Lépjen be, vagy regisztráljon!

Cikkeink az evoproról

Busszal a Föld körül – beszámoló az evopro csoport világkörüli túrájáról

Hazaérkezett mindkét elektromos Modulo C68 E midibusz, melyekkel a 80edays nevű világkörüli versenyen vett részt a kompozit karosszériás típuscsaládot kifejlesztő magyar evopro cégcsoport. A buszok összesen több, mint 14 000 kilométert tettek meg a 80 napos túra amerikai és európai szakaszain. Az eseménysorozat kitalálója, Rafael de Mestre 2012-ben egyedül kerülte meg a Földet egy elektromos Tesla Roadsterrel, hogy bizonyítsa az elektromobilitás globális létjogosultságát, illetve hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóbb jövő megalapozásának fontosságára. Négy évvel később már 14 csapat jelentkezett a nem mindennapi kihívás teljesítésére - köztük az innovatív magyar buszgyártó.

Az eseményt elsősorban elektromos autók számára írták ki, így még a nem mindennapi autócsodákból álló mezőnyben is kuriózumnak számított, hogy idén egy elektromos autóbusztípus is rajthoz állt, mi több, sikeresen teljesítette is a rá váró szakaszokat. A hazatérést követően a gyári csapat tagjai a TAMA Budapest étteremben számoltak be a sajtó képviselőinek az előkészületekről, az út során szerzett tapasztalatokról, a buszok teljesítményéről, valamint a külföldi érdeklődésekről és tesztelésekről.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Mégis olcsóbb a magyar metrópótló busz

Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt Mészáros Csaba, a MABI-BUS Kft. mögött álló evopro csoport elnök-tulajdonosa. A cégcsoport budapesti székházában megtartott eseményen számos, a MABI-t érintő kérdésről szó esett, az elnök-tulajdonos reagált gyakorlatilag az összes, a sajtóban az elmúlt hetekben felmerült kérdésre és (ál)hírre a cég buszaival kapcsolatban. Volt is miről beszélni, a MABI termékei ugyanis az utóbbi időben szinte napi rendszerességgel jelentek meg a médiában, különböző témájú cikkek főszereplőiként.

Mészáros Csaba beszélt a metrópótlásra kiírt fővárosi csuklósbusz-tender körülményeiről és hogy miért közös, hazai érdek a magyar gyártmányú autóbuszok beszerzése. Emellett beszámolót hallhattunk a budai Várban május elején szolgálatba állított Modulo C 68E midibuszok fogyasztási adatairól és a kezdeti problémák hátteréről, valamint szóba került az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft. integrációja is. Ezen kívül nem maradtak érintetlenül az olyan kényesebb témák sem, mint az egyik Modulo midibusz márciusi kerékkiesős balesete, vagy Lepsényi István államtitkár múltbeli kapcsolata a MABI-val, ami miatt egyesek azonnal korrupciót kiáltottak. 

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Variációk egy témára – projektzáró esemény az evopro csoportnál

Szeptember 30-án tartották az evopro csoport hivatalos projektzáró rendezvényét, melynek keretében a vállalat vezetése beszámolt a kompozit karosszériás midibuszcsalád eddigi fejlesztése során elért eredményekről. Az eseménynek az innovatív buszok születési helye, a MABI-BUS Kft. mátyásföldi gyára adott otthont, amely előbb az Ikarus, majd később a NABI tulajdonában álló üzemként az utóbbi évtizedekben a magyar autóbuszgyártás ikonikus helyszínei közé nőtte ki magát.

A rendezvény lényegesen több volt egy egyszerű beszámolónál a sajtó részére, a gyáriak ugyanis felvonultatták a modellszériához kötődő legfrissebb fejlesztéseket is. A már eddig is kétféle alternatív hajtásmóddal rendelhető midibuszcsalád újabb tagokkal gyarapodott, a projektzáró keretében ugyanis hivatalosan is bemutatkozott a már régóta várt CNG-, és a korábban már szintén beharangozott troliváltozat is. Ezzel együtt megjelent a kínálatban típuscsalád eddigi leghosszabb karosszériaváltozata, a 9,5 méter hosszú, 88 személy szállítására alkalmas Optimo. Az új változatok közös bemutatója egyúttal jó lehetőséget teremtett a gyártó számára a moduláris felépítés sokoldalúságának demonstrálására is. A teljesen azonos modulokból felépülő midibuszokat immár négyféle különböző alternatív hajtásmóddal (elektromos, troli, CNG, hibrid) rendelhetik a Modulo buszok leendő üzemeltetői.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

A felvillanyozó jövőkép? – Modulo Medio Electric teszt

Lassan egy éve, hogy bemutatkozott a nagyközönségnek a magyar evopro cégcsoport első saját fejlesztésű midibusza, a kompozit karosszériás Modulo, melyet annak idején mi is részletesen bemutattunk. Az elsőként debütáló elektromos verzió után tavaly szeptemberben már a hibrid hajtású változattal is megismerkedhettek az érdeklődők. A sajtóbemutatók után pedig mostanra végre elérkezett az idő, hogy utasokkal végzett teszt keretében foghattuk vallatóra az egyik leginnovatívabb magyar fejlesztésű midibuszt, annak is a tisztán elektromos hajtású változatát, a Medio Electric-et.

A háromhetes fővárosi tesztre március 9-e és március 29-e között került sor. A próbafutás három különböző útvonalon zajlott. Az első héten a minden midibuszok kedvenc nyúzópróbájának számító 16-os vonalon, a budai Várban ismerkedhettek meg az utasok az evopro elektromos büszkeségével. Ezt követően a szűk mellékutcáival igazi belvárosi próbatételt jelentő 15-ös, levezetésként pedig a margitszigeti kikapcsolódást kínáló 26-os vonalon bizonyíthatta képességeit a Modulo. A három közül mi a leghosszabb viszonylatot, a Boráros tér és a Gyöngyösi utca között közlekedő 15-öst választottuk tesztünk helyszínéül.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Újévi átigazolások – átalakul a magyar autóbuszipar

Még karácsony előtt jelent meg a hír, miszerint faképnél hagyja az Ikarus márkanevet birtokló Széles Gábort az ARC-Ikarus autóbuszokat fejlesztő Auto Rad Controlle Kft. (ARC), és továbbiakban az evopro csoporttal együttműködve folytatja tevékenységét. Azt a Széles Gábort, akinek az érdekeltségi körébe tartozó VT-Arriva Kft. az elmúlt három évben ugyan közel 400 darab új autóbuszt szerzett be Budapestre, azonban ezek között mégsem akadt egyetlenegy új Ikarus sem. Pedig a kezdeti elképzelések szerint éppen hogy Széles gazdasági és kapcsolati tőkéje kellett volna, hogy felpörgesse az Ikarussá átlényegült ARC buszgyártását. Az eredeti tervek jelentős piacbővüléssel is számoltak, a hazai növekedés mellett többek között az orosz piac visszahódítása is szóba került. Ez azonban mind a mai napig nem igazán valósult meg.

Többek között ez lehetett az egyik olyan konfliktus az üzletember és az ARC között, amelynek eredményeképpen most végül mindenki külön útra lép. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az evopro által meghirdetett járműipari összefogásnak Széles Gábor már biztosan nem lesz része - talán nem is baj.

Írta : 1 | | Rovat : Evopro

Külföldre kacsintás – Oroszország is beszáll a Modulo gyártásába

Ahogy azt már korábban megírtuk, megérkezett az első megrendelés a magyar evopro cégcsoport által kifejlesztett Modulo midibuszcsaládra - az idei év végéig összesen huszonöt példányt készítenek az elektromos hajtású változatból Moszkva részére. Már a legutóbbi, szeptemberi bemutatón is lehetett pletykákat hallani az esetleges oroszországi gyártásról, most azonban már konkrétumokkal is tudtak szolgálni az illetékesek. A bejelentésre jó alkalmat bizosított a VII. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember-találkozó, melyet budapesti Danubius Hotel Hélia szállóban rendeztek meg. A szálloda főbejárata előtt a Modulo típuscsalád legújabb, nemrégiben a Magyarbusz [Info] által is részletesen bemutatott hibrid hajtású prototípusát tekinthették meg az érdeklődők.

A moszkvai Open Innovations Forum szakkiállításon megszületett megállapodás értelmében Oroszország a moszkvai központú NCC (Nanotechnology Center for Composites) vállalaton keresztül bekapcsolódik a kompozit karosszériás Modulo buszcsalád gyártásába. Az erről szóló szerződést október 15-én írták alá a felek, csütörtökön pedig ünnepélyesen meg is erősítették. Az egykori Moszkvics gyár területén működő NCC olyan modern technológiai eszközparkkal és kapacitással rendelkezik, amely megfelelő alapot jelenthet a Modulo nagy sorozatban történő gyártásához. Az együttműködő cégek reményei szerint a magyar innováció, az orosz eszközök és a nemzetközi technológia egyesítésével megindulhat a könnyűszerkezetes midibuszcsalád sorozatgyártása és nemzetközi, első lépésben keleti térhódítása.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Egyről a kettőre – Modulo Medio Hybrid bemutató

Szeptember 18-án mutatkozott be a nagyközönségnek a magyar evopro cégcsoport által kifejlesztett Modulo autóbuszcsalád legújabb tagja, a soros hibrid hajtással szerelt Modulo Medio Hybrid. A bemutatóra a Magyarbusz [Info] csapata is meghívást kapott, így elsőkézből számolhatunk be kedves olvasóinknak a legújabb hazai autóbusztípus részleteiről. A bemutatóval egybekötve adták át ünnepélyes keretek között a tavaly alapított Budapest Márka díjat is, amelyet ebben az évben a „termék” kategóriában az evopro csoport érdemelt ki, sokéves innovatív járműipari tevékenysége elismeréseként.  

Miközben itthon a BKK a hírek szerint méregdrága Siemens midibuszokkal képzeli el a felvillanyozó jövőt, az evopro kompozit karosszériás típuscsaládja iránt külföldről élénk érdeklődés mutatkozik: a Modulo elektromos változatából ugyanis még az idei év folyamán huszonöt darabot készítenek orosz megrendelésre. Az új midibuszok Moszkva autóbuszparkját színesítik majd. A magyar gyártó emellett - a budapesti tenderen elszenvedett kudarc ellenére - a hazai piacon is lát lehetőségeket, ezért a közeljövőben több magyarországi nagyvárosban is bemutatja a típust. Rövidesen pedig további  tagokkal - köztük trolibusszal és földgázüzemű kivitellel  - bővül a Modulo család.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Várba várt prototípus – Modulo Medio Electric bemutató

A tegnapi napon hivatalosan is bemutatkozott a sajtó képviselőinek a magyar központú evopro cégcsoport által fejlesztett, kompozit karosszériás Modulo autóbuszcsalád első tagja. A rendezvényre a budai Várban került sor, nem véletlenül, hiszen a közel nyolc méter hosszú, elekromos hajtású jármű számára a jövőben ideális üzemelési környezet lenne a történelmi városrész. Az innovatív midibusz iránt meglehetősen nagy volt az érdeklődés a sajtó részéről, és a szakma reprezentánsai és szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen. Szerencsére a szeszélyes áprilisi időjárás is kegyes volt a jeles eseményhez: az eső türelmesen megvárta, amíg a beszédek elhangzanak és az újságírók megtekintik az újdonságot, és csak ezt követően kezdett el szemerkélni.

A most bemutatott változat csak az első eleme egy, a tervek szerint igen sokrétű termékcsaládnak: a gyártó elképzelései szerint háromféle hosszban, különféle alternatív hajtásokkal gyártanák a modellt. A Modulo ugyan nem a legelső magyar fejlesztésű elektromos autóbusz, de mindenképpen életképesebbnek és nem utolsósorban újszerűbbnek tűnik az Inter Tan-ker hasonló próbálkozásánál, így nagyobb eséllyel rúghat labdába a jövőbeli, elektromos buszokra kiírt tendereken. Lássuk tehát, hogy fest a régóta várt innovatív masina élőben!

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Újító utakon - interjú Mészáros Csabával, az evopro vezérigazgatójával

Immáron közel másfél éve foglalkoztatja a hazai autóbuszos szakmát az evopro cégcsoport által fejlesztett, kompozit karosszériás autóbuszcsalád, amelyről eddig csak látványtervek, illetve szemléltető makettek láttak napvilágot. Most azonban változik a helyzet, a hét folyamán ugyanis végre bemutatkozik a sajtónak a régóta várt prototípus, melyről az első fotók nemrég a típus honlapjára is felkerültek. Az utóbbi évek talán leginnovatívabb magyar fejlesztésű autóbuszcsaládjáról van szó: a moduláris, kompozit felépítményen túl elektromos, soros hibrid vagy CNG hajtással, szokatlan ajtóelrendezéssel és mintegy 57%-os magyar értékhányaddal indul harcba a külföldi ellenfelek ellen a Modulo névre keresztelt jármű. A gyártó helyzetét erősíti, hogy időközben az evopro csoport tulajdonába került a NABI budapesti gyáregysége is, így a kínálatot az egykori NABI Sirius teheti teljessé – megfelelő darabszámú megrendelés esetén. 

A budapesti székhelyű evopro külföldön is elismert vállalat, eddig azonban nem foglalkoztak autóbuszok gyártásával. A cégcsoport első saját fejlesztésű járműve hű a gyártó filozófiájához: modern, jövőbe mutató megoldások sora és korszerű technikák alkalmazása jellemzi. A típus egyes részletmegoldásai ugyanakkor szakmai körökben vitákat váltottak ki. A busszal kapcsolatban felmerült kérdésekről, illetve a Modulo típuscsalád jövőjéről Mészáros Csabával, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro

Innováció Magyarországról – az Evopro csoport buszgyártói tervei

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén november 7. és  9. között megrendezett Automotive Hungary 2013 járműipari beszállítói szakkiállításon jártunk. A háromnapos rendezvényen számos járműipari cég vonultatta fel kínálatát, a hazánkban gyárat üzemeltető autómárkáktól kezdve egészen a technológiai mérőberendezéseket forgalmazó cégekig. Autóbuszos szempontból a legjelentősebb esemény hazánk legújabb autóbuszgyártó cégének, az Evopronak a sajtótájékoztatója volt, melyre a Magyarbusz [Info] is meghívást kapott. A többi magyar buszgyártó sajnos távol maradt a rendezvénytől, a szorosabban vett buszos szakmából egyedül a Rába futóműüzletága képviseltette még magát.

Az Evopro csoport többévnyi sikeres nemzetközi szereplés után a jövőben Magyarországon is intenzíven jelen kíván lenni. A cégcsoport autóipari és mérnöki tevékenységének bemutatására, melynek kulcsfontosságú példája a moduláris felépítésű, kompozitkarosszériás autóbuszcsalád, remek lehetőséget kínált a kiállítás. A sajtótájékoztatón több, a gyártóval és az általa fejlesztett autóbuszokkal szemben korábban megfogalmazott kérdésre választ kaptunk, és egyúttal bepillantást nyerhettünk a cég gyártmányfilozófiájába és távlati terveibe is. Egy biztos: az Evopro sok szempontból másként gondolkodik, mint a jelenlegi magyar buszgyártók többsége, és ez alatt nem csak a járművek felépítését kell érteni.

Írta : 8 | | Rovat : Evopro