Lépjen be, vagy regisztráljon!

Cikkeink a Credoról Cégtörténet >>

Átadták a Kravtex-Kühne Csoport új autóbuszgyártó csarnokát

Mintegy ezer meghívott vendég jelenlétében ünnepelték pénteken Mosonmagyaróváron a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár fennállásának 160 éves évfordulóját. A nagyszabású rendezvény keretében a Credo autóbuszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoport kibővített autóbuszgyártó csarnoka is átadásra került. Az új, 5 600 négyzetméteres csarnokrésszel együtt összesen 16 200 négyzetméteresre bővített üzem jelenleg Magyarország legnagyobb és legmodernebb autóbuszgyára. A cégcsoport gyártókapacitását jelentősen megnövelő beruházás közel 600 millió forint saját forrásból valósult meg. A kibővített gyárban néhány éves felfutást követően akár 500 Credo autóbusz is készülhet majd évente, ami több száz új munkahelyet teremthet a térségben.

A tavaly ősszel kezdődött beruházás összhangban van a Nemzetgazdasági Minisztérium május 20-i bejelentésével, amely a hazai járműipar fejlesztése kapcsán több ezer új, magyar gyártmányú autóbusz beszerzését irányozza elő a következő évekre. A pénteki rendezvényen tájékoztatást kaphattunk a Kravtex-Kühne Csoport közeljövőbeli terveiről is, így például az autóbusz kínálat további bővítéséről 10, illetve 12,7 méteres változatokkal. Az évfordulóval egyidejűleg megújult a gyártó honlapja is, amely ide kattintva érhető el.

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Szívátültetés – Credo Econell CiTY Euro VI teszt

Hosszas várakozás után június közepére elkészült, június 27-e óta pedig már utasforgalomban is részt vesz a Credo első Euro VI-os minősítésű motorral hajtott autóbusza, a Credo Econell CiTY Euro VI. A magyar gyártók közül ezzel elsőként a győri cég állított az utazóközönség szolgálatába olyan járművet, amelyet a legszigorúbb környezetvédelmi besorolással rendelkező erőforrás hajt. Az újdonsággal elsőként a győri utasok ismerkedhetnek meg, a busszal a „vizek városának” helyi viszonylatain lehet találkozni. Egy szép nyári napon mi is kiruccantunk tehát Győrbe, hogy első kézből oszthassuk meg a típussal szerzett tapasztalatainkat kedves Olvasóinkkal.

A most kipróbált buszon kívül egy helyközi kivitelű Inovell 12-esbe is beépítették már a környezetbarát motort a Credo szakemberei. Ez az autóbusz a hetekig tartó gyári tesztelés után éppen a napokban kezdi meg első utasforgalmi próbáját. Az Euro VI-os erőforrással hajtott típusok sorozatgyártását egyébként az idei év végére ígéri a gyártó. Az új főegységek bevezetése jelentős mérföldkőnek számít a Credo történetében, és egyszersmind igencsak időszerű lépés is volt, hiszen a konkurens külföldi gyártók már szinte kivétel nélkül átálltak az Euro VI-os erőforrások használatára. Lássuk tehát, hogyan muzsikál a győriek alacsony belépésű típusában az FPT Industrial legújabb büszkesége, az FPT Tector 7 dízelmotor!

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Metamorfózis – Credo Optinell 12 bemutató

Alig öt hónap után ismét újabb autóbusztípust mutatott be hazánk jelenlegi legnagyobb autóbuszgyártója, a nyugat-dunántúli illetőségű Kravtex Kft. A Credo Optinell 12 névre keresztelt, emelt padlószintű intercity autóbusz a több Volán társaság flottájában is megtalálható LH 12 típus helyét veszi át a győri cég széles termékpalettáján. Az újdonság kétséget kizáróan a Credo népszerű, 19,5”-os kerekekkel szerelt („kiskerekű”) típuscsaládjának zászlóshajója. Az állami autóbusz-beszerzések befagyasztása miatt kapacitásfelesleggel küzdő gyártó az idén már a második új modellt állítja reflektorfénybe, hiszen az idei Tököli Autóbuszfesztiválon tartotta premierjét a cég megújult helyközi autóbusza, az EC 12 és IC 12 típusokat egyszerre felváltó Inovell 12, de még az azt megelőzően bemutatott Econell 12 színre lépése óta sem telt el egy év.

Az Optinell debütálása egy korszak lezárását és egyben egy újabb kezdetét is jelenti a cégcsoport számára. Az LH 12 volt az utolsó a Credo típusok sorában, amelynek még létezett közel azonos megfelelője a cseh SOR Libchavy cég kínálatában, így az Optinell bemutatkozásával gyakorlatilag teljessé és véglegessé vált az elszakadás az egykori licenszadó gyár típusaitól. A kívül-belül egyaránt megújult intercity autóbusz sajtóbemutatójára 2012. szeptember 21.-én, a Kravtex Kft. mosonmagyaróvári gyáregységében került sor. A rendezvényen a sajtó képviselői mellett valamennyi Volán társaság illetve a BKV vezérkara, továbbá a MABUSZ (Magyar Buszgyártók Szövetsége) vezetése és számos más illusztris vendég is megjelent.

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Egy nagy dobás – Credo Inovell 12 bemutató

Igazi meglepetéssel készült az idén kilencedik alkalommal megrendezett Tököli Autóbuszfesztiválra Magyarország jelenlegi piacvezető autóbuszgyártója, a győri székhelyű Kravtex: az április 26.-ai seregszemlén mutatkozott be ugyanis hivatalosan a nagyközönségnek a cég régóta várt újdonsága, a Credo Inovell 12 névre keresztelt, vadonatúj helyközi szóló autóbusz. A cég helyzetéről hallható nyomasztó hírek ellenére a mérnökcsapat szemmel láthatóan nem unatkozik: a 2011 végén bemutatott, elővárosi kivitelű Econell 12 debütálása után pár hónappal ismét új, mi több, rendkívül ígéretes modellt üdvözölhettünk a gyár standján.

A győri cég eddigi legsikeresebb típusainak számító EC 12 és IC 12 modelleket egyszerre leváltó újdonság (a hírek szerint az emelt padlószintű LH 12 típus önálló utódot kap a későbbiekben) érkezéséről  már hónapokkal ezelőtt lehetett híreket és pletykákat hallani, a fejlesztés pontos állását azonban egészen a legutóbbi napokig sikerült teljes titokban tartania a gyárnak. Sőt, ezúttal még a sasszemű helyi autóbuszbarátok sem futottak össze a félkész prototípussal a próbafutások során. Az Inovell közel egy éves fejlesztőmunka eredménye, létrehozásában Szombath Imre főkonstruktőr irányítása alatt majdnem negyven magyar tervezőmérnök vett részt. Az új buszt, melyről az első képek a gyár szerdai sajtótájékoztatóját követően kerültek fel a világhálóra, a szerencsésebbek a tököli bemutató napján élőben is kipróbálhatták, a Credo szimpatizánsainak egy csoportja ugyanis ezzel a busszal érkezett Győrből a kiállítás helyszínére.

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Kis keréken szép az élet – Credo Econell 12 teszt

Szakmai körökben a tavalyi év talán leginkább várt hazai újdonsága volt a Credo Econell 12 jelű, alacsony belépésű szóló autóbusz, amely a győri székhelyű Kravtex Kft. 19,5” átmérőjű kerekekkel szerelt („kiskerekű”) típuscsaládjának legújabb tagjaként a cégcsoport nagyszabású modernizációs programjának első kézzel fogható eredménye is egyben. A projekttel kapcsolatos legkorábbi hírek még 2011 elején röppentek fel, a EN 12 típust leváltó új elővárosi autóbusz hivatalos bemutatójára pedig tavaly decemberben, néhány nappal karácsony előtt került sor. Amint az a gyár által kiadott közleményben is olvasható, az új elővárosi busz teljes egészében magyar fejlesztés, és mintegy 40 tervezőmérnök közreműködésével látta meg a napvilágot. A mérnökcsapatot – akárcsak a korábbi típusoknál – az Econell születésekor is Szombath Imre főkonstruktőr irányította. Az új modell tervezésekor elsődleges szempont volt egy olyan konstrukció kifejlesztése, mely mindazokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elődeit sikeressé tették, de ugyanakkor mellőzi az alapkonstrukcióból adódó kompromisszumokat is.

Rendhagyó módon az új járművet már a sajtóbemutatót megelőzően kipróbálhatta az utazóközönség, ugyanis december folyamán a Kisalföld Volán több napig utasokkal tesztelte a bemutatóbuszt Győr térségében. Február második felében azonban elérkezett az idő, hogy az Econell tiszteletét tegye Budapesten és környékén is. A jelek szerint a Volánbusz vendégszeretete nem ismer határt, legalábbis ami a tesztbuszokat illeti: a közelmúltban tudósítottunk a Csaba Metál Urbanus veresegyházi próbafutásáról, azonban a Credo modelljei sem ismeretlenek a cégnél, hiszen nemrégiben az FPT (Iveco) motoros Citadellek is megfordultak a főváros vonzáskörzetében. Az Econell 12 kereken egy hétig vendégeszerepelt a Volánbusznál, a legújabb magyar autóbusszal a Budapest-Újhartyán, illetve a Budapest-Ladánybene vonalakon, február 16. és 22. között utazhattak a szerencsések.

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Sikerre hangolva – hamarosan bemutatkozik a Credo Econell 12

A magyar autóbuszgyártás szempontjából alighanem az év egyik legnagyobb horderejű eseményéről számolhatunk be: a hazai piacvezető gyártó, a Credo megújult weboldalára ugyanis felkerültek az első hivatalos képek a cég legújabb típusáról, az Econell 12 névre keresztelt alacsony belépésű elővárosi szóló autóbuszról, mely az EN 12 helyét veszi át a kínálatban. A 19,5”-os átmérőjű kerekekkel szerelt, sikeres „kiskerekű” termékcsalád modernizációjáról az első hírek az év elején röppentek fel, azóta a hazai autóbuszos szakma komoly érdeklődéssel várta az eredményt. A napvilágra került képek és információk alapján kijelenthetjük, hogy a Szombath Imre főkonstruktőr vezette mérnökcsapat ezúttal sem okozott csalódást.

A győri illetve mosonmagyaróvári illetőségű cégcsoportnál a korábban bejelentett gyárbővítéssel és modernizálással párhuzamosan arculatátalakulás is zajlik; ennek első lépése a már említett, a korábbinál jóval tetszetősebb és modernebb hatású honlap, valamint a korábbi típusok jelentős külső-belső átdolgozása. A Credo tervezőgárdája számára meglehetősen mozgalmasnak bizonyul az idei év: március elején mutatkozott be a teljes hosszban alacsonypadlós Citadell típuscsalád FPT (Iveco) motorral hajtott szóló illetve csuklós verziója, a 19,5”-os termékcsalád modernizációja pedig még korántsem zárult le – a gyári honlap tanúsága szerint többek között az Econell 18 elővárosi csuklós autóbusz is fejlesztés alatt áll, de információink szerint az EC/IC 12 típusok korszerűsítése is napirenden van.

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Nincs kettő négy nélkül - Credo Citadell 12 és Citadell 19 teszt

Ismét Credo autóbuszokat teszteltek Budapesten – ezúttal a győri cég két legújabb büszkesége, a márciusban bemutatott FPT (korábban Iveco) motoros Citadell 12 szóló és Citadell 19 csuklós alacsonypadlós városi autóbusz tette tiszteletét a fővárosban. A Kravtex legújabb fejlesztéseit reprezentáló prototípus-pár hivatalos bemutatójáról a Magyarbusz [Info] is beszámolt, most pedig elérkezett a várva várt idő, hogy a sikeres győri tesztfutásokat követően az új autóbuszok Budapesten is bemutatkozzanak.

A két új autóbusz immár a hatodik illetve a hetedik Credo, melyet a főváros közlekedési társasága is kipróbált (ezen belül is a harmadik illetve a negyedik Citadell). A június 6. és június 10. között lebonyolított teszt során a szóló busszal szokás szerint a 22-es viszonylaton találkozhattunk (Cummins motoros elődjét is itt vetette alá intenzív nyúzópróbának bő másfél éve a BKV), míg 18,75 m hosszú csuklós testvére a 32-es vonal utasait győzhette meg képességeiről. Nézzük tehát, miként vizsgázott a két győri sárgaság Budapest vendégmarasztaló kátyúkkal teletűzdelt, futóművet simogató útjain!

Írta : 8 | | Rovat : Credo

Nagyra törő tervek - újabb két Citadell érkezik a fővárosba

A Credo autóbuszok történetében új fejezetet nyitó Citadell típuscsalád első tagja, a Citadell 12 névre keresztelt szóló modell, 2009 októberében gördült ki a Kravtex Kft. győri szerelőcsarnokának kapuin. A nem titkoltan BKV-nak szánt, teljes hosszban alacsonypadlós városi autóbusz azóta szinte az összes hazai nagyvárost bejárta, valamint 2009 novemberében, harmadik Credoként a fővárosban is vendégeskedett két hétig. Mind a média, mind a buszbarátok kiemelt figyelemmel kísérték a gyártó első 22.5”-os kerekeken guruló prototípusát 11-es és a 22-es vonalon. A BKV szó szerint élt a fővárosi nyúzópróba kifejezéssel, ugyanis mindkét vonal Buda meredek utcáin halad végig, azonban a jármű jól vette az akadályokat.

A Citadell 12 nagytestvére, a Citadell 19 csuklós autóbusz fél évvel később mutatkozott be a nagyközönségnek; gyártásánál figyelembe vették az országos teszteken szerzett tapasztalatokat. Adtak az utasok, buszbarátok és a szakma véleményére is, így például a homlokfalat 3 külön részre osztották fel, feljebb helyezték a fényszórókat, könnyítették a „kakasülőre” való feljutást, valamint a sofőrök kérésére új, VDO műszerfalat is kapott az autóbusz.

Írta : 1 | | Rovat : Credo

Bővül a család - Credo Citadell 12 és Citadell 19 bemutató

Igencsak felfokozott hangulatban teltek az utóbbi hetek a buszbarátok, valamint a szakma köreiben, rég nem látott várakozás előzte meg ugyanis a szóló Credo Citadell 12 és csuklós változata, a Citadell 19 FPT (Iveco) motoros, továbbfejlesztett kiadásainak bemutatóját. A Magyarbusz [Info] szerkesztőcsapatát az a megtiszteltetés érte, hogy meghívót kapott az eseményre, így az elsők között mutathatjuk be a várva várt új buszokat, illetve adhatunk hírt a cég sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Az új típusváltozatok bemutatása több egyszerű opcionális lista-bővítésnél, ugyanis a Kravtex mérnökei egy sor apró módosítást hajtottak végre az ezúttal sárga színűre fényezett autóbuszokon, figyelembe véve a korábbi tesztek tapasztalatait, valamint az előző két prototípust az utasok, illetve a szakma részéről ért kritikákat, észrevételeket.

A buszok részletes bemutatását sajtótájékoztató előzte meg, amelyen a cégcsoport vezetője, Dr. Krankovics István ügyvezető igazgató vázolta a Kravtex közeljövőbeli terveit, céljait, továbbá ismertette a közeljövőben megvalósítandó fejlesztéseket.

Írta : 8 | | Rovat : Credo