A kifejezetten előnytelen kialakítású utastérrel rendelkező modell egyelőre főként arról vált ismertté, hogy átmenetileg a teljes prágai szériát le kellett állítani energiafogyasztással és stabilitással kapcsolatos problémák miatt, amelyeket a Škoda képviselői szerint azóta már sikerült orvosolni. Az alapvetően végállomásokon való gyorstöltésre kihegyezett típus műszaki érdekessége, hogy a vontatási akkumulátorainak töltése a meglévő troli- vagy villamoshálózat felsővezetékéről is történhet a jármű tetején elhelyezett, galvanikusan leválasztott kétpólusú áramszedőnek köszönhetően – egyelőre nem tudni, hogy a budapesti kocsik is rendelkeznek-e majd ezzel a képességgel.

A tenderről érdemes tudni, hogy feltételes közbeszerzési eljárásról van szó, vagyis a szerződéskötés, illetve a már megkötött megállapodás hatályba léptetése függ a szerződés finanszírozásához szükséges források rendelkezésre állásától. Az egyelőre még kérdéses, hogy a beszerzés mögött van-e fedezet, illetve hogy a közeljövőben Budapest egyáltalán forrást tud-e biztosítani a nagyságrendileg a több mint 17 milliárd forintos beszerzésre.

A címlapkép illusztráció.

Címkék