Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek

Katonai célokra is alkalmas autóbuszt fejlesztett ki a HM CURRUS Zrt.

Katonai felhasználásra is alkalmas autóbusztípust fejlesztett ki a Honvédelmi Minisztérium harcjárműtechnikai cége, a gödöllői központú HM CURRUS Zrt. A HM Currus-Volvo Aries névre keresztelt jármű prototípusa idén júniusban készült el, a projekt együttműködő partnere a Volvo Bus Corporation volt. Ezzel az Ikarus EAG E95M után ismét van hazai gyártmányú katonai autóbusz a piacon.


A HM CURRUS-Volvo Aries frissen elkészült prototípusa (Fotó: HM CURRUS Zrt.)

Az újdonság kívülről az egykori Alfa Localo/Regio típuscsaláddal mutat erőteljes rokonságot, az oldal- és a hátfal burkolóelemei, valamint a hátsó szélvédő is ismerős lehet a korábbi típusokból. A hátsó lámpatestek a Volvo aktuális távolsági-turista termékcsaládjától, a 9000-es szériától érkeztek. Az alvázas konstrukciójú autóbusz a Volvo népszerű B7R jelű farmotoros létraalvázára épül, így az alkatrészellátás várhatóan nem fog gondot okozni.

Különféle lehetséges utastérkialakítások (Kép: HM CURRUS Zrt.)

A bázisjármű kialakítása többféle utastérkoncepció megvalósítását teszi lehetővé. A belső kialakítások egységcsomagban, ún. kitek formájában kerültek megtervezésre. A busz egyelőre négy különböző beltérkialakítással érhető el. A 49 fő szállítására alkalmas hagyományos személyszállító mellett sebesültszállító, orvosi vizsgáló, valamint törzs/tárgyaló kivitelben is gyártható az Aries. A prototípus személyszállító kivitelben készült változtatható bemutató készlettel.


A busz hátfala az Alfa Localo/Regio típuscsaládot idézi (Fotó: HM CURRUS Zrt.)

Az 1-1-0 ajtóelrendezésű busz természetesen hagyományos helyközi feladatokra is alkalmas. A gyártó más, speciális igénybevételre tervezett egyedi kivitelek elkészítését is vállalja.

Forrás : | | Rovat : Kitekintő

Credo autóbuszokat mutattak be Eszéken

Két Credo autóbuszt - egy Econell CiTY-t és egy Inovell 12-t - mutatott be a Kravtex Kereskedelmi Kft. múlt szerdán a horvátországi Eszéken, a város főterén. A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen részt vett Denis Ambruš, Eszék alpolgármestere, Antonio de Blasio, Magyarország eszéki főkonzulja, valamint a város közlekedési társaságának vezetője is. A főkonzul elmondta: a mostani bemutató csak az egyik olyan lépés, amely azt a célt szolgálja, hogy támogassák és kiterjesszék a gazdasági együttműködést Magyarország és az eszéki régió között.

A bemutatón részt vett Credo autóbuszok (Fotó: Gojko Mitić, glas-slavonije.hr)

Az Euro 6-os motorral hajtott járművek  a bemutatót követően egy rövid próbautat is megtettek a városban, melynek keretében a vendégek meglátogatták a Drávanémetiben (Nemetin) található ipari zónát is. Alább a horvát Osječka televízió felvétele látható, a Credo buszokkal foglalkozó rész 1:22-től kezdődik.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Április 22-én ismét Busexpo! - FRISSÍTVE

A tavalyi rekordlátogatottság után 2015. április 22-én (szerdai nap) ismét megrendezésre kerül a NiT Hungary szervezésében a hazai autóbuszos ágazat legrangosabb eseménye, a BUSEXPO Szakkiállítás és XXI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia. Az autóbuszkiállítással egybekötött rendezvénynek, amely idén több mint 60%-kal megnövelt kiállítótérrel várja a látogatókat, az elmúlt évekhez hasonlóan ez alkalommal is a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központ ad otthont.

2014-ben rekordszámú látogató tekintette meg a Busexpo-n kiállított járműveket (Fotó: NiT Hungary)

A konferencia vezértémája idén a helyközi személyszállítás új piaci modelljére való felkészülés lesz a 2016-os piacnyitás okán, de napirenden szerepel többek között az intelligens technológiák szerepe a közösségi közlekedés hatékonysága tekintetében, és a turistabuszok fővárosi közlekedési rendszerének egységes koncepciója is.  A rendezvény körüljárja a hazai gépjárművezető-hiány, és az utánpótlás kritikus helyzetének kényes témakörét, és a német és francia kötelező minimálbér kérdései mellett a nemzetközi autóbuszos személyszállításra vonatkozó áfa-regisztrációs kötelezettségre is kitérnek a szakértők.

Az előadók között szerepel Dr. Kerékgyártó János, az NFM Közlekedési Szolgáltatások Főosztály vezetője, Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a Főpolgármesteri Hivatal főpolgármester-helyettese és Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója is.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy idén 15 új kiállító csatlakozott az eddigiekhez. Igen erős lesz a konferencia programja is, minden adott tehát, hogy a szektor résztvevői és a buszok iránt érdeklődők egyaránt értékes információkra tegyenek szert” – mondta Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, a rendezvény főszervezője.

A szektort érintő legfontosabb szakmapolitikai, gazdasági és közlekedésszervezési kérdéseket feszegető konferenciával egy időben, 9:00 órakor nyitja meg kapuit a kiállítás, amelyre a belépés ezúttal is ingyenes. A konferencián való részvétel ára 15 000 forint + áfa / fő. A rendezvény délután 17:00 óráig tart.

 

A kiállító cégek várható elhelyezkedése a kiállítási területen (Kép: Busexpo)

Idén minden eddiginél több, összesen 37 kiállító jelezte részvételi szándékát a rendezvényen. A kiállítók végleges listáján a következő cégek szerepelnek: AQUIS IT Services Kft., Austropannon Kft., Biotek Kft., Busz I. Kft., Continental Hungaria Kft., Cool4U Kft., Dieseldr Kft., ENERGOTEST Diagnosztikai és Automatizálási Kft., F & K Kft., Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft., Ifotech Facility Managment Kft., Integrabus Kft., Mobile LBS Kft., Nemzeti Mobilfizetési Zrt., Omnex Kft., Orbico Hungary Kft., Pallag Péter Üveges Műhely, Pirtó-Vill Kft., Entegro Technológiai Kft., Transautomat Kft., Unifilter Szűréstechnika Kft., Unitrak Kft., Volán Informatika Kft., Webasto Thermo & Comfort Hungária Kft., WTCD Kft., Danube Truck Kft., EvoBus Hungária Kft., Impiger Trade Kft., KF Service Solutions - Kamion Fényező Kft., Kravtex Kereskedelmi Kft., M2 M Projects Kft., MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., Protruck Kft., Scania Hungária Kft., Volvo-Rába.

Az autóbuszgyártók közül a Credo, az MAN, az EvoBus csoport (Mercedes-Benz és Setra), a VDL, a Scania, az Irizar és a Volvo típusaival találkozhatnak a látogatók. Első alkalommal lesz együtt megtekinthető a Credo teljes Euro 6-os modellkínálata; hazánk jelenlegi piacvezető autóbuszgyártója három típussal képviselteti magát a seregszemlén. Először lesz látható Magyarországon a kínai gyökerekkel rendelkező Scania Higer A30 helyközi/távolsági autóbusz. A nagy turistabuszok mezőnyében többek között az Irizar i6 és a Setra S 519 HD színesíti a felhozatalt, a helyközi típusok között pedig megtalálható lesz a Mercedes-Benz Tourismo RH/M is. A kiállításon összesen 22 autóbuszt tekinthetnek meg, illetve próbálhatnak ki az érdeklődők.

A modern járművek mellett a korábbi évekhez hasonlóan veterán autóbuszokat is megtekinthetnek a látogatók, a régmúlt időket ebben az évben összesen kilenc gyönyörűen restaurált jármű idézi majd fel. A hagyományoknak megfelelően idén is lesz lehetőség egyes autóbuszok kipróbálására a drivingcamp tesztpályáján. Az esemény egyszersmind kiváló alkalmat jelent a szakma prominens személyiségeivel való személyes találkozásra is. 

Idén is lesz lehetőség kipróbálni a kiállított buszokat, akár esős útviszonyokat imitálva is (Fotó: NiT Hungary)

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a délelőtti órákban ingyenesen igénybe vehető külöbuszokat indítanak rendezvény helyszínére. Az első, 9:00-kor induló nosztalgiabuszra már beteltek a helyek, de a 10:00-kor induló járatra még lehet jelentkezni az info@busexpo.hu címen. A buszok a Déli pályaudvar mellett található „Vagon Étterem” előtti buszmegállóból indulnak, és ide is érkeznek vissza a délutáni órákban. 

A Busexpo helyszíne emellett autóval és tömegközlekedéssel is megközelíthető. Autóval érkezve az M1-es autópályáról a 27. sz. Zsámbék/Herceghalom kijáratnál kell letérni. A lehajtó után, Zsámbék irányába balra kell kanyarodni, majd ezen az úton 2 kilométert továbbhaladva, bal oldalon érhető el a tanpályához vezető Drivingcamp bekötőút.

A tömegközlekedést választók számára a Volánbusz, a tavalyi évhez hasonlóan, biztosítja egyes Zsámbék környéki járatok megállását a drivingcamp Hungary bejáratánál a kiállítás ideje alatt.

A rendezvényről további információk érhetők el a rendezvény megújult honlapján. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! 

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Száz éves a budapesti autóbusz-közlekedés

Pontosan ma 100 évvel ezelőtt, 1915. március 1-jén indult el az első autóbuszjárat Budapesten, amellyel megkezdődött a fővárosi autóbuszközlekedés máig tartó korszaka. A centenárium alkalmából sajtótájékoztatóval és autóbuszos felvonulással egybekötött buszkiállítást rendezett a Hősok terén, az egykori legelső járat végállomásán a BKV.

A buszparádé legidősebb járművei a Hősök terén (Fotó: Fábián Olivér) 

A téren reggel kilenc órakor összesen 11 autóbusz sorakozott fel, hogy a kilátogató nagyszámú érdeklődő - köztük sok kisgyermek - közelebbről is megismerkedhessen velük. A kiállított járművek révén a hatvanas évek műszaki színvonalától kezdve nagyjából végigkövethettük a BKV autóbuszflottájának fejlődését napjainkig. A tárlat rangidős kocsijai a városnéző, nyitott Ikarus 630-as   és a pótkocsis Ikarus 620-as voltak – mindkét jármű ismerős lehet korábbi veterános találkozókról, weboldalunkon is többször bemutattuk már őket. Az Ikarus első csuklós típusa, a 180-as sem hiányzott a sorból, ezt a típust 1964-től 1980-ig üzemeltette a BKV. A vállalat flottájában 1971-ben megjelent, ám még ma is meghatározó szerepet betöltő Ikarus 200-as típuscsaládot egy muzeális 260-as és egy „gyros” (7-173-as gyors) festésű 280-as képviselte. A 400-as széria kedvelői sem maradtak néznivaló nélkül. A nyilvánosság most láthatta először a BKV nemrég korhűen restaurált, első szériás Ikarus 415-ös nosztalgiabuszát, melynek néhány kortársa még ma is napi üzemben koptatja Budapest útjait. Ugyancsak megtekinthették a rendezvényre kilátogatók a fővárosi cég „ráncfelvarrott”, nyújtott Ikarus 405-ösét, valamint egy szintén a közelmúltban felújított Ikarus 435-ös csuklóst is.

A jelenkort (és a közeli jövőt) három autóbusz reprezentálta. A jelenlegi magyar buszgyártás és a PKD-konstrukció képviselőjeként kiállították az elsőként elkészült fővárosi ARC-Ikarus V127-est, amely tizenhét társával együtt a tavalyi év vége óta közlekedik a fővárosban. A BKV alternatív hajtásmódok iránti elkötelezettségét demonstrálta egy nemrégiben használtan beszerzett, földgázüzemű Van Hool A330 CNG szólóbusz, legújabb szerzeményként pedig egy vadonatúj Mercedes-Benz Conectót is bemutattak a Hősök terén.

Első alkalommal találkozhattunk a BKV gyári állapotra restaurált Ikarus 415-ös nosztalgiabuszával (Fotó: Fábián Olivér)

Délelőtt tizenegy órakor került sor az ünnepélyes sajtótájékoztatóra, ahol dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója mondott beszédet. A sajtótájékoztatón elhangzott: száz éve, 1915. március elsején mindössze két darab járművel indult meg a fővárosi autóbuszközlekedés az Andrássy úton. Az akkor még bal oldali közlekedésre kialakított járművek egyike, egy emeletes (!) busz az osztrák Austro-Daimler cég gyártmánya volt, míg benzinmotorral hajtott, egyszintes társát a kistarcsai Gép- és Vasútfelszerelési Gyár készítette. A járművek a ma ismert kék helyett eredetileg sárga színben rótták köreiket a fővárosban, 15 perces követési idővel. A buszok kezdetben még nem a ma megszokott rendszerben, az útvonal során állandó megállókat érintve közlekedtek, hanem a taxikhoz hasonlóan le kellett inteni őket.

1917 és 1921 között a buszközlekedés az első világháború és az azt követő gazdasági válság miatt kényszerűségből szünetelt. 1923-ban született meg a döntés a kisebb-nagyobb módosításokkal ma is érvényben lévő kék flottaszín bevezetéséről, majd 1930-ra felépült az első budapesti autóbuszgarázs is, mely akkoriban a legnagyobbnak számított egész Európában.

Az ezt követő fejlődést „csak” a második világháború zavarta meg, majd a korábbi üzemeltető cégek összeolvadásával 1968. január elsején megszületett a BKV. Az elmúlt évszázadban a budapesti buszközlekedés folyamatos fejlődésen ment keresztül, így ma már több mint 277 vonalon, 1300-at meghaladó darabszámú autóbusszal szolgálja a fővárosi utasokat. A főpolgármester-helyettes hozzátette: a cél az, hogy 2018-ra már kizárólag korszerű, alacsonypadlós buszokkal lehessen utazni a fővárosi járatokon. Emellett az alternatív hajtásmódok is terjedőben vannak Budapesten, ennek letéteményese az a nemrég üzembe állított 28 darab Volvo 7900 Hybrid csuklós busz is, melyet a T&J Busz Projekt Kft. üzemeltet.

A buszos felvonulás az 1915-ben indult vonal másik végállomásáig, a Bajcsy-Zsilinszky útig tartott (Fotó: Fábián Olivér)

A sajtótájékoztatót követően a rendezvény zárásaként a kiállított buszok konvojban végighaladtak a hajdani első budapesti autóbuszjárat útvonalán, a Hősök terétől a Bajcsy-Zsilinszky útig. A száz éves fővárosi buszközlekedés alkalmából szervezett rendezvénysorozat azonban ezzel nem ért véget, sőt, valójában csak most kezdődik: az év során valamennyi autóbuszgarázs, illetve a trolibusz divízió telephelye is megtekinthető lesz az érdeklődők számára a BKV által szervezett nyílt napok keretében. Az erre vonatkozó programterv itt érhető el.

Megjegyzés: a cikk nyitóképének forrása a BKK.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Lezárult az Euro 6-os Credo buszok motorgyári vizsgálata

Mozgalmas hetek állnak a Kravtex-Kühne Csoport fejlesztőcsapata mögött, hiszen újabb mérföldkőhöz ért a Credo autóbuszgyár Euro 6-os fejlesztési programja. A tavaly őszi, klímakamrás tesztelés után az elmúlt hetekben ismét az olaszországi Torinóban, az FPT (Fiat Powertrain Technologies) központjában vizsgálták az elsőként elkészült, Euro 6-os Credo Inovell-t. Ezzel lezárult az új motorbeépítések hét hónapja tartó, rendkívül szigorú vizsgálati folyamata. A tesztsorozatban részt vevő négy jármű (két Inovell 12, és egy-egy Econell 12 és Econell CiTY) eddig összesen több mint százezer kilométert teljesített, és kiválóan megfelelt az FPT, a BOSCH, és az Altran követelményrendszerének. A típusbizonyítvány kiállításához szükséges tanúsítói ellenőrzések is a tervek szerint haladnak, ezért Mosonmagyaróváron és Győrben már megkezdődött az új generációs Credo buszok sorozatgyártása.

Az Euro 6-os motorral hajtott Credo Inovell helyközi kivitelű prototípusa a gyár udvarán (Fotó: Kravtex)

A torinói teszt keretében a PEMS (Portable Emissions Measurement System) módszerű mérés során dinamikus körülmények között rögzítették a beépített motor károsanyag-kibocsátási értékeit. A városi, városon kívüli, és autópályás közlekedést szimuláló teszt folyamán a kibocsátási szintek jelentősen alacsonyabbak voltak az előírás (582/2011/EU) szerinti határértékeknél.

Az új motorok és motorbeépítések megfelelőségének vizsgálata azért különösen jelentős, mert a vonatkozó EU-s irányelvben új elemként szerepel a motorgyártó hosszú távú felelőssége az előírt emissziós értékekért. Eszerint a forgalomba helyezett járműnek több százezer kilométer megtétele után is az új állapothoz hasonló emissziós értékeket kell teljesítenie. Ez az oka annak, hogy az FPT korábban négy tesztjármű elkészítését, és a buszok tartós, közúti tesztelést is előírta.

Tavaly augusztusban mi is kipróbáltuk az Euro 6-os motorral szerelt Credo Econell CiTY-t

Az FPT vizsgálataival párhuzamosan, már tavaly október közepén megkezdődtek a magyarországi típusjóváhagyáshoz szükséges tanúsítói vizsgálatok is. A TÜV Rheinland-KTI Kft. az elmúlt négy hónapban 38 féle mérést és vizsgálatot végzett el a tesztautóbuszokon, amelyeket a következő hetekben még továbbiak fognak követni. Ezek kiterjednek az új, elektronikus fékrendszer (EBS) és a hozzá kapcsolódó fejlett biztonsági rendszerek megfelelőségének vizsgálatára is. A típusvizsgálatok jelentős időigényét a folyamat komplexitása és a tanúsító korlátozott kapacitásai indokolják.

Eközben a Kravtex-Kühne Csoport mosonmagyaróvári és győri üzemeiben már megkezdődött az új generációs Credo autóbuszok sorozatgyártása, amelyet rövidesen a piaci bevezetés is követni fog.

Megjegyzés: a cikk forrása a Credo hivatalos Facebook-oldala.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő