Lépjen be, vagy regisztráljon!

Molitus

A Molitus Tervező és Kereskedelmi Kft. 2007 decemberében alakult meg. A többféle munkát elvállaló tervezőiroda legfőbb feladata a Webasto Hungária Kft. elképzeléseinek támogatása a cég dolgozói által a járműiparban szerzett tapasztalatok felhasználásával. Az egykori Ikarus Egyedi Autóbuszgyár dolgozói által alapított vállalat jelenleg az egyik legfiatalabb magyar autóbuszgyártónak tekinthető. A Molitus önálló gyártókapacitással nem rendelkezik, az eddig elkészült autóbuszok vázszerkezete többnyire a Lanta Consulting Kft. mátyásföldi csarnokában látta meg a napvilágot. A járművek készre szerelése több különböző lehetséges helyszínen zajlik. Az első bemutatókocsi esetében ez a Webasto saját, angyalföldi műhelyében történt, de az évek során készültek buszok Pécselyen, a Carbon Composites Kft.-nél és Mátyásföldön, a NABI (North American Bus Industries) kísérleti üzemében is (utóbbi azóta a NABI teljes budapesti részlegével együtt az evopro csoport tulajdonába került).

A cég első és ezidáig egyetlen saját név alatt futó típusa, az S91 MidiCity elnevezésű városi midibusz a 2008-as Tököli Autóbuszfesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek. A Molitus-Rába-Webasto kooperációban készült midibusz a skandináv piacokon szép sikereket elérő Ikarus E91-es utódjának tekinthető, bár teljesen új fejlesztésű, azaz nem az elődmodell platformjára épül. A Molitus az S91 folyamatos tökéletesítése mellett más autóbusztípusok fejlesztésében is tevékenyen részt vesz. Így például szerepet vállalt az egyedi megjelenésű NABI Sirius típuscsalád és a prémiumkategóriás Viseon LDD 14 emeletes busz tervezésében is.

Az S91 prototípusát külföldön és belföldön egyaránt tesztelték, így többek között Miskolcon és Budapesten is megfordult. A szakértők és a buszbarátok egyaránt pozitívan fogadták az igényes kivitelű típust.

A második demóbuszt a NABI budapesti üzemcsarnokában szerelték készre. Ezen a buszon több apróbb módosítást eszközöltek az előző prototípussal szerzett tapasztalatok alapján. Az első két S91-es midibusz összeszerelési minősége igen meggyőző, mindkét jármű a kezdetektől fogva gyakorlatilag problémamentesen üzemel. Az elsőként elkészült busz jelenleg Gyömrő helyi közlekedésében vesz részt, a második, továbbfejlesztett példány pedig 2013 júniusa óta Budapesten, a BKV-nál közlekedik bérleti kostrukcióban.

2010 novemberében úgy tűnt, a típusból 40 darab kerül a fővárosba, miután a BKV járatkiszervezéses miditenderén az Orangeways Zrt. győzedelmeskedett. A cég Molitus S91-es autóbuszokkal végezte volna a szolgáltatást. A tenderen alulmaradt Vértes Volán azonban megtámadta az eredményt, majd később a Közbeszerzési Döntőbizottság jogerősen is érvénytelennek minősítette az Orangeways pályázatát, így az S91-esek leszállítása is meghiúsult. Ezt követően az időközben megalakult BKK több alkalommal is írt ki miditendert, ám ezeket utóbb szintén eredménytelennek nyilvánították. A BKV midibuszparkját képező, egyre rosszabb állapotba kerülő Ikarus 405 típusú midibuszok leváltása így azóta is várat magára.

2011 nyarán a Molitus összesen öt darab S91-es szállításának jogát nyerte el a norvég RSA részére. Ez volt az első külföldi megrendelés a típusra, egyben az első komolyabb darabszámú vásárlás is a modellből. Ezeket a kocsikat a skandináv üzemeltető különleges igényeihez igazították, egyebek mellett biztonsági övvel ellátott, fejtámlás utasülésekkel és automata fedélzeti tűzoltórendszerrel szerelték fel őket.

Ugyanebben az évben további két S91-est sikerült külföldre értékesíteni, ezúttal a svédországi Vinga Bus Parter AB részére. A magyar midibuszok jól beváltak, ezért a svéd társaság 2014-ben további négy, a korábbiakkal azonos kivitelű S91-est vásárolt. Utóbbi járműveknél már a Rába Jármű Kft. volt a fő kivitelező.

Szintén 2014-ben készült el az első, immár Euro 6-os környezetvédelmi besorolású motorral szerelt S91-es midibusz. A járművet az ez év novemberében megrendezett Automotive Hungary 2014 szakkiállításon láthatta először a nagyközönség. A busznak papíron létezik elektromos hajtású variánsa is, sőt, nemrégiben PKD (partially knocked down, azaz részlegesen kiszerelt) konstrukcióban szállítandó buszokra kiírt tenderen is indult az S91-es. A típusból eddig összesen 14 példány készült. Elterjedésének további jelentős lökést adhatna, ha végre Budapest utcáin is nagyobb darabszámban megjelenhetne egy tendergyőzelmet követően.

Az S91 alvázas konstrukció, a Rába B 115. 50-174 jelű, önjáró kivitelű alvázára épül. Az autóbusz hajtásáról 4,25 liter lökettérfogatú, 156 lóerős, négyhengeres Mercedes-Benz motor gondoskodik (ugyanez a motor található a Mercedes-Benz Atego teherautóban is), az erőátvitelért Allison sebességváltó felel. A kis midibusz nem olcsó, becslések szerint 40 millió forint körüli vételárával kategóriájában a drágább típusok közé tartozik, elsősorban az egyedi gyártás és a minőségi anyagok felhasználása miatt.

Jelenlegi típusok:

S91

A cég eddigi egyetlen önálló modellje; 1-2-0 ajtóelrendezésű, alvázas felépítésű városi midibusz. A második ajtó vonaláig alacsonypadlós. Eddig összesen 14 példány készült belőle, ebből 11 kocsi külföldön (Norvégiában, illetve Svédországban) közlekedik.

 

A cég honlapja:

www.molitus.hu
www.raba.hu
www.webasto.com/hu/

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!