Lépjen be, vagy regisztráljon!

Cikkeink a NABI-ról Cégtörténet >>

Fellegek Mátyásföld felett – nehéz helyzetben a NABI budapesti gyáregysége

Azt mondják, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig él. Az utóbbi napokban – sajnos részben weboldalunk közreműködésével, amiért ezúton is elnézést kérünk – az az álhír kelt szárnyra a hazai autóbuszos körökben, hogy a 2013. január elsejével a NABI (North American Bus Industries) a megrendelések hiánya miatt budapesti gyáregységének végleges bezárására kényszerül, az itt előállított, hagyományos acélvázas busztípusok gyártása pedig visszavonhatatlanul a tengerentúlra, a cég egyesült államokbeli üzemeibe kerül át. Ezzel úgy tűnt, hogy végleg lezárul az Ikarus egykori 3-as telephelyének törénete, amely 1993 óta a NABI magyarországi főhadiszállásaként funkcionál. Ezt az értesülést pénteken a gyártó hivatalos Facebook-oldalán cáfolta, hangsúlyozva, hogy továbbra is folyik a munka az Újszász utcában. A további félreértések és pontatlanságok elkerülése végett összegyűjtöttük a gyártól és egyéb, gyártóhoz közeli forrásokból származó, közelmúltbeli és friss információkat, hogy lássuk, mi is a helyzet valójában a NABI mátyásföldi gyáregységével. Egyúttal számba vesszük a kialakult helyzetre esetlegesen megoldást jelentő lehetőségeket is.

Írta : 8 | | Rovat : NABI

Hazai világszínvonal – látogatás a NABI kaposvári gyárában

Hosszú idő, egészen pontosan három és fél évtized telt el a magyar autóbuszgyártás tengerentúli sikereit megalapozó, legelső Ikarus 286-os csuklós autóbusz bemutatkozása óta. Ezen idő alatt ugyan az egykori legendás buszgyár sajnos bezárta kapuit, ám a magyar gyártású járművek mégsem tűntek el az Egyesült Államok útjairól, hiszen autóbusziparunk hírnevét az Ikarusos gyökerekkel rendelkező NABI vitte tovább az Újvilágban. A két magyarországi gyáregységgel is rendelkező cég napjainkra az amerikai autóbuszpiac egyik legprominensebb szereplőjévé lépett elő, típusai számos tengerentúli nagyvárosban közlekednek az üzemeltetők és az utazóközönség általános megelégedésére. A NABI úttörőnek számít egyebek mellett a kompozit technológia autóbuszgyártásban történő meghonosításában: az évezred elején kifejlesztette a CompoBus névre keresztelt, a világon egyedülálló, műanyag karosszériás szóló modellt, amely azóta már számos amerikai üzemeltető elismerését vívta ki. Külön öröm lehet számunkra, hogy ezek a különleges autóbuszok Magyarországon, a cégcsoport kaposvári gyárában látják meg a napvilágot.

Május 17.-én a NABI vezetése egy sajtótájékoztatóval egybekötött gyárlátogatáson látta vendégül a sajtó képviselőit, amelyre számos egyéb helybeli, illetve a szakmához kapcsolódó médium mellett a Magyarbusz [Info] csapata is meghívást kapott. A rendezvény apropóját az az örömteli esemény szolgáltatta, hogy egy újabb kényszerű szünet után, immáron második alkalommal sikerült újraindítani a jelenleg kizárólag kompozitkarosszériás autóbuszokat előállító kaposvári gyáregységet, amely egy év kihagyást követően ismét teljes kapacitással üzemel. A fővárosi újságírók részére a NABI különbuszt biztosított, de természetesen az egyéni leutazás is választható alternatíva volt. Kaposváron az újságírói csapat a helyi médiumok küldötteivel egészült ki.

Írta : 8 | | Rovat : NABI

Új játékos a pályán - NABI Sirius helyközi változat bemutató

Régóta várt újdonságot mutatott be az európai, és így a hazai piacra visszatérő NABI – augusztus 4.-én ugyanis első ízben láthatta a nagyközönség a gyártó legújabb büszkeségét, a NABI Sirius alacsony belépésű autóbusz helyközi közlekedésre adaptált változatát. A cég budapesti gyáregységében tartott eseményre számtalan egyéb médium mellett mi is meghívót kaptunk, így első kézből tudósíthatunk az amerikai tulajdonú magyar gyár vadonatúj autóbuszának bemutatójáról. A cég a délelőtti sajtóbemutatót követően egyébként a nagy érdeklődésre való tekintettel kora délután a gyár Facebook-oldalán összesereglett buszbarátokat is vendégül látta.

A busszal való közelebbi megismerkedést sajtótájékoztató előzte meg, ahol a NABI vezetősége tájékoztatta az újságírókat a gyár jelenlegi helyzetéről és távlati terveiről. Ezt követően rövid próbaút során ismerkedhettek meg a látogatók a busz menettulajdonságaival. Az időjárás alapvetően nem volt kegyes a jeles alkalomhoz, de szerencsére a próbaút alatt megkegyelmezett: a szemerkélő eső elállt, így lehetőség nyílt a bőrig ázás veszélye nélkül képeket készíteni az igazán impozáns megjelenésű jármű(vek)ről.

Írta : 8 | | Rovat : NABI

Testvércsillag - hamarosan bemutatkozik a NABI Sirius helyközi változata

Nagy dobásra készül a NABI (North American Bus Industries): a hírek szerint bő egy héten belül bemutatkozik a kaposvári cég legújabb modellje, a Sirius alacsony belépésű autóbusz helyközi változata. A szakma komoly érdeklődéssel várja a típust, melyről az első kiszivárgott kép már látható a gyár Facebook-oldalán. A városi kivitelű Siriust, melyet tavaly év végén láthatott először a nagyközönség, már több hazai nagyvárosban is kipróbálták; a busz járt többek között Szegeden, Miskolcon, Pécsett és természetesen Budapesten is – utóbbi tesztfutásról oldalunk is beszámolt.

A Sirius 2010 végi bemutatója komoly mérföldkő volt az amerikai tulajdonú cég életében: a NABI ugyanis ezzel a modellel kíván visszatérni öt év után az európai és ezen belül természetesen a hazai piacra. A típus kifejlesztése mintegy nyolc hónapot vett igénybe, és több mint 100 millió forintot emésztett fel.

Írta : 8 | | Rovat : NABI

Mindenhol jó, de legjobb otthon - NABI Sirius teszt

„Milyen buszt is mész tesztelni ma délután?” – kérdezte barátnőm. „A NABI Siriust, az új magyar gyártású buszt” – feleltem neki. „NABI?” – kérdezte. – „Ez minek a rövidítése?” „North American Bus Industries” – feleltem. Na igen, ezzel a névvel nem igazán hinné az ember, hogy magyar buszról van szó, pedig a Sirius Kaposváron látta meg a napvilágot, magyar mérnökök tervezték, és közel 70%-ban magyar alkatrészeket használtak fel hozzá. Komoly várakozás előzte meg a cég új, kifejezetten európai piacra szánt autóbuszának bemutatóját, hiszen a NABI nem titkolt szándéka ezzel a típussal visszatérni a magyar piacra. A Siriust végre a fővárosiak is közelről megismerhették a 2011. január 31.- február 13. között tartott BKV-teszt során.
Írta : 1 | | Rovat : NABI