Magazin

Forgalomban az első tíz Mercedes-Benz eCitaro a budai agglomerációban

Szombaton délelőtt a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a MÁV-Volán-csoport közös sajtótájékoztatóján jártunk, amelynek apropóját a budai agglomerációba szánt, a Volánbusz által üzemeltetett Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbuszok első tíz példányának forgalomba állítása adta (igaz, némi késéssel, hiszen a járművek egy része már a hónap eleje óta szállít utasokat az érintett viszonylatokon). Az eseményre a budai oldal kultikus épületének számító Hotel Budapest, azaz közismertebb nevén a Körszálló parkolójában került sor.

A nap két főszereplője – a sajtótájékoztató prominens felszólalóin kívül – az STZ-840 és az STZ-866 forgalmi rendszámú Mercedes-Benz eCitaro volt, miközben a már napi utasforgalomba állított társaik a károsanyag-kibocsátástól mentes suhanás gyakorlati demonstrálásaként a háttérben szorgalmasan rótták köreiket a Budakeszire közlekedő 22-es vonalcsalád járatain, amelyek útvonala éppen a szálloda épülete előtt vezet el.

Bár hivatalosan tehát az új villanybuszok átadása volt a sajtórendezvény fő témája, azok valójában már tavaly augusztusban megérkeztek a Volánbuszhoz – erről ebben a cikkünkben lehet bővebben olvasni -, a 28 ülő és 50 álló utas szállítására alkalmas járművek specifikációjának részleteit pedig ebben az írásunkban ismertettük. Az új szerzemények kezdetben, amolyan ismerkedésként a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, majd a Vadászati és Természeti Világkiállítás, illetve a Planet Budapest 2021 kiállítások expo-buszaiként mutatkoztak be, majd október közepén négy busz teszt jelleggel megkezdte a menetrend szerinti utasszállítást is. Március 1-től viszont már napi rendszerességgel lehet találkozni velük a BKK budai agglomerációs vonalain – legalábbis az első 10 példánnyal, a maradék 30 kocsi ugyanis a töltési infrastruktúra késedelmes kiépítése miatt egyelőre tétlenségre van kárhoztatva. Az eddig forgalomba állt eCitarók a Budakeszire közlekedő 22, 22A, 222 és 188E jelzésű vonalakon teljesítenek szolgálatot. A Volánbusz Hunyadi János úti telephelyén kialakítandó töltőállomások elkészültével hamarosan a fennmaradó példányok is forgalomba állnak – második 10 villanybusz a tervek szerint már a jövő héten -, ezek a kocsik a budaörsi, törökbálinti és diósdi járatokra kerülnek majd. (Addig is, mint azt megírtuk, hármat közülük vidéki városokba adott kölcsön a Volánbusz tesztelés céljából, a kormányzati Zöld Busz Program keretében.)

Környezetkímélően az agglomerációba

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő, a budapesti 3-as számú választókörzet fideszes jelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, a fővárosi agglomerációt kiszolgáló 40 darabos, 8,1 milliárd forint összértékű villanybusz-flotta beszerzése teljes egészében kormányzati finanszírozásból valósult meg. Mint fogalmazott, „a kormány Budapest pártján áll és építi a várost”, hiszen „sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország”.

Hozzátette: a 40 darab tisztán elektromos hajtású, valamint a Volánbusz Zrt. legutóbbi beszerzésének részeként érkező 75 darab sűrített földgázzal (CNG) hajtott autóbusz forgalomba állításával nyár végére a Volánbusz szóló járműveivel kiszolgált budai agglomerációs vonalakon kizárólag alternatív hajtású, környezetbarát járművek közlekednek majd.

A Buda környéki régió lakosságszámának növekedése a közlekedés számára is kihívást jelent. Az emberek közösségi közlekedésre való átcsábításához azonban nem elég a korszerű járműpark, elengedhetetlen a közúti infrastruktúra fejlesztése is – erről már Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Pest megye 2-es választókerületének parlamenti képviselőjelöltje beszélt. Jelenleg ugyanis a 22-es vonalcsalád esetében buszozás menetidő szempontjából nem kínál érdemi előnyt a személyautós közlekedéshez képest – a Széll Kálmán tér-Budakeszi táv megtétele csúcsforgalomban akár bő 50 percbe is telhet -, így viszont nehéz rávenni az embereket, hogy letegyék a slusszkulcsot és inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe. A budakeszi útvonalon ezért már zajlik a buszsáv tervezése, amelynek segítségével az államtitkár tájékoztatása szerint a tömegközlekedést választók dugó esetén oda-vissza úton napi egy órát is nyerhetnek majd. Ezen a szakaszon a közlekedési lámpákat is úgy hangolják össze, hogy a buszok közeledtét érzékelve zöldre váltsanak, ezzel is elősegítve a menetidő csökkentését.

Az államtitkár ezen kívül beszámolt arról is, hogy Pátyon megépül az M1-es autópálya lehajtó szakasza, amelynek alapkövét a jövő héten teszik le. A kormány által támogatott fejlesztés segíteni fogja az eljutást Pátyra, Telkibe, Budajenőre és Budakeszire is. A pilisi régióról beszélve szóba került a vasúti közlekedés is; Menczer Tamás felidézte, hogy a Stadler KISS emeletes motorvonatokból ma már naponta kilenc vonatpár közlekedik, szemben a tavalyi hárommal.

Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója elmondta, hogy Budakeszire eddig is sokan utaztak tömegközlekedéssel, ezek a járatok pedig szerinte a jövőben még vonzóbbak lesznek. A budai agglomerációban a térség domborzati adottságai miatt rövid távon a kötött pályás tömegközlekedés kialakítása nem lehetséges, ezért más megoldást kellett keresni a környezetbarát közlekedés megteremtése érdekében, így kerültek előtérbe a lokálisan emissziómentesnek tekinthető elektromos buszok.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a MÁV-Volán-csoport fokozatosan törekszik az autóbusz-állomány fiatalítására és zöldítésére. A Zöld Busz Program keretében elnyert támogatás révén első körben összesen 100 darab tisztán elektromos hajtású autóbusz érkezik a társaság flottájába. Ebbe a most forgalomba álló 40 fővárosi rendeltetésű agglomerációs kocsin kívül az a 60 új villanybusz is beleértendő, amelyek vidéki megyeszékhelyekre (Győr, Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Szolnok, Szeged, Eger) kerülnek majd. Az ezen járművek beszerzését célzó tender jelenleg bírálati szakaszban tart, eredménye a közeljövőben várható. Ekkora járműállománnyal évente 5343 tonnányi CO2-kibocsátást lehet megtakarítani a legnagyobb környezeti ártalomnak kitett főváros és a hazai nagyvárosok összesen mintegy 3 millió lakosa számára, ami 15 ezer személyautó leállításával egyenértékű – húzta alá. A már forgalomba állított Mercedes-Benz villanybuszokkal szerzett eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a buszok az üzemeltetési és időjárási körülményektől függően 160-220 kilométert képesek biztonságosan megtenni egy feltöltéssel. Ez elegendő ahhoz, hogy naponta akár 25-ször is teljesítsék a Széll Kálmán tér és Budakeszi közötti távot.

A sajtórendezvényt az egyéni interjúk, valamint az elmaradhatatlan közös próbabuszozás zárta a 22-es járat vonalán a Kuruclesi útig és vissza.

Címkék