Egyéb gyártók, Magyar gyártók

A komáromi gyár is kivette a részét a BYD holland rekordszállításából

Tegnap megérkezett az utolsó BYD villanybusz is a Keolis holland részlegéhez a társaság által megrendelt rekord létszámú, 259 darabos szériából. Ez az a szállítás, amelyről nemrég idehaza egyes szakmainak mondott orgánumok azt terjesztették, hogy egyáltalán nem is valósul meg.

A BYD és a Keolis holland leányvállalata, a Keolis Nederland BV még 2019 decemberében írt alá szerződést európai szinten rekordot jelentő, összesen 259 darab tisztán elektromos hajtású autóbusz szállításáról. A rendelésállomány többsége, 206 kocsi a BYD húzómodelljéből, az eBus sorozat 12 méteres szóló verziójából (K9) került ki, de a tavaly felfrissített 8,7 méter hosszú midiváltozat (K7U) és a továbbfejlesztett akkupakkal szerelt, akár városközi forgalomra is alkalmas vadonatúj 13 méteres nyújtott szóló kivitel is szerepelt a megállapodásban. A francia alapítású multinacionális közlekedési társaság nem sokkal korábban 10 évre elnyerte a buszjáratok üzemeltetésének jogát a hollandiai IJssel-Vecht régióban, ehhez vásárolta a zéró emissziós BYD flottát, a dolgok azonban tavasszal a Keolis szempontjából kedvezőtlen fordulatot vettek.

Hogy tartsák a szoros határidőt, a BYD kínai üzemei is besegítettek a holland megrendelés teljesítésébe

A közlekedési társaságot Hollandiából komoly kritikák érték amiatt, hogy a lassú gyártásra hivatkozva elhajtott holland VDL helyett a kínai buszgyártóval kötött szerződést, amelynek egyes pontjai ráadásul sokak szerint előnytelenek is voltak a Keolisra nézve. Augusztus elején aztán valóban elúszni látszott a 900 millió euró értékű koncessziós üzlet, miután a kijelölt vizsgálóbizottság szabálytalanságokat tárt fel a megállapodásban. Ennek hatására a résztvevő városok felbontották a koncessziós szerződést a Keolisszal és 2021 decemberéig új pályázat kiírását határozták el. Mivel azonban valakinek addig is biztosítania kell az érintett településeken az autóbuszos közlekedést, a Keolis végül „sürgősségi jelleggel” két éves időtartamra mégis átveheti a buszjáratok üzemeltetését, igaz, nem a teljes, eredetileg tervezett területen: a résztvevő három holland tartomány egyike, Flevoland ugyanis a „sürgősségi megoldás” helyett inkább a korábbi szolgáltatóval hosszabbít szerződést a következő két évre. A Keolisnál mindazonáltal azt mondják, bíznak abban, hogy indulhatnak a jövő év végén újfent kiírásra kerülő pályázaton, mi több, meg is nyerik azt.

A komáromi csapat az utolsóként elkészült, hetvenedik Keolisos villanybusz előtt

Az üzlet kimenetele magyar szempontból sem volt mellékes, hiszen szinte már a kezdetektől tudható volt, hogy a buszok legyártásában jelentős szerep jut a BYD komáromi gyáregységének is. A koronavírus-járvány okozta fennakadások ellenére végül már négy héttel a határidő előtt sikerült átadni az összes villanybuszt, amelyek részben Kínában, részben pedig Magyarországon készültek – a teljes szállítmányból összesen 70 kocsi látta meg hazánkban a napvilágot. A Komáromban gyártott buszok az eBus típuscsalád K9U, illetve K9UB jelű kiviteleibe tartoznak és pantográfos rendszerű töltésre alkalmasak. A korábban csak 12 méteres típusokat készítő magyarországi üzemben egyébként nemrég megkezdték a K7U típusjelű midibuszok gyártását is.

A Keolisnak szállított népes flottából 246 kocsi december 13-án kezdi meg szolgálatát Hengelo és Oosterhout városaiban, a fennmaradó 13 elektromos autóbusz a tervek szerint 2021 második negyedévében áll forgalomba.

Fotók: Keolis Nederland BV

Címkék