Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek

A Műegyetemen járt a Hunnoid prototípusa

Csütörtök délután a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói és oktatói vehették közelebbről is szemügyre a KF Service Solutions - Kamion fényező Kft. büszkeségét, a duplacsuklós Hunnoid midibusz prototípusát. A 2015-ös Busexpón bemutatott nem mindennapi járművet korábban már mi is részletesen megénekeltük, de népszerűsége és újdonságereje azóta is töretlen: ahol megjelenik, a hatás nem marad el. Nem volt ez másként ezúttal sem, az egyetem hallgatói mellett szinte minden arra járóból élénk érdeklődést váltott ki a világon egyedülálló, Fiat Ducato alapokra épített duplacsuklós midibusz. A gyártónál a tavaly áprilisi debütálás óta sem ülnek tétlenül a babérjaikon, az azóta eltelt időben számos különféle bemutatón vettek részt, emellett pedig közúti forgalomban is sokat tesztelték a prototípust.

A Hunnoid a Műegyetem „J” épülete előtt

A 10 910 mm hosszú jármű főbb műszaki paramétereit és a különleges ikercsuklós konstrukció előnyeit Dr. Szabó István projektmenedzser, a Hunnoid főtervezője, a szabadalmaztatott csuklószerkezet feltalálója ismertette a hallgatókkal. A program keretében bemutatták a típus frissen elkészült reklámfilmjét is (lásd lejjebb), valamint az érdeklődők néhány tempósabb próbakört is megtehettek a busszal.

A Hunnoid vezetése egyébként komoly megszokást igényel, mivel a kanyarok kivezető szakaszában sokszor ellenkező irányba kell tekerni a kormányt, mint ahogy azt az ember gondolná, de a gyártó tapasztalt tesztpilótája, a száguldó mentősofőr-videókkal híressé vált Csordás Tibor már rutinosan teszi be a kanyarokba a tekergő midibuszt.

Ezúttal is nagy volt érdeklődés az ikercsuklós midibusz iránt

A KF Service Solutions - Kamion fényező Kft. jövőbeli terveiről cég kereskedelmi vezetőjét, Hollósi Gábort kérdeztük. Elmondása szerint jelenleg keresik a forrásokat a második számú, továbbfejlesztett prototípus megépítéséhez. Az első kocsival szerzett tapasztalatok alapján a módosított konstrukcióra vonatkozó konkrét elképzeléseik már megvannak. A második Hunnoid egy nagyobb, erősebb, akár elővárosi felhasználásra is alkalmas jármű lesz, a jelenlegi 50 helyett akár 80-90 km/h-s tervezett utazósebességgel. További fejlesztési célkitűzés, hogy az új járműben már ne az A, hanem a legnagyobb terhelést viselő B tengely legyen hajtott, és a karosszéria kialakítása tekintetében is módosítások várhatók. Mivel a gyártó alapvetően Mercedes-Benz Sprinter és Volkswagen Crafter kisáruszállítók átépítésével foglalkozik (ráadásul ezek mindegyike alapesetben hátsókerék-hajtású), könnyen elképzelhető, hogy ebbe az irányba haladhat majd tovább a projekt.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Molitus

Egyedi építésű Iveco Daily a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.-től

Újabb egyedi igények szerint átépített, luxuskivitelű Iveco Daily minibuszt adott át a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. A cég a nagyobb befogadóképességű Compacto midibusz fejlesztése mellett a jövőben erre a típusra is nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni. A buszhoz a Daily 50C17H jelű, magasított kivitele szolgált alapjárműként, amely a piacon jelenleg elérhető leghosszabb raktérrel - 5125 mm - rendelkezik. A hosszabb karosszéria tágas lábtér kialakítását teszi lehetővé, az ülésosztás a 21+1 fős alapkivitel esetében 800 mm.

A feltűnésmentes külsőhöz egyedi beltér társul (Fotó: Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.)

A most átadott jármű a Kaposvári Kosárlabda Klub részére készült. A főként sportolók utaztatására tervezett minibusz összesen 18 személy szállítására alkalmas, kényelemben pedig felveszi a versenyt bármelyik hasonló felépítésű konkurens típussal.

Az utastér kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek a minőségi kidolgozásra. A fedélzeten kényelmes, egyedi tervezésű, a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. által képviselt márkájú távolsági utasülések kaptak helyet. A busz a megrendelő igényeinek megfelelően az alapkivitelénél nagyobb lábteret biztosító, 950 mm-es üléskiosztással készült. Finom részlet, hogy az ülések kárpitját a Kaposvári Kosárlabda Klub logója díszíti. A főbb belső burkolóelemek - így például a műanyag oldal- és homlokfali burkolatok, a klímacsatorna, valamint a mennyezeti panel - a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. saját termékei. A klímacsatornába LED-es, szintén a gyártó által forgalmazott szervizszettek kerültek beépítésre. Az oldalüvegeket az eredeti ablakkivágásokba illesztették, így a tetőszilárdsági jellemzők megegyeznek a gyári kivitelű Daily adataival.

Elegáns utastér fogadja a sportolókat (Fotó: Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.)

Az utasok kényelméről számos extra gondoskodik, ilyen például egyebek mellett a vezeték nélküli internethálózat, a laptopok töltésére szolgáló 220 V-os csatlakozók, illetve a valamennyi ülőhelynél megtalálható USB-csatlakozók a mobil eszközök számára. A fedélzeti multimédia rendszer lehetővé teszi lenyitható tetőmonitoron keresztül az út során szórakoztató tartalmak megtekintését, vagy éppen mérkőzésre tartva korábbi mérkőzések elemzését. A fűtést 5,2 kW-os Webasto Airtop fűtőkészülék biztosítja két oldali vonalradiátoros kialakításban, nyári melegben 10,5 kW-os klímaberendezés gondoskodik a hűvös levegőről.

Mivel a busz rendeltetéséből adódóan jelentős mennyiségű csomag szállításával kell számolni, a típusnál megszokott hátsó süllyesztett csomagtér helyett ezúttal vonóhorog beépítése mellett döntöttek a tervezők, melynek segítségével a jármű utánfutó vontatására is alkalmas.

Összesen 18 személyt szállíthat a kaposvári minibusz (Fotó: Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.)

Erőforrásként az FPT négyhengeres, 170 lóerős (125 kW), háromliteres turbódízele szolgál. Az Euro VI-os besorolású motor maximális nyomatéka 400 Nm, melyet 1400 és 3000 közötti percenkénti fordulaton ad le. A motor nyomatékát 6+1 fokozatú kézi váltó továbbítja a kerekekhez.

A Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. idei másik nagy dobása, a szintén Daily alapokra épülő Compacto fejlesztése időközben a tervek szerint halad. A bemutatóbusz vázszerkezete elkészült, jelenleg az egyedi üvegek prototípusainak gyártása van folyamatban. A kaposvári cég leendő csúcsmodelljének számító midibusz bemutatója idén őszre várható.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Budapest útjain a legújabb Modulo buszok

Sajtótájékoztatót tartott ma reggel az evopro csoport és a MABI-BUS Kft. képviseletében Mészáros Csaba, a vállalat elnök-tulajdonosa a Deák Ferenc téren. Az eseményen hivatalosan is bemutatták az újságíróknak az új Modulo M 168D-t, melyet weboldalunk olvasói már korábban részletesen megismerhettek. Ezen kívül szó esett a kompozit karosszériás, elektromos hajtású Modulo C 68E midibuszok szombaton esedékes budapesti forgalomba állásáról is.

Esős idő és az M 168D prototípusa fogadta a sajtótájékoztató részvevőit

Az elnök-tulajdonos a tavalyi évet kiemelt fontosságúnak nevezte a cégcsoport történetében. Kifejlesztésre kerültek a kompozit karosszériás C midibuszcsalád alternatív hajtású változatai, emellett korszerűsítették az acélvázas típusokat is. A fejlesztés a bemutatók óta is folyamatos, így például a BKV-nál a kompozit midibuszoknak már a harmadik továbbfejlesztett kiadása áll majd forgalomba. A 2016-os év feladata a meglévő típusok valódi sorozatgyártásának beindítása lesz.

Az első Modulo C 68E midibuszok szombat hajnalban kezdik szolgálatukat a budai Várban. A járműcsalád konstrukciója az idei párizsi kompozit ipari világkiállításon innovációs díjat nyert. Budapest ezzel az egyetlen olyan magyar város, amely az elmúlt két évben konkrét lépéseket tett az újraiparosításért és a kiemelten környezetkímélő magyar járművek elterjedéséért.

Összesen húsz darab elektromos Modulo C68 E-t állít forgalomba a BKV

Az új M 168D is minden tekintetben korszerű autóbusznak számít. Rozsdamentes acél vázszerkezete felveszi a versenyt a külföldi ellenfelekével. A főegységek Európa-szerte közismert beszállítóktól érkeznek, motor a Paccar (DAF), a sebességváltó és a futóművek pedig a német ZF termékei. Ezen kívül ahol lehet, igyekeztek a magyar beszállítók termékeit előnyben részesíteni, így például az ajtók, oldalablakok hazai cégektől származnak, a fém alkatrészek nagy része pedig házon belül, a MABI-BUS mátyásföldi gyárában készül. A 18,75 méter hosszú alacsonypadlós csuklósbuszt június 30-ig próbálhatja ki az utazóközönség az 5-ös vonalon.

A midibuszokhoz hasonlóan az M 168D-nek is a BKV lehet az első vásárlója, mivel a 3-as metró pótlásához nagy mennyiségű csuklós autóbuszra lesz szükség. Erre vonatkozóan a BKV még 2015-ben közbeszerzési tendert írt ki, amely sikeresen le is zárult. Eredményeként a MABI-BUS összesen 75 darab csuklós autóbusz leszállítására kapott szerződéses megbízást PKD (partially knocked down, azaz részlegesen kiszerelt) konstrukcióban. A megállapodás további 75 darab jármű opciós lehívásáról is rendelkezik, melyek végső összeszerelését a BKV végezné - ezzel elősegítve munkahelyek megtartását.

A szerződés 2016. március 11-én lépett hatályba, azonban a főváros képviselőtestülete ezt 180 napig megvétózhatja, ezért a csuklós buszok gyártása még nem kezdődhetett el. Mészáros Csaba hozzátette: meglehetősen furcsa lenne, ha egy Budapesten kifejlesztett és gyártott autóbusztípus beszerzését éppen maga a főváros gáncsolná el. (Mindazonáltal információink szerint a Fővárosi Közgyűlés a mai, röviddel a MABI sajtótájékoztatója után megtartott ülésén sem hozott döntést a metrópótlásra beszerzendő buszok ügyében.)

Budapesten fejlesztették, Budapesten készült: innen érkezik majd az első megrendelés is?

Mészáros Csaba kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek a modellek folyamatos fejlesztésére, korszerűsítésére. A MABI-BUS-nál egy közel húsz fős mérnökcsoport kíséri figyelemmel a cég buszaival kapcsolatos visszajelzéseket, észrevételeket, mind az üzemeltetők, mind pedig az utazóközönség részéről. Ezeket lehetőség szerint figyelembe veszik a további fejlesztések során. Mint mondta, hisznek benne, hogy típusaik öt éven belül a legapróbb részletekben is felveszik majd a versenyt bármelyik külföldi buszgyártó termékeivel.

Egy igen fontos paraméterben máris sikerült felülmúlni a konkurenciát: a BKV-nál futó Modulo M 108D-k kiállási statisztikája jobb, mint az ugyancsak a fővárosi cég flottájában üzemelő Mercedeseké.

Kérdésünkre az elnök-tulajdonos elmondta: a MABI-nál nyitottak az M 168D háromajtós, elővárosi változatának kifejlesztésére is, ehhez azonban olyan együttműködés szükséges a regionális közlekedési központok részéről, hogy a gyártónak megérje pénzt fektetni az ilyen irányú fejlesztésekbe.

Mészáros úr reagált azokra a felvetésekre is, mely szerint a MABI típusai (és általában a magyar gyártmányú autóbuszok) drágábbak lennének az azonos kategóriájú külföldi buszoknál. Mint mondta, az elektromos buszokról szóló budapesti tendereken a vetélytárs Siemens-Rampini konzorcium előbb 37, majd 39%-kal ajánlott magasabb vételárat a MABI-nál. A metrópótlásra kiírt, készre szerelt, illetve PKD-konstrukciójú buszokról szóló párhuzamos tenderekkel kapcsolatban (előbbit a lengyel Solaris nyerte, alacsonyabb áron adva egy komplett Urbino 18-ast, mint a MABI egy PKD-szettként szállítandó M 168D-t) az elnök-tulajdonos kifejtette: ebben az esetben két különböző tenderről van szó, nem lehet összehasonlítani az almát a körtével. Hozzátette: nemzetgazdasági szinten még azonos vételár esetén is jobban jár az állam egy hazai gyártmányú busztípus beszerzésével a befizetett adók és járulékok révén. Ráadásul, ha pótalkatrészek gyártására lenne szükség, magyar gyártmányú buszok esetén jó eséllyel hazai kkv-k kapják a megbízást, lengyel és török cégek helyett.

Még azonos vételár mellett is jobban megéri a hazai gyártmányú autóbusz Mészáros Csaba szerint

A gyártás megkezdése a ma már közel 200 főt foglalkoztató MABI-BUS Kft. budapesti gyárában további 50 új munkahelyet teremtene. A fejlesztés által akár 150 darab magyar tervezésű és gyártású autóbusz is forgalomba állhatna, ami számos hazai beszállítónak és a fővárosnak is többletbevételt jelentene. Az ország és egyben Budapest érdekeit szolgálja, hogy a BKK négy évig tartó kiszervezési hulláma után a BKV hazai buszokra épülő stratégiáját a főváros felelős döntéshozói is támogassák.

Az év végére más módon - legyen az akár újraindított kiszervezés - nem kerülhetnek magyar buszok Budapest utcáira. A csuklós buszok leszállítása esetén decemberig 100 korszerű elektromos és dízel busz fog közlekedni a főváros utcáin.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Bemutatkozik a Credo Optinell 10

A legnagyobb magyar autóbuszgyártó cég, a Kravtex-Kühne Csoport új típusú, kompakt méretű távolsági autóbuszt mutat be a zsámbéki Busexpo kiállításon április 20-án. A hagyományos szóló buszoknál mintegy 2-2,5 méterrel rövidebb Credo Optinell 10 jelenleg az egyetlen hazai gyártmányú távolsági midibusz a piacon. A Mosonmagyaróváron és Győrben fejlesztett jármű vételárarányos magyar értékhányada eléri a 85%-ot, üzemeltetési költségei pedig jóval alacsonyabbak a hagyományos méretű buszokénál. A Kravtex-Kühne Csoport szerint a Credo Optinell 10 a regionális közlekedési központoknál és külföldön is sikeres lehet a kisebb méretkategóriába tartozó autóbuszok európai piacának bővülése miatt. Az új termék sorozatgyártása az év második felében indulhat Mosonmagyaróváron, ahol hamarosan felavatják Magyarország legnagyobb autóbuszgyárát is.

Új taggal bővül a Credo 19,5"-os kerekekkel szerelt termékcsaládja (Fotó: Kravtex)

Az Optinell 10 az első tagja a cégcsoport új termékvonalának, amely még az idén városi-elővárosi és helyközi változatokkal bővül. A jármű a Credo autóbuszoktól megszokott módon könnyűszerkezetes vázzal készül, ami különösen gazdaságossá teszi az üzemeltetését. Az új termékvonal a regionális közlekedési központok körében és Európa számos országában is népszerűvé válhat, hiszen a csökkenő utasszám és a közlekedésszervezés racionalizálása miatt a kompakt autóbuszok piaca dinamikusan bővül.

Az új midibusz vételárarányos magyar hozzáadott értéke jelenleg a legmagasabb a hazai gyártmányú autóbuszok között. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden egyes busz legyártásával 4 magyar munkahely jön létre.

Hosszú idő után ismét van távolsági midibusz a Credo kínálatában (Fotó: Kravtex)

A járműújdonság a magyar gyártmányú buszok közül elsőként teljesíti a felépítmény szilárdságát szabályozó legszigorúbb ENSZ-EGB R66.02 előírást. Ezáltal sokkal nagyobb biztonságot nyújt az utasok számára a felborulással járó balesetek esetén. Ugyanakkor a balesetek megelőzését szolgálja az elektronikus vezérlésű fékrendszer, amely olyan innovatív biztonsági szolgáltatásokat kínál, mint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS - Lane Departure Warning System), vagy a fejlesztési szakaszban lévő adaptív tempomat (ACC - Adaptive Cruise Control), illetve a vészfékező asszisztens (AEBS - Advanced Emergency Braking System).

Esztétikus beltér várja az utasokat az Optinell 10 fedélzetén (Fotó: Kravtex)

A zsámbéki kiállításon az új Optinell 10 mellett további két autóbusz, egy zöld fényezésű Econell CiTY és egy Inovell is megtekinthető lesz majd a gyártó standján.

Az új modell bemutatása mellett a Kravtex-Kühne Csoport júniusban avatja fel kibővített, 16 200 négyzetméteres autóbuszgyártó üzemcsarnokát Mosonmagyaróváron. A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. területén megvalósult beruházásban Magyarország legnagyobb autóbuszgyára jön létre, amely 500 darabos éves kapacitásával a kelet-közép-európai régióban is kiemelkedőnek számít.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Buszsofőrnek áll Talmácsi Gábor a Busexpón

Alig több mint egy hét van hátra Magyarország legnagyobb autóbuszos seregszemléjéig, az április 20-án megrendezésre kerülő Busexpo szakkiállításig, amelyet 2016-ban immár negyedik alkalommal rendez meg a NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete). A XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciával közösen megtartott rendezvény idén először a VOLÁN Egyesülés szakmai partnerségével, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Autós Nagykoalíció, a Budapesti Közlekedési Központ és a Közlekedéstudományi Intézet Non-profit Kft. támogatásával kerül lebonyolításra. A helyszín a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpálya lesz, ahová kellő igény esetén nosztalgiajárat szállítja majd az érdeklődőket.

Közel 5000 m2-nyi területen kerül megrendezésre a 2016-os Busexpo

A rendezvény időpontjához közeledve lassanként véglegesedik a kiállítók listája is. Az idei évben minden eddiginél több, közel 50 cég jelezte részvételi szándékát - ezek felsorolása a cikk végén olvasható. A kiállítók névsorán kívül azt is megtudtuk, hogy egyes buszgyártók és importőrök milyen látnivalókkal készülnek a 2016-os Busexpóra.

A magyar színeket idén négy gyártó is képviseli majd. A MABI-BUS Kft. a nemrégiben JEC Innovációs Díjjal kitüntetett, tisztán elektromos hajtású Modulo C68 E midibuszt állítja a középpontba, amely a közelmúltban önerőből teljesítette a Budapest-Párizs távot. A cég a kompozit karosszériás midibusz mellett két hagyományos acélvázas típust is kiállít, a budapestieknek ismerős M108 D-t, illetve csuklós változatát, a vadonatúj M168 D-t, mely jelenleg az egyetlen, Euro 6-os besorolású motorral szerelt magyar gyártmányú csuklós autóbusz.

A Modulo M168 D hamarosan a fővárosi utazóközönségnek is bemutatkozik

A Credo autóbuszok gyártója, a Kravtex-Kühne Csoport sem marad távol a kiállítástól, sőt, a már ismert modellek mellett egy igazi újdonságot is megtekinthetünk a győriek standján: az idei Busexpón tartja hivatalos premierjét a cégcsoport legújabb típusa, az Optinell 10 intercity midibusz. A KF Service Solutions – Kamion Fényező Kft. Fiat alapokra épített egyedülálló duplacsuklós midibusza, a Hunnoid is megtekinthető lesz a zsámbéki seregszemlén. A hazai gyártók sorát a Rába teszi teljessé.

Az Iveco Bus magyarországi importőre, DanubeTruck Magyarország Kft. ebben az évben három buszt is hoz a kiállításra. Az olasz cégóriás fő attrakciója idén a Magelys turistabusz lesz, amely innovatív műszaki megoldásaival, eleganciájával, kényelmével, fejlett biztonsági rendszereivel, korszerűségével és praktikusságával lenyűgözte „Az év turistabusza 2016” díj 22 európai szakújságíróból álló zsűrijét is. Ezen kívül további két Iveco típust tekinthetnek még meg az érdeklődők: a cég standján megtalálható lesz egy helyközi kivitelű Crossway Pro is, a tesztpályán pedig egy Daily minibusz kipróbálására lesz lehetőség.

A 2016-os Év Turistabusza: Iveco Magelys

A Ford haszonjármű üzletágát képviselő Ford Hovány egy 18 személyes Transit minibusszal érkezik. Ez a változat két éve jelent meg a Ford kínálatában, 2015-ben pedig kategóriájában a legkelendőbb modellnek bizonyult.

A Ford Transit csúcsváltozata akár 18 személy befogadására is alkalmas

Az idei Busexpo egyik érdekessége, hogy a rendezvény keretein belül Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző is buszvezetőnek áll - legalábbis néhány próbakör erejéig. A 2007-es év Moto GP kategória-világbajnoka a korábban bemutatott Shell motorolaj termékcsalád tehergépjárművekbe és buszokba egyaránt használható legújabb tagját, a Shell Rimula Ultra 5w-30 motorolajat mutatja be az eseményen. A világbajnok motorversenyzőt nemrégiben ugyanis a Shell kenőanyagok magyarországi importőre és forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. a Shell kenőanyagok nagykövetének választotta. Ennek kapcsán Talmácsi a Busexpón egy igazi óriást is vezet majd: a helyszínen próbál ki egy MAN turistabuszt.

Talmácsi Gábor itt még motoron ülve reklámozza a Shell termékeit, Zsámbékon egy MAN volánjánál láthatjuk majd

A rendezvényre a belépés a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyenes, a rendezvény helyszínére induló különjárati buszok igénybevételéhez azonban előzetes regisztrációra van szükség. Bővebb információ az esemény honlapján érhető el.

A kiállítók listája: Austropannon Kft., Auto Safety Hungary Kft.,Biotek Kft., Boogie Motors Kft., Busz I. Kft., Continental Hungaria Kft., dieselDR Kft., F and K Kft., Gyémánt 2001 Kft., Hankook Tire Bp. Ker. Kft., HC  Linear Kft. Ifotech Facility Manangement Kft., IntegraBus Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., Marso Kft., Mobile LBS Kft., MRP TYRES doo, Oil Hungary Kft., Omnex Kft., Pallag Péter, Pentolt Kft., PRIM-VOL Trade Kft., Sika Hungária Kft., Saint-Gobain C.P.Hu. Kft., T.E.L.L. Rendszerszolg. Kft, Trans-Automat Kft, Bridgestone Magyarország Kft., Unitrak Kft, Webasto T and C Hungária Kft., Danube Truck Kft., EvoBus Hungária Kft., Hovány Kft., Impiger Trade Kft., KF Service Solutions – Kamion Fényező Kft., Kravtex Kereskedelmi Kft., M2M Projects Kft., MAN Kamion és Busz Ker. Kft., Obrico Hungary Kft., Protruck Kft., Rába Jármű Kft., Scania Hungária Kft., Solaris Bus & Coach S.A. ,Volvo Hungária Kft., MABI-BUS Kft., Liberatus Hungary Kft.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő