Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek

Két év után újra magyar buszok álltak forgalomba

A mai napon összesen 5 darab Credo IC 12 és 1 darab Credo Econell 12 állt forgalomba a Kisalföld Volánnál. A buszokra a megnövekedett szerződéses szolgáltatási feladatok miatt volt szükség. A újdonsült üzemeltető idő hiányában a bérleti konstrukció mellett döntött, mivel ez volt a leggyorsabb módja annak, hogy új autóbuszokhoz jusson a cég. Az új járművek határozott idejű szerződés keretében kerülnek a Volánhoz. Mivel a szerződés a közbeszerzési értékhatár alatt van, ezért a bérlet közbeszerzési eljárás nélkül valósult meg, így hosszú idő után először, újra magyar autóbuszok gördülhettek az utakra, melyeket, amennyiben információink helytállóak, a szerződéses Audis járatok bővülésével további darabok követhetnek.

Az autóbuszok klímával felszereltek és az eddig forgalomba állított példányokkal közel megegyező kivitelűek, összeségében pedig értékarányosan mintegy 85%-ban minősülnek magyar terméknek. Az IC 12-esek esetében az utastér korábbiaktól eltérő szövetei jelentenek újdonságot. A most átadott Econell 12 a korábban általunk is kipróbált prototípus autóbusz, amely a tavalyi év során az ország több pontján végzett tesztfutásokat.

 

A Kisalföld Volánhoz került Econell 12-es. Fotó: Kravtex

Forrás : | | Rovat : Credo

Kaposvárra összpontosítja gyártási tevékenységét a NABI

Az Egyesült Államokból érkező megbízások alakulását, valamint a magyarországi megrendelések elmaradását figyelembe véve a NABI átstrukturálta a termelési tevékenységét. A cég innentől kezdve a kompozit autóbuszok gyártására koncentrál, melynek következtében 2012-ben folyamatos létszámbővítést hajtottak végre a kaposvári üzemben. Szükség is van a munkaerőre, ugyanis a magyar gyártó még a tavalyi évben 150 darabos megrendelést kapott Los Angelesből. A magyarországi beszerzések elhúzódása azonban nincs jó hatással a budapesti gyáregységre, ahol a normál, acélvázas autóbuszok készülnek. Az üzem tehát ahogy teljesítette az Egyesült Államok közlekedési vállalataitól kapott megrendeléseit a termelés lassítására kényszerül, ami 79 fővárosi munkahelyet érint. A vállalat azonban mindent megtesz azért, hogy a termelés újra beindulhasson, ennek érdekében a nemzetközileg is elismert mérnöki gárda a cégnél maradt és újabb innovatív autóbuszok fejlesztésével foglalkozik.

Hazai megrendelésre várva

A NABI továbbra is reméli, hogy hamarosan a magyarországi közlekedési vállalatok megrendelései is hozzájárulnak a hazai munkahelyek megteremtéséhez és megőrzéséhez. A gyár a gazdasági válság 2008-as kirobbanása ellenére sikeresen működött az elmúlt három évben, és többszáz millió forintos beruházással kifejlesztette új autóbuszcsaládját. „A NABI Sirius család járművei az európai típusbizonyítvány birtokában mind a magyar, mind az európai előírásoknak tökéletesen megfelelnek, ezért biztos vagyok abban, hogy a közel 70%-hozzáadott magyar értéket képviselő járművek eséllyel indulhatnak a hazai beszerzéseken” - fogalmaz Baranyai Ferenc a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft ügyvezető igazgatója. „Autóbuszaink egyedi formatervük, magas fokú strapabíróságuk mellett környezetvédelem tekintetében is kiemelkedő adottságokkal bírnak: a járművekbe szerelt takarékos dízelmotorok adalékanyagok nélkül is túlteljesítik a 2014-ig kötelező Uniós normákat” – fűzi hozzá a cégvezető.

Forrás : | | Rovat : NABI

Sikerrel szerepeltek a magyar autóbuszok az "Év Haszongépjárműve 2012" szavazáson

A tavalyihoz hasonlóan 2012-ben is kiemelkedően szerepeltek a magyar gyártású autóbuszok a Camion Truck & Bus magazin által meghirdetett "Év Haszongépjárműve" pályázaton, hiszen nem kevesebb, mint három kategóriában örülhettünk hazai győztesnek. A minibusz/midibusz kategóriában a Molitus S91-et immár sorozatban ötödik alkalommal választották meg a legjobban sikerült járműnek a szavazók. Az esztétikus megjelenésű, nem egészen nyolc méter hosszú midibusz ma már külföldön sem ismeretlen, az idei évben összesen hét példányt exportáltak a típusból, ebből ötöt Norvégiába, kettőt pedig Svédországba. A típus a BKK által rövidesen kiírásra kerülő járatkiszervezéses midibusztender egyik legnagyobb esélyesének számít.

Nem maradt győzelem, sőt győzelmek nélkül hazánk jelenlegi legnagyobb autóbuszgyártója, a győri székhelyű Kravtex sem: a városi/elővárosi autóbuszok mezőnyében a tavalyi győztes, a Credo Citadell 19 ugyancsak megvédte címét, míg a helyközi/intercity autóbuszok között az idén első alkalommal induló, vadonatúj Credo Inovell 12 diadalmaskodott. Utóbbi típus legelső példányát nemrégiben adták át új üzemeltetőjének, a  CBA Kereskedelmi Kft.-nek. A sikeres EC 12 és IC 12 típusokat leváltó, idén áprilisban bemutatott helyközi modell a Volán tenderek befutója lehet (amennyiben végre feloldják a tenderek kiírásának tilalmát), míg az alacsonypadlós Citadell típuscsalád a hazai nagyvárosok közlekedésének lebonyolításában kaphat szerepet.

Credo Inovell 12

A magyar szempontból kevésbé hangsúlyos turistabusz kategóriában az elegáns megjelenésű Setra S 431 DT emeletes turistabusz kapta a legtöbb szavazatot. Ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk a győzteseknek!

 

 

Forrás : | | Rovat : Kitekintő

Új szegedi troli: a színe még nem végleges

Elkészült az új szegedi csuklós trolibusz látványterve. A város közel 3 milliárd forint értékű járműflottáját a gyártó 2014 szeptemberére szállítja le, a prototípus jövő nyáron érkezik.

Az új szegedi trolik tervezése abba a szakaszba ért, hogy a megrendelő önkormányzat és az SZKT tisztázta a főbb paramétereket a gyártó Ikarus–Škoda Konzorciummal. Most már csak olyan finomításokat kell elvégezniük a szakembereknek a tervezőasztalon, mint véglegesíteni a műszerfalon a kapcsolók elrendezését és a beltéri berendezések elhelyezkedését. Nincs még döntés a jármű színéről, ezért a máskülönben pontos látványterv a jelenlegi troliflotta zöld-fehér színében készült el. A trolik színéről hamarosan a szegediek szavazhatnak, az új villamosok színéhez hasonlóan több színvariáció közül kiválaszthatják a legszimpatikusabbat.

Forrás : Délmagyar | | Rovat : ARC-Ikarus

Állami cégnek nincs új busz?

A II. Orbán kormány többször is kiállt a magyar buszgyártók mellett. Mégis a kormány hozta nehéz helyzetbe a hazai gyártócégeket és a Volán vállalatokat is.

Nemrég parlamenti szintre emelkedett a mosonmagyaróvári Kravtex Kft. helyzete. A Győr-Moson-Sopron megyei parlamenti képviselő (Nagy István) az országházban kérdezte meg a gazdasági miniszter Németh Lászlónét, hogy a kormány mikor lesz hajlandó végre feloldani a közbeszerzési stopot. Ugyanis 2010-ben az újonnan alakult kormány egyik első intézkedése az volt, hogy megtiltotta az állami cégek közbeszerzéseit. Így ez érvényes a Volánok buszbeszerzéseire is. Hiába van pénze új járművekre az adott közlekedési cégnek, csak külön engedéllyel vásárolhatnak buszokat. Többször is kértek engedélyt, de az elmúlt két évben csak néhány – indokolt – esetben vásárolhattak buszt, ezek is kivétel nélkül használtak voltak. Ráadásul az egyre rosszabb helyzetbe kerülő városi közlekedéshez egyáltalán „nem javasolják” a járműbeszerzést, pedig ott nagyobb szükség lenne a vérfrissítésre, mint a helyközi közlekedésben.

 

 

 

Forrás : Totalcar | | Rovat : Kitekintő