Kilenc autóbusszal készül a Volánbusz a második Ferihegyi Ikarus Találkozóra

Október első hétvégéjén kerül megrendezésre immáron másodszorra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található Aeroparkban a Ferihegyi Ikarus Találkozó. Az első alkalommal tavaly megszervezett, hagyományteremtőnek szánt seregszemlén a Volánbusz előszőr vesz részt országos nagyvállalatként.

A közlekedési vállalat több, az elmúlt hat évtized közforgalmából jól ismert Ikarus típusával képviselteti magát az eseményen. Az idei felhozatalon a Volánbusz az Ikarus egyik leghíresebb termékéből, a legendás “farosból”, vagyis az 55-ös/66-os típuspárból négy darabot, a vidéki falujáró hangulatot megidéző Ikarus 266-osból pedig három darabot fog prezentálni. Emellett a társaság két youngtimer korú autóbuszt is felvonultat majd: az Ikarus 200-as széria korszerűsített megjelenésű, Kriván Tamás formatervező keze munkáját dicsérő Classic típuscsaládjának legsikeresebb tagjának egy példányát, egy C56-ost, valamint a mátyásföldi turistabuszgyártás utolsó hírmondóját, a nagy sorozatban készült, alvázas felépítésű 396-os modell alapjaira épült, egyetlen példányban gyártott Ikarus 955-öst, melynek formájának megtervezésekor Zalavári József és Fodor Lóránt formatervezők a cég talán leghíresebb típusához, nevezetesen az 1953-ban bemutatott Ikarus 55-ös távolsági buszhoz nyúltak vissza.

A retro stílusjegyeket felvonultató Ikarus 955-ösből mindössze egyetlen példány készült

A Volánbusz október 3-án (szombaton) autóbusz-járatokat is indít a társaság nemrégiben felújított Ikarus 55-ösével Budapest, Népliget autóbusz-állomás és az Aeropark között. A járatok a Népligetből 9 és 17 óra között minden páratlan, az Aeroprakból pedig 10 és 18 óra között minden páros órában indulnak. Bővebb információ a járatokról és a díjszabásról  a Volánbusz Zrt. weboldalán olvasható.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

 

Címkék