Lépjen be, vagy regisztráljon!

Nagyra törő tervek - újabb két Citadell érkezik a fővárosba

A Credo autóbuszok történetében új fejezetet nyitó Citadell típuscsalád első tagja, a Citadell 12 névre keresztelt szóló modell, 2009 októberében gördült ki a Kravtex Kft. győri szerelőcsarnokának kapuin. A nem titkoltan BKV-nak szánt, teljes hosszban alacsonypadlós városi autóbusz azóta szinte az összes hazai nagyvárost bejárta, valamint 2009 novemberében, harmadik Credoként a fővárosban is vendégeskedett két hétig. Mind a média, mind a buszbarátok kiemelt figyelemmel kísérték a gyártó első 22.5”-os kerekeken guruló prototípusát 11-es és a 22-es vonalon. A BKV szó szerint élt a fővárosi nyúzópróba kifejezéssel, ugyanis mindkét vonal Buda meredek utcáin halad végig, azonban a jármű jól vette az akadályokat.

A Citadell 12 nagytestvére, a Citadell 19 csuklós autóbusz fél évvel később mutatkozott be a nagyközönségnek; gyártásánál figyelembe vették az országos teszteken szerzett tapasztalatokat. Adtak az utasok, buszbarátok és a szakma véleményére is, így például a homlokfalat 3 külön részre osztották fel, feljebb helyezték a fényszórókat, könnyítették a „kakasülőre” való feljutást, valamint a sofőrök kérésére új, VDO műszerfalat is kapott az autóbusz.

Ezek mellett még sok apróbb változtatás történt, amire most nem térnék ki. A csuklós Citadell 2010. május 17.-től május 30.-ig tartó tesztjének érdekessége volt, hogy vele egy időben, azonos vonalon tesztelték az ARC-Ikarus V187-es típusát is, ennek következtében nagy médiavisszhangot kapott a „fővárosi nagy buszteszt” névre keresztelt esemény, mely jó lehetőséget biztosított a két konkurens típus összehasonlítására.

A gyártó azonban nem állt meg két darab prototípusnál, ugyanis 2011 márciusában újabb két Citadell (ezúttal is egy szóló és egy csuklós) hagyta el a gyárcsarnokot. Elődjeikhez képest ezeken is sok változtatással lehet találkozni: ilyenek például a világosabb utastéri elemek, a szélfogó üvegek, az elburkolt ajtómozgató rudak, vagy a némiképp átrajzolt homlokfal. A legfőbb változás azonban mégsem itt keresendő, hanem a jármű hátuljában. A két sárgaság ugyanis Cummins motor helyett a gyártó egyéb modelljeiből már jól ismert FPT (Fiat Powertrain Technologies – korábban Iveco) motorokat kapta, amitől a szakemberek jóval alacsonyabb fogyasztást várnak. A sárga Citadell 12-es mozgatásáról a Credo BN 12-ben már bizonyított főegységek (FPT NEP 6 motor és Allison T310R automataváltó) gondoskodnak, míg csuklós testvérét az eddigi legerősebb Credo buszba épített motor, a 330 lóerős FPT Cursor 8 erőforrás mozgatja, ZF Ecomat váltó közreműködésével.

A két újdonságot a szokásokhoz híven először Győrben tesztelik, majd ezt követően a buszok várhatóan június 6-án 5-7 napra forgalomba állnak Budapesten is.A tesztfutásról az sem fog lemaradni, aki esetleg nem Budapesten lakik, ugyanis a gyártó a Credo.Blog szervezésében élő Twitteres közvetítést biztosít majd a buszokról, de nem elképzelhetetlen, hogy Budapesten is lesz élő, videós közvetítés, amely a győri tesztfutás alkalmával is megrendezésre került.


Citadell 19 és 12 a győri sajtótájékoztatón. Június 6-án érkeznek Budapestre.

Magyarország legnagyobb autóbuszgyárának nem titkolt célja, hogy részt vegyen a budapesti közösségi közlekedés megújításában. Márciusban, az FPT motoros Citadellek bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón Dr. Krankovics István ügyvezető igazgató vázolta a cégcsoport terveit, miszerint a Kravtex Kft. nemcsak gyártóként venne részt a fővárosi buszpark megújításában, hanem üzemeltetőként is indulni kíván a tenderen. Az üzemeltetett buszokat a cégcsoportnak magának kell finanszíroznia, erre a célra saját tartalékaik mellett banki hiteleket is igénybe vennének. Körülbelül 200 autóbuszos flottáról lenne szó; a buszállomány feltételezett piaci ára meghaladja a 10 milliárd forintot. A győri cég természetesen vadonatúj Credo autóbuszokkal végezné a szolgáltatást, a kiöregedett BKV-buszokat folyamatosan lecserélve, így az idő múlásával valamennyi régi buszt új váltaná fel.

A bemutatóról és a cégcsoport további terveiről az alábbi cikkünkben olvashat: Bővül a család - Credo Citadell 12 és Citadell 19 bemutató

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : Credo

Hozzászólások