Lépjen be, vagy regisztráljon!

Cikkeink a Molitusról Cégtörténet >>

Irány Észak! – svéd exportra készült Molitus S91-esek átadása

Megjelenése óta az egyik legígéretesebb magyar autóbusztípusként tartják számon a szakmabeliek a Molitus, a Rába és a Webasto együttműködésének eredményeképpen megszületett S91 jelű midibuszt. Az elismerés nem is alaptalan, hiszen az egykori Ikarus Egyedi Autóbuszgyár tapasztalt tervezőgárdája által megálmodott, minőségi és innovatív megoldásokat felvonultató konstrukció már számos magyarországi és külföldi próbafutáson bizonyította képességeit. A modell 2008-as bemutatkozása óta ugyan viszonylag hosszú idő telt el anélkül, hogy megrendelés érkezett volna a típusra, tavaly azonban végre kedvező fordulatot vett a kis midibusz története: nem sokkal a második számú bemutatójármű észak-európai tesztkörútját követően ugyanis előbb Norvégiából, majd röviddel ezután Svédországból is megrendelést kapott a gyártó. Az utóbbi ország számára készített két darab S91-est július 10.-én, egy szűk körű sajtótájékoztató keretében adták át a leendő svéd üzemeltetőnek. Az eseményen mi is jelen voltunk, így elsőkézből számolhatunk be kedves Olvasóinknak az átadáson elhangzottakról, illetve az új midibuszok különleges részleteiről.

2012 kétségkívül a Molitus eddig legsikeresebb évének számít, köszönhetően a skandináv országokba exportált, összesen hét darab járműnek. A magyar autóbuszipar jelenlegi helyzetének ismeretében sajnos nem túl meglepő tény, hogy ezzel az eredménnyel az idei évben a hazai gyártók közül egyelőre a Molitus büszkélkedhet a legtöbb eladott komplett autóbusszal (ha a félkész járműveket is számításba vesszük, akkor a főként az amerikai piacra termelő NABI javára billen a mérleg). A svéd megrendelésre gyártott két midibusz vázszerkezete a többi S91-eséhez hasonlóan Mátyásföldön, a Lanta Kft. csarnokában készült, a készre szerelés viszont ezúttal a NABI budapesti gyáregységének kísérleti üzemében történt. Itt, születésük helyszínén került sor a buszok sajtótájékoztatóval egybekötött átadására is.

Írta : 8 | | Rovat : Molitus

Budavár midibuszra vár - Molitus S91 teszt

Végre a környék turisztikai látogatottságának megfelelő színvonalú midibusz kerül a budai Várba – igaz, sajnos egyelőre csak egyetlen darab, és az is csak augusztus közepéig. Július 12.-től egészen augusztus 22.-ig ugyanis a BKV-nál vendégszerepel a Molitus tervezőiroda S91 típusú városi midi autóbusza. Az egykori Ikarus Egyedi Autóbuszgyár mérnökei által tervezett modell nem teljesen ismeretlen a fővárosi utasok körében, 2008-ban már járt itt a típus elsőként elkészült példánya, ugyancsak a Várban, az akkori 10-es viszonylaton. Az aktuális tesztbusszal, amely már külföldön is járt próbaúton, ezúttal a 16-os járaton utazhatnak az érdeklődők.

Az S91 komoly összefogás eredménye: a Molitus felel az autóbusz felépítményéért, az alváz a Rába terméke, a légkondicionálóiról ismert Webasto pedig az anyagi háttérért, egy sor alkatrészért, illetve az első busz esetében a karosszálásért is. A jelenlegi tesztbusz, melyre a hírek szerint már van vevő, az S91 második példánya (az MTI által terjesztett (ál)hír, melyet egyéb médiumok is átvettek, miszerint az S91 már sok európai nagyvárosban közlekedik, és már több mint kétszáz darabot adtak el belőle, sajnos hírlapi kacsának bizonyul), készre szerelése a NABI budapesti gyáregységében történt. A modell elsőként elkészült prototípusa, a korábbi bemutatóbusz, melyet 2008-ban a BKV is kipróbált, időközben Gyömrő önkormányzatához került, jelenleg már új fényezéssel a Pest megyei kisváros helyi közlekedésében vesz részt – a hírek szerint szinte problémamentesen. Most ennek a busznak az üzemeltetési tapasztalatok felhasználásával némileg továbbfejlesztett változatával találkozhatunk Budapest utcáin. Ismerkedjünk hát meg vele közelebbről is!

Írta : 8 | | Rovat : Molitus