Lépjen be, vagy regisztráljon!

Kitekintő rovat

Modernizált selyemhernyó – Hunnoid bemutató

Az idén áprilisban megrendezett XXI. Országos Személyszállítási Konferencia és Busexpo szakkiállításon találkozhattunk először a százhalombattai KF Service Solutions - Kamion Fényező  Kft. újdonságával, a Hunnoid fantázianevű, a világon egyedülálló duplacsuklós midibusszal. A nem mindennapi jármű Facebook-oldalunk látogatóinak körében is igen élénk érdeklődést váltott ki, a busz képére érkező lájkok és kommentek száma rekordmagasságokba csapott. Voltak, akiknek nagyon tetszett, mások kissé hitetlenkedve méregették, de egy biztos, senki sem maradt érdektelen a Hunnoiddal kapcsolatban. Az extravagáns busz a mi fantáziánkat is erősen mozgatta, így a gyártónál tett látogatásunk után elsőként mutatjuk be a látványos jármű legfontosabb részleteit.

A 2000 májusában alapított KF Service Solutions - Kamion Fényező Kft. kezdetben Budapesten, majd rövid ideig Csepelen működött, jelenlegi telephelyét 2007-ben nyitotta meg. Fő profilja teherautók és autóbuszok karosszériájának javítása és fényezése, valamint ezek műszaki vizsgáztatása. A jelenleg közel 90 főt foglalkoztató vállalkozásnak nem ez az első kiruccanása az autóbuszgyártás világába, igaz, eddig valamivel kisebb méretkategóriában játszottak. Miután 2011-ben menedzselésük alá került a J-BUS márka, a cég tevékenységi köre kisáruszállítók mini- és midibusszá történő átépítésével egészült ki. Az újdonságot jelentő duplacsuklós midibusznak eredetileg az Innoid nevet szánták, melyet később módosítottak a Magyarországra jobban utaló Hunnoidra. A projekt első kézzel fogható eredménye a most bemutatásra kerülő prototípus, melynek kifejlesztését a magyar állam is támogatta az Új Széchenyi Terv keretében.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

A lángok martalékai – néhány gondolat az elmúlt hét busztüzeiről

Az elmúlt hét kétségtelenül a „nagy leégések” hete volt, legalábbis a hazai autóbuszpark szempontjából nézve. A hét elején történt sorozatos tűzesetek kapcsán szeretett járgányaink jóval többet szerepeltek a fősodratú médiában mint az kívánatos lenne, hiszen a hét első felében minden napra jutott legalább egy, részben vagy teljesen kiégett autóbusz. Egyetlen esetet leszámítva valamennyi incidens használtan beszerzett, nyugaton már levetett járműveket érintett, ami jól ismert, ám attól még nagyon is létező kérdéseket vet fel a használt buszok vásárlásával és a karbantartás visszásságaival kapcsolatban. Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy a rövid időn belül bekövetkezett tűzesetek sem konkrét busztípushoz, sem átalakító telephelyhez, sem buszgarázshoz nem kötődnek, valamennyi érintett jármű más gyártótól és más üzemeltető telephelyről származott.

Az esetek fele a BKV-hoz kapcsolódik, ismételten okot adva a fővárosi cégen való élcelődésre. A múlt heti eseménysor ugyanakkor rámutat arra is, hogy a korral a sokak által etalonnak tekintett nyugati buszok karbantartásigénye is jelentősen megnő, ennek elmulasztása esetén pedig szinte exponenciálisan növekszik a hasonló esetek kockázata. Sajnos az utóbbi években BKV-nál egyáltalán nem számít ritkaságnak a buszok kiégése, idén februárban is volt már egy hasonló eset, akkor egy tizenkét éves Mercedes Citaro égett porig a Nagyajtai utcában, júliusban pedig „csak” egy eldurrant hűtővízvezeték (pontosabban az onnan kispriccelő olajos hűtővíz) égette össze egy fiú lábát egy ugyancsak használtan vásárolt Citarón. Cikkünk rövid visszatekintést ad a közelmúlt buszos tűzeseteire, igazolva a jól ismert mondást, mely szerint szerint olcsó húsnak bizony sokszor híg a leve.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

Fél évszázad kincsei – XI. Ikarus nap Mátyásföldön

Szeptember második szombatja immár évek óta előre bekarikázott nap a hazai - ezen belül is elsősorban a fővárosi - autóbuszbarátok naptárában: hagyományosan ezen a napon kerül ugyanis megrendezésre a mátyásföldi Ikarus nap az egykori gyár mellett található Ikarus sportpályán. 2015-ben több szempontból is rekordot döntött a rendezvény, hiszen mind a résztvevő autóbuszok, mind pedig a látogatók számát tekintve kimagasló számok jellemezték az idei Ikarus napot, méltóképpen sikerült tehát megünnepelni a gyár megalapításának 120 éves évfordulóját. A borongósan induló délelőtt után rövidesen a nap is kisütött, így minden adott volt ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között teljen az idén immár tizenegyedik alkalommal megrendezett hagyományőrző találkozó.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény központi részét képező buszkiállításhoz idén is különféle egyéb programok kapcsolódtak, amelyek között idősebb és a fiatalabb generáció is találhatott kedvére valót. A rendezvény a szokásoknak megfelelően az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. A megnyitón beszédet mondott Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, majd dr. Csomor Ervin, a XVI. kerület alpolgámestere következett, aki a rendezvénynek otthont adó sportpálya környékén megvalósult fejlesztésekről számolt be, valamint kitért arra is, hogy hamarosan új tulajdonosa lehet a mátyásföldi Ikarus gyártelepnek, miután a jelenlegi tulajdonosnak rövidesen meg fog indulni a felszámolási eljárása. Végezetül Adamis Gábor, az Ikarus egykori vezérigazgató-helyettese, a Webasto-Hungária Kft. jelenlegi ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

Harmadik típusú találkozó – Busexpo 2015 és XXI. Országos Személyszállítási Konferencia

Április 22-én került megrendezésre a 2015-ös Busexpo és XXI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia. Magyarország legrangosabb autóbuszos rendezvényét idén már harmadik alkalommal rendezte meg a NiT Hungary, így az mostanra egyértelműen „bebetonozta” magát a hazai buszos eseménynaptárba. A buszkiállítással egybekötött szakmai rendezvényen a magyar buszgyártók újdonságai mellett természetesen a nevesebb európai márkák gyártmányait is szemügyre vehették a látogatók. Akárcsak a korábbi években, a rangos eseménynek idén is a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központ adott otthont. Weboldalunk az elmúlt évekhez hasonlóan most is hivatalos médiatámogatóként vette ki a részét az esemény népszerűsítéséből.

Idén minden eddiginél többen látogattak ki a rendezvényre, amely 2015-ben már nem kevesebb, mint 4000 négyzetméternyi kiállítótéren várta az érdeklődőket. Ebben az évben összesen 37 járműipari cég mutatta be meglévő termékeit és legújabb innovációit. A délelőtt folyamán a szervezők két különbuszt is indítottak a rendezvényre, a Volánbusz pedig a tavalyi évhez hasonlóan idén is biztosította egyes járatainak megállását a drivingcamp Hungary bejáratánál a kiállítás ideje alatt. Ezúttal az időjárás is kegyes volt a rendevényhez, ugyanis verőfényes napsütés köszöntötte a zsámbéki vezetéstechnikai pályára kilátogatókat.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

Jöttünk, láttunk, jól megáztunk – Busexpo 2013 és XIX. Országos Személyszállítási Konferencia

Március 21.-én került megrendezésre a hagyományteremtőnek szánt Busexpo szakkiállítás és vásár, melynek népszerűsítésében médiatámogatóként weboldalunk is aktív szerepet vállalt. A rendezvény célja az volt, hogy „felrázza” a hazai buszos vállalkozásokat, illetve hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a megrendelők találkozhassanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal. A szervezőknek igazán hangulatos helyszínt sikerült választaniuk ehhez, ugyanis az eseménynek Európa egyik legkorszerűbb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központja, a Zsámbéktól 3 km-re található, tavaly szeptemberben megnyílt Driving Camp Hungary adott otthont.

Nem túl kegyes az időjárás az utóbbi időben a hazai buszos rendezvényekhez: tavaly szeptemberben a Polgáron megrendezett V. Nemzetközi Ikarus és veteránjármű találkozó sikerült a kelleténél jóval esősebbre és emiatt rövidebbre, most pedig az idei Busexpo látogatóit és kiállítóit is alaposan kiöblítette a kiadós égi áldás. Részben a folyamatosan szemerkélő eső és a szeles idő, részben pedig a helyszín viszonylagos távolisága miatt aránylag kevesen látogattak ki a Zsámbék melletti vezetéstechnikai tanpályára. Amennyiben a szervezők különbuszt biztosítottak volna a kiállítás megközelítéséhez, minden bizonnyal többen jöttek volna ki, hiszen sokan érdeklődtek a rendezvény iránt. Reméljük, hogy jövőre már erre és a jó időre sem lesz panasz. A járműfelhozatal színvonalas volt, a meghatározó hazai és európai buszgyártók jelentős része képviseltette magát az eseményen. A kiállított járművek a Driving Camp parkolójában sorakoztak fel, a legtöbb busszal pedig előre meghatározott időpontokban tesztkörök megtételére is volt lehetőség a tanpályán.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

Mi lesz veled, magyar buszgyártás? – stratégiai megállapodást kötött a Rába és a Volvo (II.rész)

Cikkünk második felében a leendő Rába-Volvo buszok gyártásának konkrétumaira helyezzük a hangsúlyt. Mivel az együttműködési szerződés aláírásának tényén kívül viszonylag kevés megbízható információ áll rendelkezésre olyan fontos kérdésekkel kapcsolatban, mint például a buszok gyártásának helyszíne illetve körülményei, most az eddig felmerült lehetséges forgatókönyveket vesszük górcső alá. Az ugyanis korántsem biztos, hogy a buszok Magyarországon készülnek majd, sőt valószínűbbnek tűnik, hogy a szakmai közvéleményt erősen megosztó járművek Lengyelországban látják majd meg a napvilágot. Ennek kapcsán megvizsgáljuk azt is, mennyiben is tekinthetők magyarnak a kormány által a hazai autóbuszipar „feltámasztóiként” ünnepelt autóbuszok, melyeknek egyelőre még a pontos neve sem tisztázott. Részletesen kifejtjük továbbá, hogy milyen veszélyeket hordoz magában az együttműködés a jelenlegi hazai gyártókra és munkavállalókra nézve, miért jelent visszalépést a magyar buszgyártás egésze szempontjából, mi lehet a Rába haszna az üzletből, illetve igyekszünk konkrét számadatokkal rámutatni arra, hogy az ország számára jóval kifizetődőbb lenne a ténylegesen hazai gyártmányú és fejlesztésű autóbuszok vásárlása az átcímkézett külföldi járművek favorizálása helyett.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

Mi lesz veled, magyar buszgyártás? – stratégiai megállapodást kötött a Rába és a Volvo (I.rész)

Némelyeket sokkolt, másokat kevésbé ért váratlanul a február 12-én bejelentett hír: stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást kötött egymással a jelenleg 73,67%-ban a magyar állam tulajdonát képező győri Rába Járműipari Holding Nyrt. és a Volvo Bus Corporation. Az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot, amely a szerződés részleteit nagy vonalakban már tartalmazta, 2012 decemberében írta alá a két érintett cég. A megállapodással több ezer magyar munkahely kerülhet veszélybe, mivel az állami támogatású, és ezzel a hazai piacon gyakorlatilag monopolhelyzetbe kerülő piaci szereplő létrejötte könnyen a jelenleg működő, magyar tulajdonú autóbuszgyártó cégek teljes tönkremeneteléhez vezethet. A szakma hozzáállása és reakciója igencsak megoszló: míg Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének (MABUSZ) elnöke a megállapodás egyértelmű veszélyeire figyelmeztet, addig Koloszár Tamás, az Autopro.hu szakmai hírportál főszerkesztője lelkesen támogatja az ügyletet és úgy véli, ideje befejezni az Ikarus utáni siránkozást. Fórián István, a Magyar Autóbuszgyártó Klaszter elnöke szerint pedig nem is rossz dolog ez a Rába-biznisz, feltéve persze, ha ők is odajutnak a húsos fazék közelébe.

A mi véleményünk szerint a megállapodás közel sem olyan előnyös a hazai járműipar szempontjából, mint amilyennek első hallásra tűnhet. Sőt, talán éppen a magyar buszgyártás tényleges újraélesztésére irányuló utolsó lehetőséget húzza keresztül. Jelen cikkünkben összegyűjtjük a témával kapcsolatos, eddig napvilágot látott híreket, kitérünk a hazai autóbuszgyártók jelenlegi helyzetére, valamint kifejtjük, hogy szerintünk miért alapjaiban elhibázott ötlet a magyar autóbuszipar „feltámasztás” címén történő, külföldi multik kezébe való átjátszása.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

BUSEXPO 2013 és XIX. Országos Személyszállítási Konferencia


Az elmúlt évek nem kedveztek a hazai autóbuszos ágazatnak. A járműbeszerzések és a fejlesztések elmaradtak, a piac szűkült, a tömegközlekedés állapota pedig ezzel egyidejűleg egyre romlott.
 
A 2013-as év ezzel ellentétben számos lehetőséget tartogat a szektor számára, ideértve a gyártókat, a forgalmazókat, az alkatrészek- és adalékanyagok piacán lévőket vagy a finanszírozói ágaztat képviselőit. Elég csak a Volán vállalatok régiós átalakítására, a járműbeszerzési tilalom feloldására, a fővárosi autóbuszos közszolgáltatás kiszervezésére, a lejáró önkormányzati közszolgáltatási szerződésekre, vagy a városi és elővárosi tömegközlekedés újjászervezésével kapcsolatos tervekre gondolni.
 
A legnagyobb közvetlen taglétszámmal bíró hazai fuvarozói érdekképviseletnél, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary-nél úgy gondolták, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, és fel kell rázni a buszos vállalkozásokat, illetve meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy megrendelők találkozzanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal. Ennek érdekében 2013. március 21-én megszervezik a BUSEXPO szakkiállítást és vásárt, ahol bárki megcsodálhatja az új járműveket és fejlesztéseket. Tisztában vannak ugyanakkor azzal, hogy az utóbbi évek igen apatikus állapotba sodorták az ágazatot, ezért valami többet kell kínálniuk, mert egy „egyszerű” seregszemle nem lesz elég arra, hogy felrázzák ennek a sok résztvevős piacnak a szereplőit.
Írta : 1 | | Rovat : Kitekintő

Sóhajtozós seregszemle – IX. Nemzetközi Autóbuszfesztivál, Tököl

Április 26-án került sor az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett, a magyar autóbuszos szakma talán legelismertebb fórumának számító Tököli Autóbuszfesztiválra. A nemzetközi szintű kiállítás keretében lehetőség nyílt a hazai autóbuszipar legújabb termékeit egyszerre megcsodálni, és egyben összevetni őket a külföldről érkezett, jellemzően nagyobb értékesítési számokat produkáló vetélytársakkal. A jeles alkalom a gyártók képviselőivel való eszmecserére és kötetlen beszélgetésekre is remek lehetőséget kínált. Több új modellt is itt, a tököli repülőtér betonján láthatott először a magyar szakmai közönség, emellett pedig természetesen szép számmal találkozhattunk korábbi bemutatókról és tesztfutásokról már jól ismert buszokkal is. Az idei rendezvény sajnos mind a résztvevők, mind a kiállított járművek számát tekintve erőteljesen elmaradt a korábbi évek buszfesztiváljaitól, ami egyértelműen a magyar autóbuszpiac (a tenderek kiírásának megtiltásából fakadó) tulajdonképpeni megszűnésére vezethető vissza. Mi mindenesetre ott voltunk, és jelen cikkben beszámolunk Olvasóinknak tapasztalatainkról, valamint a kiállított járművekről, különös figyelmet fordítva természetesen a hazai buszgyártók modelljeire és jelenlegi helyzetére.

Írta : 8 | | Rovat : Kitekintő

Auf Wiedersehen - MAN Lions City GL tartós teszt 2/2

2011. március 23-án, azaz több, mint 9 hónapja állt forgalomba Budapesten a Németországból érkezett, egyesek által csodabusznak nevezett jármű, az MAN Lion’s City GL alacsonypadlós csuklós autóbusz. Az elnevezés nem alaptalan, ugyanis az EBSF (European Bus System of Future) projekt keretében készült autóbusz a lehető leggazdagabb felszereltséggel érkezett fővárosunkba. A magas szolgáltatási színvonal érthető, hiszen a vezető európai buszgyártókat tömörítő EBSF program célja éppen a vonzó autóbuszos szolgáltatás kialakítása; a lebonyolításban hét ország vett részt, mind-mind különböző feladatkörrel. Erre az alkalomra öt vadonatúj bemutatóbusz (köztük a Budapesten járt MAN) és egy megálló-prototípus készült, valamint körülbelül 120 autóbuszt átalakítottak és megközelítőleg 20 megállót fel is újítottak. A résztvevő országok a gyártókkal egyeztetve, meghatározott szempontok alapján alakították ki az autóbuszokat; így tett az MAN és a vele együttműködő BKV is.

A hosszú teszfutás alatt BKV összesen 400 utas részletes véleményét kérte ki az új tesztbuszról, hogy a tapasztalatok kiértékelésével segítse a gyártó munkáját és tapasztalatszerzését. Weboldalunk márciusban már részletesen foglalkozott a típus újdonságaival, de jelen cikkünkben is röviden összefoglaljuk, hogy mitől is olyan különleges e „német vendégmunkás”.  Emellett összegezzük az utasok, a sofőrök, valamint saját tapasztalatainkat az európai gyártók jövőbeli fejlesztési irányzatát (várhatóan) megtestesítő csuklós autóbuszról.

Írta : 1 | | Rovat : Kitekintő