Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek

Bemutatkozott a Credo új elővárosi szóló autóbusza, az Econell 12

Ma délelőtt hivatalosan is bemutatkozott a helyi médiumok előtt Magyarország jelenlegi piacvezető autóbuszgyártójának legújabb, és egyben talán a hazai piacon legnagyobb jövő előtt álló modellje, az alacsony belépésű, elővárosi kivitelű Credo Econell 12, mely az EN 12 helyét veszi át a győri központú cég termékpalettáján. A gyártó honlapján olvasható sajtóközlemény szerint a Szombath Imre főkonstruktőr vezetésével és további mintegy 40 fejlesztőmérnök közreműködésével, tizenkét hónap alatt kifejlesztett újdonság egyedi koncepciójának és kedvező adottságainak köszönhetően akár külföldön is komoly eséllyel száll harcba az üzemeltetők kegyeiért. Az Econell a hagyományos, 22,5"-os kerekeken gördülő autóbuszok kényelmét és tágasságát ötvözi a Credo immár több mint 900 példányban futó "kiskerekű" típusainak gazdaságosságával. Az új autóbusz teljes egészében magyar fejlesztésű, értékarányosan mintegy 85%-ban magyar alkatrészeket használtak fel hozzá. Az új busznak alacsony fogyasztásának és praktikus részletmegoldásainak köszönhetően minden esélye megvan arra, hogy rövid időn belül slágertípussá váljon az üzemeltetők körében. A kritikus mértékben elöregedett hazai buszpark cseréje előbb-utóbb elodázhatatlanná válik - a Credo vezetősége pedig reményét fejezi ki, hogy a mind a Volán vállalatok, mind az utazóközönség igényeinek messzemenőkig megfelelő vadonatúj modell áttörést hoz ezen a téren is.

Forrás : Magyarbusz [info] | | Rovat : Credo

Két hét dicsőség - NABI Sirius-buszteszt

Két héten át fuvarozta ingyen a budapestieket a BKV legvidámabb tesztbusza, a magyar gyártmányú, színes és merész formavilágú NABI Sirius. Sok utas csak azért szállt fel rá, hogy kipróbálja a jól fogyó, nálunk mégis alig ismert exportcikket. Végállomástól végállomásig utaztunk a tesztidőszak egyik legígéretesebb újdonságával.

"Tesztüzem alatt mindent lehet" - nyugtatja meg a vezetőfülkénél tolongó gyerekeket a 178-as járat sofőrje, és vidáman nyitja fel a Sirius hátulját, hogy a buszrajongók alaposan szemügyre vehessék az ott dolgozó 290 lóerős MAN dízelmotort. Kattognak a digitális fényképezőgépek, záporoznak a kérdések, a modern városi busz vezetője pedig kitartóan válaszol a Naphegy téri végállomáson összesereglett érdeklődőknek.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak erre az egyedi járműre, amely egyszer talán rendszeresített BKV buszként színesítheti az unalmas ingázást. Modern külseje vonzó, bár a színösszeállítást sokan nem tartják ízlésesnek, mások szerint viszont kifejezetten méltó lenne a fővároshoz egy ilyen mutatós típus.szólj hozzá: NABI Sirius tesztbusz

Forrás : Origo | | Rovat : NABI

Folytatja országjáró körútját a NABI Sirius

Nagy sikerrel zárult a NABI Sirius budapesti két hetes vendégszereplése. A NABI autóbusza azonban nem pihen, és szerdától már Szegeden mutathatja meg képességeit a Tisza Volán járatain. 

A két hetes budapesti tesztelés során a főváros lakosai szívükbe zárták a NABI Siriust. Az utazóközönség sok pozitív visszajelzést adott a járműről, és rengeteg fénykép is készült. Utóbbiak egy része látható a www.facebook.com/nabihungary címen. 

A NABI Sirius a héten a Tisza Volánhoz látogat. Szegeden a NABI Sirius február 16. és 19. között közlekedik.

Forrás : Nabi.hu | | Rovat : NABI

Döntés a BKV miditenderen - Érvénytelen

A BKV érvénytelenítette a miditendert. 2010. novemberében az Orangeways Zrt. lett a nyertes Molitus S91-es típussal, de a Vértes Volán megtámadta a döntést. Ekkor gondolhattuk semmi gond, mindkét cég a magyar midivel pályázott és 1-2 hónapon belül megszülethet az új döntés. Sajnos megszületett, a BKV-nál maradnak a tarthatatlan álapotok.

A BKV Zrt. Igazgatósága - a tulajdonos Fővárossal történt konzultációt követően, a Fővárosi Közgyűlés határozatait értékelve, valamint figyelemmel arra, hogy a BKV Zrt. 2011. évi Üzleti terve még nincs jóváhagyva - a közforgalmú autóbuszok alvállalkozásban történő üzemeltetésére nem köt szerződést, a midibusz-tendert eredménytelenné nyilvánította.

Forrás : Bkv.hu | | Rovat : Kitekintő

Újra gyártják a NABI buszokat Kaposvárott

Csaknem egyéves kényszerszünet után márciusban folytatódhat a kompozitkarosszériás autóbuszok gyártása a NABI kaposvári gyárában, amiről Baranyi Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója számolt be a Magyar Nemzetben.

A lap a szombati számában azt írja, hogy a Los Angeles-i közlekedési vállalat megrendelése az év végéig biztosan ad munkát. A Magyar Nemzet már korábban írt arról, hogy az amerikai város közlekedési vállalata finanszírozási nehézségek miatt nem hívta le 2011-ben a tervezett 100 darab városi NABI buszt.

A lapnak az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a termelés újraindításakor hetente egy, később három jármű kerül ki a gyárból.

Forrás : Napi.hu | | Rovat : Credo