Magazin

Négymilliárd forintból épül meg Nyíregyháza új autóbusz-telephelye

XXI. századi követelményeknek megfelelő, a mai kor igényeit maradéktalanul kielégítő és a távlati fejlesztéseket is ütemezetten kiszolgálni képes autóbusz-telephely alapkövét tették le Nyíregyházán. Az önkormányzat az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával, a projekt keretében már megvalósult CNG-töltőállomás közvetlen közelében alakítja ki közel 44 ezer négyzetméteren a helyi közlekedés autóbusz-flottájának telephelyét.

A önkormányzat „Nyíregyháza Megyei Jogú város közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében 47 db új autóbusz (41 db CNG és 6 db elektromos meghajtású) beszerzése és töltőállomás létesítése” címmel benyújtott és összesen 7 milliárd forint támogatást elnyert projektjének köszönhetően 2018 óta 41 gázüzemű autóbusz rója a település útjait a Volánbusz üzemeltetésében, emellett egy, a járműveket kiszolgáló CNG töltőállomás kivitelezése is megvalósult. A fejlesztésnek köszönhetően a helyi flotta több mint felét korszerű, rendkívül környezetkímélő autóbuszok alkotják.

A projekt részeként most új autóbusz-telephely is létesül a CNG-töltőállomás közvetlen közelében, a Tiszavasvári úton. A beruházás során iroda- és portaépület, javítócsarnok (I. ütem) létesül, megfelelő térburkolatot fektetnek le, illetve autóbusz-parkoló terület, hulladéktároló, raktár, személygépkocsi-parkoló, kerékpár-tároló és üzemanyagtöltő is épül.

A nyíregyházi új autóbusz telephelyének megvalósítását a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. generálkivitelezőként idén tavasszal kezdhette meg, melyet nettó 3,95 milliárd forint értékben végez el Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából. Az épület tervezését az ’A’ Stúdió ’90 Kft. végezte.

A beruházás során az alábbi fő projektelemek valósulnak meg:

  • iroda-, és portaépület,
  • javítócsarnok,
  • manipulációs térburkolatok és autóbusz parkoló terület,
  • hulladék tároló és hidegraktár,
  • személygépkocsi parkoló és kerékpár tároló,
  • üzemanyag töltőállomás,
  • valamint kapcsolódó kiszolgáló műtárgyak és eszközök.

A többszintes iroda- és portaépület hagyományos épületszerkezettel, hosszfőfalas rendszerű épületként jön létre 755 négyzetméteren. A fő funkcionális egységek két tömegre bontva (iroda, porta) helyezkednek majd el a feltáró út és a közúti kapcsolat két oldalán, melyeket egy acélszerkezetű előtető köt össze, kijelölve ezzel a telephely főbejáratát, jelezvén annak kapuzatát. A teljes telephelyi forgalom – mind gyalogos, mind gépjárműves – itt bonyolódik, így az ellenőrzött be- és kilépés megoldott, valamint biztosított mind vagyonbiztonsági, mind munkaszervezési tekintetben.

A javítócsarnok esetében vasbeton vázas csarnokszerkezetet alakítanak ki, technológiához illeszkedő belmagassággal, a szociális jellegű funkciók és irodák, illetve tárgyalók számára emeletközi osztófödémekkel. A csarnok megfelelő világítását felülvilágító szerkezettel biztosítják, továbbá a nagyméretű ipari kapuk üvegezettek lesznek. Az ipari kapuk előtt a csapadék-, és a nap elleni védelmet acélszerkezetű előtetők biztosítják.

A raktárhelyiség a javítócsarnokkal azonos, nagy belmagasságú térként valósul meg, mely korszerű beépített polc struktúrával és raktározási technológiával, targoncákkal és emelő berendezésekkel maximalizálja az egységnyi négyzetméterre jutó raktározott áruk mennyiségét.

A projekt 30 darab (28 db + 2 db akadálymentes) személygépkocsi parkolót tartalmaz, 363 négyzetméter felülettel. A személygépkocsi parkoló mellett két, 24 darab kerékpár tárolására alkalmas, fedett-zárt, autonóm kerékpár tárolót is elhelyeznek. A telephely buszok által járt burkolata bazalt beton pályaszerkezettel épül, „D” forgalmi terhelési osztálynak megfelelő minőségben.

Egy olyan modern, folyamatosan fejlődő városnak, mint Nyíregyháza, előremutató beruházásokra van szüksége, a töltőállomás és a telephely kialakítása pedig éppen ilyen – hangsúlyozta az ünnepélyes alapkőletételen a megyeszékhely alpolgármestere, dr. Ulrich Attila, aki úgy fogalmazott:

a nyíregyházi fejlesztési projektek tudatos, átgondolt munka eredményeként valósulnak meg. Az önkormányzat egyik legfontosabb célja, hogy a közösségi közlekedés megfeleljen a XXI. századi előírásoknak és a lehető legkisebb mértékben szennyezze a környezetet. A célkitűzések megvalósítása érdekében a projekt eredeti, 5 milliárd forintos támogatási összegét 2 milliárd forinttal megemelték, ezzel lehetővé téve az új telephely létrehozását, illetve a CNG-kút építését.

Nagy Attila, a Volánbusz üzemeltetési főigazgatója kiemelte:

fejlesztéseink célja az, hogy korszerű és környezetkímélő autóbuszainknak, valamint a vasúti közlekedéssel összehangolt menetrendnek köszönhetően egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. A járműfejlesztések eredményei magukért beszélnek: 2018 óta 77 új autóbusz kezdte meg szolgálatát a megyében – csak tavaly nyár óta 58 új jármű érkezett –, jelentősen javítva a települések és a megyeszékhely összeköttetését, a megye autóbuszos közlekedésének minőségét. A helyi közlekedésben a korszerű, gázüzemű autóbuszok üzemeltetése mellett elektromos autóbuszok beszerzésére és töltőállomásuk kiépítésére is pályázatot kívánunk benyújtani, hogy a helyi közlekedést igénybe vevők száma ismét elérje, illetve meghaladja a pandémia előtti utasszámot.

A távlati célok szerint (a beruházás második ütemének végén) a Korányi Frigyes utcai járműfenntartási telephely a Tiszavasvári útra költözik. A második ütem tervezési folyamata most indul, várhatóan 2024-ben adják át komplexen az új létesítményt.

Forrás: Volánbusz, Magyar Építők, fotók: Magyar Építők, Nyíregyháza MJV

Címkék