Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek

Minden eddiginél több résztvevő az idei Busexpo kiállításon

2016-ban minden eddiginél több résztvevővel és busszal, mintegy 40 kiállító részvételével rendezik meg Magyarország egyedülálló buszos személyszállítási kiállítását, a Busexpo-t. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) szervezésében megvalósuló, nagyszabású kiállítással egybekötve zajlik április 20-án a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia, amelyen rangos magyar és külföldi előadók közreműködésével vitatják meg a piac aktuális helyzetét és perspektíváit. A közel 5000 négyzetméteren elterülő rendezvényen a hazai és külföldi buszgyártók legújabb típusai mellett a veterán járművek is helyet kapnak. A helyszínre a tavalyi évhez hasonlóan idén is nosztalgiajárat szállítja majd az érdeklődőket.

Már a tavalyi év is rekordlátogatottságot hozott, a szervezők idén további növekedést várnak

A NiT Hungary szervezésében, a VOLÁN Egyesülés szakmai partnerségével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Autós Nagykoalíció, a Budapesti Közlekedési Központ és a KTI támogatásával megvalósuló rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központ ad otthont.

Az idei Busexpo keretein belül olyan gyártók is megmutatják magukat, amelyek a kiállítás elmúlt három évében eddig még nem jelentek meg, például a lengyel Solaris és a török Temsa. A kiállítók sorából természetesen a hazai gyártók sem hiányozhatnak, így a Rába, a Kravtex, és a duplacsuklós Hunnoid midibuszt gyártó K-F Service Solutions is képviselteti magát az áprilisi seregszemlén. Ezen kívül a résztvevők listáján szerepel a Ford, az Isuzu, az Iveco, az MAN, a Mercedes-Benz, a Scania, a Setra, a VDL és a Volvo is.

A minden eddiginél nagyobb érdeklődés miatt az idei expo nagyjából 4400 négyzetméter szabadtéri és további 600 négyzetméter sátras kiállítási területet biztosít a jelentkezőknek, ahol interaktív bemutatkozási lehetőséget ad a buszvilág képviselőinek, a konferencia pedig teret enged a szakmai kommunikációnak.

Mintegy 40 kiállítóval várja az érdeklődőket az idei Busexpo

A Busexpoval egy időben zajló XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia felszólalói a hazai és a nemzetközi személyszállítási lehetőségeket is tárgyalják, Stephen Smith, a European Alliance for Coach Tourism (EACT) ügyvezetője pedig önálló előadásában részletezi majd az EU-s autóbuszos turizmus támogatásának jelentőségét. A konferencia kiemelt témája a küszöbön álló hazai közszolgáltatási piacnyitás, illetve a szolgáltatások környezetét meghatározó folyamatok, változások áttekintése a turisztikai célú személyszállításban.

„A BUSEXPO valódi szakmatársadalmi elismertséget vívott ki az elmúlt években, mára az egyetlen olyan autóbuszos szakmai rendezvénynap Magyarországon, amely képes szakmai tömegeket megmozgatni, és egy platformra hozni a személyszállítási szolgáltatásokat, a járműgyártói, forgalmazói és beszállítói kört, és a szakma iránt érdeklődő buszrajongókat. A kiállítási helyszín egyedülálló adottságai optimális környezetet biztosítanak az exkluzív kiállítói megjelenésre, és lehetőséget biztosítanak az Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia magas színvonalú megtartására is” – fejtette ki Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára.

„A BUSEXPO létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy évről évre markánsan növekszik a kiállítók és a bemutatott járművek száma, illetve minden évben telt házas érdeklődés mellett tarthatjuk meg konferenciánkat. Az idei rekordszámú részvételi regisztráció egyértelműen kifejezi a szakma igényét egy olyan éves rendezvény iránt, ahol a legújabb innovációk vonulnak fel, és leghitelesebb forrásból hangzanak el a jövőre vonatkozóan nélkülözhetetlen információk” – tette hozzá a főtitkár.

A veterán járművek kedvelőinek is tartogat látnivalót a rendezvény

A rendezvény weboldalán előzetesen regisztrált érdeklődőket nosztalgiabusz szállítja majd Budapest Déli pályaudvarról a szakkiállításra, de azok is gazdagodhatnak nosztalgikus élményekkel, akik egyénileg érkeznek a drivingcampre, hiszen a legmodernebb buszok mellett veterán járművek is helyet kapnak a rendezvényen.

 Bővebb információ a www.busexpo.hu weboldalon érhető el.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Credo Econell CiTY-t tesztel a BKV

Közel öt év után ismét Credo gyártmányú autóbuszt tesztel a BKV. Március 19. és április 7. között egy Euro 6-os motorral szerelt Econell CiTY-t próbál ki a fővárosi cég utasforgalmi teszt keretében. A busz három hetes budapesti tartózkodása alatt a kelenföldi üzemegység állományát gyarapítja majd. Budapesten legutóbb 2013-ban vendégszerepelt utasokkal végzett próbafutás céljából alacsony belépésű városi autóbusz.

Hosszú idő után ismét utazhatunk Credo autóbusszal a BKV vonalain (Fotó: Kravtex)

A korábban rendszeresnek mondható járműtesztek az elmúlt évek nagy darabszámú beszerzéseivel, illetve járatkiszervezéseivel az utóbbi időben háttérbe szorultak a BKV-nál, így a győri cég ismételt fővárosi megjelenése mindenképpen érdekesnek mondható. A gyártó Kravtex-Kühne Csoport bízik benne, hogy az Econell CiTY sikeres tesztfutása hozzájárul, hogy a vidéki városok után a jövőben a BKV-nál is megjelenhessenek a magyar cégcsoport termékei. Ez a Credo buszok kedvező műszaki adottságain túl azért is fontos lenne, mert minden egyes autóbusz legyártása 4 magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá évente.

A fővárosba érkező Econell CiTY a jellegzetes világoskék fényezés ellenére nem a 2013-ban Pécsnek szállított, még EEV-s minősítésű motorral szerelt kocsik közül való, hanem a korábban általunk is kipróbált, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású erőforrással hajtott, továbbfejlesztett kivitelbe tartozik. A busz a második utasajtó vonaláig alacsonypadlós, fedélzetén összesen 35 ülő-, 70 álló-, valamint egy kerekesszékes utasnak jut hely. A típus 41 üléses változatban is rendelhető, ez utóbbi esetben - kerekesszék elhelyezési lehetőség mellett - akár 10 dobogómentes ülés kialakítására is van lehetőség. Ráadásul az állóhelynek minősülő területek több mint kétharmada alacsony padlószinten van.

A tesztbusszal a próbafutás első hetében előreláthatóan a 110-es és a 112-es, a második héten a 21-es, a tesztidőszak utolsó hetében pedig a 105-ös vonalon lehet majd találkozni. A járművet ez idő alatt az utazóközönség díjmentesen veheti igénybe.

A három hetes tesztidőszak alatt ingyen utazhatunk a busszal (Fotó: Kravtex)

A 12 méter hosszú autóbusz mozgatásáról 285 lóerős (210 kW) FPT NEF N67 erőforrás gondoskodik. A motor nyomatékát 6+1 fokozatú ZF EcoLife automataváltó továbbítja a kerekekhez. A világújdonságnak számító FPT SCR Only motortechnológiával az Econell CiTY kipufogógáz-visszavezetés nélkül teljesíti a legszigorúbb Euro 6-os emissziós előírásokat. Innovatív, elektronikus vezérlésű fékrendszere pedig az ABS és az ASR mellett elektronikus stabilitásvezérléssel (ESC) is rendelkezik.

A buszban alkalmazott 19,5”-os futóművek a Rába termékei. A jármű a Kühne Zrt. által kifejlesztett, könnyűszerkezetes váznak köszönhetően körülbelül 1 tonnával könnyebb a hasonló méretű buszokhoz képest, üzemeltetése ezért rendkívül gazdaságos. Az Econell CiTY 10-15%-kal kevesebb üzemanyagot használ fel, vételára, valamint pótalkatrész költsége pedig kedvezőbb a külföldi vetélytársakénál. Ráadásul a busz kialakítástól függően értékarányosan akár 85%-ban magyar terméknek minősül, műszaki paraméterei alapján pedig a vezető gyártók termékeivel is felveszi a versenyt.

A Credo Econell CiTY jelenleg a legnagyobb magyar hozzáadott értékkel rendelkező autóbusztípus (Fotó: Kravtex)

A Credo egyetlen jelenleg is gyártott városi szólóbuszának számító típusból Pécsett öt darab közlekedik a Tüke Busz Zrt. színeiben. Az Econell 12 néven futó kétajtós elővárosi változat az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK), a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK), valamint a Volánbusz flottájában található meg. Az Econell CiTY elődjének számító BN/EN típuscsaládból pedig több vidéki nagyvárosban már száznál is több példány szállítja az utasokat. A típust egy Inovell 12 társaságában tavaly júniusban Horvátországban is bemutatták.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Saját lábán ment ki Párizsba az elektromos Modulo átvenni a díjat

A moduláris felépítésű midibuszcsaládot tervező magyar evopro csoport és a kompozit kocsitesteket gyártó orosz NCC (Nanotechnology Center of Composites) kedden vette át Párizsban a JEC Innovációs Díjat. A díjátadóra a BKV részére gyártott 20 darab kompozit karosszériás midibusz egyike ment ki, méghozzá a saját lábán, így a Modulo C68 E a történelem első és ezidáig egyetlen tisztán elektromos hajtású busza, amely önerőből teljesítette a Budapest - Párizs távot.

 

A díjnyertes midibusz a párizsi JEC World Show kiállításon (Fotó: evopro)

A világ legnagyobb kompozit iparági szereplőket képviselő szervezete, a JEC Group Innovációs Díjban részesítette az evopro-t és az NCC-t a városi tömegközlekedés kategóriában a kompozit kocsitest gyártásának elismeréseként a párizsi kiállításon. Mészáros Csaba és Molnár Péter olyan prominens gyártók képviselőivel együtt vehették át a kitüntetést, mint az osztrák KTM Technologies, a német BMW vagy Audi, a spanyol ACCIONA Infrastructures, a belga Sonaca, az amerikai Bally Ribbon Mills, a francia Faurecia Automotive Exteriors vagy az olasz Automobili Lamborghini.

Molnár Péter (b) és Mészáros Csaba a díjjal (Fotó: evopro)

A díjnyertes termékek március 10-ig tekinthetők meg a JEC World Show kiállításon Párizsban, mely az iparág legtámogatottabb és legnagyobb seregszemléje. A kategórianyertes Modulo típuscsaládból a látogatók a már említett 8 méteres, tisztán elektromos hajtású járművet vehetik szemügyre közelről, amely a BKV igényeinek megfelelően készült. Az öt akkumulátor sorral szerelt busz Budapesttől Párizsig 1570 km távolságot tett meg. Az út során a jármű meghajtására 792 kWh került felhasználásra, a rekuperált energia 103 kWh volt. A fékezési erőből visszanyert energiát is számolva az út során a fogyasztás 0,487 kWh/km értéket mutat. Szakemberek számítása szerint az elektromos áram, mint üzemanyag használatával fél tonnánál is több CO2 kibocsátást sikerült megspórolni a Modulóval.

A Párizst megjárt midibusz megtekinthető lesz március 18. és 20. között a Hungexpo területén az Autó, Motor és Tuning Show rendezvényen is.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Új együttműködés született a buszos szakmában

Az autóbuszos személyszállítás érdekeinek érvényesítése és a hazai cégek piacképességének növelése céljából megállapodást kötött egymással a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a VOLÁN Egyesülés. Az EU-s előírások jelentős változásokat hoznak a hazai személyszállítási ágazat életébe, ezért a két szervezet együttműködése kiemelten fontos. Megállapodásuk értelmében a társaságok közösen szervezik meg a BUSEXPO szakkiállátást és a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát 2016 áprilisában.

Idén áprilisban már negyedik alkalommal rendezik meg a Busexpo kiállítást, ezúttal immár a NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés közös szervezésében

A NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés új megállapodásának egyik apropója az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás piacának 2017-es megnyitása. Az európai uniós előírások szerint még idén nyílt pályázatot hirdetnek a magyar közúti személyszállítási közszolgáltatásokra, így jelentős kihívás elé néznek a VOLÁN jogutód, regionális Közlekedési Központok, és új piaci perspektíva nyílik meg a magántulajdonú vállalkozások előtt is. A NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés legfőbb célja az, hogy a hazai pályázók – tulajdonosi szerkezettől függetlenül – jó esélyekkel induljanak ebben a versenyben.

A szakma felkészültségének növelése céljából a két szervezet arra törekszik, hogy az autóbuszos személyszállításhoz kapcsolódó gyártóknak, forgalmazóknak és beszállítóknak minden évben lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásra, elősegítve ezzel a piaci kapcsolatok kiépítését és az esetleges együttműködéseket is. Ennek érdekében idén negyedszerre szervezi meg a NiT Hungary, és szakmai partnerként a VOLÁN Egyesülés a BUSEXPO-t, amelyen a hazai és külföldi résztvevők egyenlő feltételek mellett mutathatják be fejlesztéseiket, termékeiket és szolgáltatásaikat.

A BUSEXPO társrendezvényeként szervezik meg a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, amelynek keretein belül az autóbuszos személyszállítás szereplői és döntéshozói együtt tekinthetik át a piac aktuális helyzetét és perspektíváit, ezzel is segítve a hatékony kommunikációt és együttműködést.

„A szakmai érdekérvényesítés egyik legnagyobb kihívása a hiteles informálás és a jövő tervezéséhez szükséges információk átadása. Az első BUSEXPO megrendezését az a szakmai igény hívta életre, hogy minden évben legyen egy „autóbuszos nap” Magyarországon, amikor a személyszállítási alágazat és a hozzá kapcsolódó szolgáltatói, beszállítói kör valódi szakmai környezetben találkozhat, és a résztvevők optimális környezetben ismerkedhetnek meg az újdonságokkal, fejlesztésekkel.” – fejtette ki Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A zsámbéki seregszemlén a fontosabb európai buszgyártók is rendszeresen képviseltetik magukat

A gyártói és forgalmazói innovációk bemutatkozása mellett fontos az is, hogy a szakma képviselői egy garantáltan színvonalas konferencia keretein belül, autentikus előadóktól kapjanak tájékoztatást minden olyan témakörben, amely nélkülözhetetlen a tevékenységük tervezéséhez. A közszolgáltatások terén a piacnyitás évét éljük, és a turizmus lendületes fejlődése is bőven tartogat témaköröket azok számára, akik a közszolgáltatás, vagy a turisztikai célú személyszállítás terén képzelik el a jövő vállalkozói kihívásait.

„Főszervezőként büszkék vagyunk arra, hogy az eddigi BUSEXPO rendezvények elérték céljukat, és valódi hagyománnyá tették a magyar közúti személyszállítás éves nagy találkozóját. Ennek sikeres folytatását és bővülését garantálja a VOLÁN Egyesüléssel most megkötött együttműködésünk. Már az eddigi regisztrációkból is jól érzékelhető, hogy idén minden eddiginél nagyobb kiállítói aktivitásra, rekordlátogatottságra és a szakmai konferencia tekintetében is fokozott érdeklődésre számíthatunk.” – tette hozzá Dittel Gábor.

A két szervezet arra törekszik, hogy tevékenységeiket a lehető legjobban összehangolják, szem előtt tartva az utasok érdekeit, és támogatva a hazai (állami és magántulajdonú) autóbuszos személyszállító vállalatok és vállalkozások piacra lépését.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Nemzetközi innovációs díjat nyert az evopro kompozit buszcsaládja

A legnagyobb kompozit ipari szervezet, a JEC kategórianyertesként innovációs díjban részesíti a Modulo midibuszcsaládot az önhordó, moduláris felépítésű, teljes egészében kompozit váz miatt, melyet a magyar evopro tervezett és az orosz NCC gyárt.

28 kategóriában hirdetett nyertest a világ legnagyobb kompozit iparági szereplőket képviselő szervezete a JEC Innovációs Díj program keretében. Az 1998-ban alapított program célja, hogy felkutassa, díjazza és ismertesse a leginnovatívabb kompozit megoldásokat világszerte. Frédérique Mutel, a 250.000 szakembert tömörítő JEC Group elnöke kiemelte, hogy az idei évben a zsűrinek nehéz dolga volt a legkiválóbb projektek kiválasztásában. A pályázatok megnövekedett mennyisége és a termékek sokfélesége mellett azok magas minősége is szorosabb versenyt eredményezett. A döntési szempontok, mint a műszaki kiválóság, a piaci potenciál, a szakmai együttműködés, a gazdasági és környezeti hatás, valamint az eredetiség alapján sikerült minden kategóriában a legkiválóbb termékeket díjazni. Az innovációs díj nemzetköziségét jól mutatja, hogy a győztesek között európai, amerikai és ázsiai pályázók is vannak. Az evopro és NCC (Nanotechnology Center of Composites) városi tömegközlekedés kategóriában ezennel olyan prominens gyártók mellett vehetik át a kitüntetést, mint az osztrák KTM Technologies, a német BMW vagy Audi, a spanyol ACCIONA Infrastructures, a belga Sonaca, az amerikai Bally Ribbon Mills, a francia Faurecia Automotive Exteriors vagy az olasz Automobili Lamborghini.

2014-ben Budapest Márka díjjal tüntették ki a típust, ezúttal nemzetközi elismerést kapott a Modulo

A díjnyertes termékek március 8-tól 10-ig tekinthetők meg a JEC World Show kiállításon Párizsban, mely az iparág legtámogatottabb és legnagyobb seregszemléje, mintegy ötször akkora, mint bármely más, kompozit témában szervezett szakvásár. A nyertes Modulo buszból a látogatók egy 8 méteres, tisztán elektromos hajtású járművet vehetnek szemügyre közelről, mely a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) számára készült. A díjátadó ünnepségre március 8-án 17 órakor kerül sor, ahol a díjnyertesek rövid előadás keretein belül mutatják be termékeiket és a gyártáshoz alkalmazott technológiát.

A párizsi JEC World Show kiállításon egy budapesti C68 E kivitel képviseli majd a típuscsaládot

A Maform stúdió formatervei alapján készült járműhöz a magyar evopro mérnökiroda által tervezett és az orosz NCC által tökéletesített gyártási technológia eredményeként az üvegszál-kompozit, szendvicsszerkezetű, vékony keresztmetszetű, önhordó váz egyedülálló megoldást kínál a buszgyártásban. A moduláris felépítés költséghatékony sorozatgyártást tesz lehetővé, továbbá ugyanazon modulfajtákból különböző méretű járművek ragaszthatók össze ugyanazzal a gyártási eljárással. A díjnyertes vázszerkezet előnyei között kiemelt fontosságú, hogy ultrakönnyű, ezáltal kisebb fogyasztású és kevesebb károsanyag-kibocsátású jármű építhető belőle; az önhordó kompozit váz korrózióálló, így alacsonyabbak a karbantartási költségek is. A moduláris felépítésnek köszönhető költséghatékony és gyors gyártás versenyelőnyt jelent a hagyományos fémvázas buszokhoz képest.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő