Lépjen be, vagy regisztráljon!

NABI

A jelenleg is üzemelő magyar gyártók közül a NABI (North American Bus Industries) tekint a legnagyobb múltra vissza. A cég, mint azt neve is sugallja, nem magyar tulajdonú, jelenleg az amerikai Cerberus Capital befektetőcsoport tulajdonát képezi.

A cég története egészen 1976-ig nyúlik vissza. Ekkor kötött kereskedelmi megállapodást az Ikarus és az amerikai Crown Coach cég. Az együttműködés eredményeképpen megérkezett az USA-ba az első amerikai piacra fejlesztett magyar busz, a csuklós Ikarus 286-os. A nyolcvanas évek végén a Crown Coach csődbe ment, az Ikarusnak új partner után kellett néznie, melyet végül az Union City Body Company (UCBC) képében talált meg. Velük hasonló szerződést kötöttek, mint korábbi partnerükkel – a tervezés és a váz legyártása Magyarországon történt, a végszerelés pedig az Egyesült Államokban, ugyanis az ún. „Buy American Law” értelmében az amerikai piacon csak úgy lehet állami illetve önkormányzati vállalatoknak eladni autóbuszt, hogyha azokban minimum 60%-os az amerikai értékhányad.

A NABI-t 1992-ban alapította Róna Péter üzletember. Az akkor már komoly gazdasági problémákkal küszködő Ikarus amerikai leányvállalata ezidőtájt ment tönkre, bár a tengerentúlon kínált Ikarus 416 jelű szóló és Ikarus 436 jelű csuklós típusokra még bőven volt kereslet. Az UCBC a vállalkozó által irányított Első Magyar Alap (EMA) tulajdonába került, American Ikarus néven; ekkortól kezdve nem csak a tervezés, de a design és az alkatrészek biztosítása is magyar feladattá vált. Az újonnan alapított cég, a NABI 25%-ban maradt az Ikarus tulajdona, a maradék tulajdonrészt az Első Magyar Alap birtokolta.

A NABI tulajdonába került az Ikarus 416 illetve 436 típusú autóbuszok gyártási joga, jelenleg is ezek a típusok képezik a modellpaletta alapját. Sikerük töretlenül folytatódik napjainkig az USA piacán.

1997-ben megjelent a kínálatban az LFW típuscsalád, a 416/436 széria Low Entry kivitelű megfelelője, mely azóta is a NABI legsikeresebb típusának számít.

1999-ben mutatkozott be a cég forradalmian új típusa, a kompozit anyagokból készített CompoBus, mely egyedülálló a világon; a hagyományos autóbuszoktól gyökeresen eltérő technológiával készül. A típusból már mintegy 400 példány közlekedik az USA útjain.

2000-ben a NABI felvásárolta a brit Optare céget, és ezzel belépett az európai piacra. A következő évben felépült a cég kaposvári üzeme, jelenleg itt készülnek a kompozit karosszériás autóbuszok. A projekt a Széchenyi-terv keretein belül valósult meg. Ebben az évben a cég megpróbálkozott a magyar piacon való érvényesüléssel, ekkor mutatta be az európai szabványoknak megfelelő, Low Entry kivitelű városi típusát, az Excelt, majd 2002-ben ennek helyközi változatát, a 700 SE-t. A típussal több Volán társaságnál (Pannon Volán, Kisalföld Volán, Kapos Volán, Volánbusz stb.) is lehet találkozni.

Egy év múlva látta meg a napvilágot a cég talán legfontosabb termékcsaládja, a BRT típuscsalád. Az új busz futurisztikus formával rendelkezik, és igen szép sikereket könyvelhet el a tengerentúlon, ebben a megjelenés mellett a gazdaságos üzemeltetés és az opcióként megrendelhető alternatív hajtásláncok is segítik.

2005-ben mutatta be a cég első hibrid buszait az amerikai piacon. Egy év múlva, 2006-ban az amerikai NABI Inc., valamint a magyarországi NABI Kft. is az ugyancsak amerikai Cerberus Capital Management, L.P. befektetőcsoport tulajdonába került.

2010-ben a NABI úgy döntött, visszatér az európai, ezen belül is a magyar piacra. A törekvés első kézzel fogható eredményre a Sirius típus, melyet ebben az évben mutattak be Kaposvárott. Az új busz a nagysikerű BRT-vel mutat formai rokonságot, de teljes egészében az európai szabványok és igények figyelembe vételével készült. A típust már sok magyar városban tesztelték, többek között a BKV-nál is járt.

2011-re várható a Sirius helyközi, illetve csuklós változatának megjelenése; a szakma az előbbinek kifejezetten nagy jövőt jósol.

A cégnek jelenleg két összeszerelő üzeme van hazánkban, a budapesti gyáregység a hagyományos acélvázas, míg a kaposvári a kompozit karosszériák előállításáért felelős, illetve itt készült a Sirius prototípusa is. A NABI ma mintegy 400 főnek ad munkát Magyarországon.

A NABI autóbuszok egyedüli magyar gyártmányú buszokként nem csak hagyományos dízelmotorral, hanem alternatív hajtással, környezetbarát földgázüzemmel (CNG, LNG), illetve hibridmotorral is rendelhetőek. A dízelmotorokat jellemzően a Cummins szállítja (a Sirius MAN motorral rendelkezik), a váltók pedig az Allison (a Sirius esetében a ZF) gyártmányai. Az amerikai piacra készült buszok kocsiteste Magyarországon készül, a készre szerelés pedig az USA-ban, az Alabama állam-beli Annistonban, a NABI Inc. gyárában történik.

A cég mostanáig már több mint 8000 autóbuszt adott el, döntően az Egyesült Államokban, ezzel világszinten is elismert gyártónak számít.

Jelenlegi típusok:

416 SFW
A NABI belépőmodellje, az egykori Ikarus 416 amerikai igények szerint továbbfejlesztett, negyven láb (12,2 m) hosszúságú változata. Az eredeti típushoz hasonlóan nem alacsonypadlós, padlószintje 810 mm. Az LFW sorozathoz hasonlóan nemrégiben új homlokfalat kapott, megjelenését a BRT-éhez igazították.
436 SFW
A 416 SFW hatvan láb (18, 3 m) hosszú csuklós változata, az egykori Ikarus 436 továbbfejlesztett megfelelője, és akárcsak a szóló változat, ez sem alacsonypadlós. 2-0-2-0 és 2-2-2-0 ajtóképlettel egyaránt kapható. (SFW = Standard Floor Wide)
LFW
Jelenleg a NABI legnépszerűbb modellje. Lényegében az SFW-széria Low Entry kivitelű adaptációja, a második ajtóig alacsonypadlós. A típus háromféle hosszban, 31, 35 vagy 40 láb (9,5 m, 10,7 m, 12,2 m) hosszú kivitelben rendelhető, ajtóképlete minden esetben 2-2-0. Neve az alacsony padlóra utal (LFW = Low Floor Wide).
CompoBus
Alighanem a NABI legkülönlegesebb típusa. Szabadalmaztatott (ún. SCRIMP) technológiával, a világon egyedülálló módon karosszériája kompozit anyagokból, üvegszál és szénszál erősítésű műgyantából készül. Hossza 45 láb (13,72 m), ajtóképlete az amerikai piac igényeinek megfelelően 2-2-0. A második ajtóig alacsonypadlós. Eddig már több mint 400 példány talált gazdára belőle.
BRT
A cég legfrissebb fejlesztésű, amerikai piacra szánt terméke. A típus 42 láb (13,2 m) hosszúságú szóló, illetve 60 vagy 65 láb (18,3 illetve 19,8 m) hosszúságú csuklós kivitelben rendelhető. Jelenleg ez a típus Los Angeles buszközlekedésének alaptípusa. A szóló jellemzően 1-2-0 (elöl egyszárnyú lengőajtóval), a csuklós 1-2-2-0 ajtóképlettel készül. A BRT (= Bus Rapid Transport) európai megfelelőjétől, a Siriustól eltérően önhordó vázszerkezettel rendelkezik.
Sirius
A NABI legújabb típusa, egyedül ez kapható Európában. A tengerentúlon igen sikeres BRT típuscsalád stílusjegyeit hordozó, Low Entry kivitelű autóbusz. Alvázas konstrukció, az MAN A69 jelű alvázára épül, a motort és a futóműveket is a német cég szállítja hozzá. Eddig csak egy városi 2-2-1 és egy elővárosi 2-2-0 ajtóképletű kivitel készült belőle.

 

A gyár honlapja:

www.nabi.hu