Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Átadták az Infinitours Kft. két vadonatúj Neoplan Tourliner turistabuszát, melyek Magyarországra érkezéséről nemrégiben mi is beszámoltunk Facebook-oldalunkon. Az esztergomi központú vállalkozás mozgalmas időszakon van túl: két hónappal ezelőtt négy új MAN Lion’s Coach turistabusszal bővítette járműparkját, most pedig még egy szinttel feljebb léptek, hiszen a prémiumkategóriás testvérmodellből vásároltak két példányt.

Közzétette az MAN az első hivatalos látványtervet a megújult Lion's Coach turistabuszról. Az oroszlános márka zászlóshajóján mutatkozik be az MAN új formanyelve, így várhatóan ez a stílus köszön majd vissza a hamarosan bemutatásra kerülő új Lion's City-n is. Mind a homlok-, mind pedig a hátfal megjelenését az új stílusirányzathoz igazítják, de a jól felismerhető MAN-es stílusjegyek továbbra is megmaradnak. 


Cikkeink

Jövőre, veletek, ugyanitt - 8. Nemzetközi Buszfesztivál, Tököl

Április 28.-án került megrendezése a 8. Tököli Buszfesztivál. A tavalyi „kiállítószegény” kiállítás után most rendkívül sok kiállító jelent meg. A teljesség igénye nélkül öt hazai gyártó, a Credo, a NABI,  a Molitus,  az Ikarus és a Csaba Metál, valamint több neves külföldi gyártó, mint például az MAN, a Viseon és a Volvo is képviseltette magát.

Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : Kitekintő

Német vendégmunkás - MAN Lion’s City GL tartós teszt 1/2 - VIDEÓVAL

Bár oldalunk elsősorban magyar gyártmányú buszokkal foglalkozik, most mégis kivételt teszünk. A német UITP szervezet által indított EBSF (European Bus System of the Future – A jövő európai buszközlekedési rendszere) program keretében ugyanis a BKV-nál vendégeskedik március 23.-tól kilenc hónapig az MAN Lion’s City GL nevű, 18,75 méter hosszú, impozáns csuklós busza. Budapest egyike tehát azon hét kiválasztott városnak, ahol a szervezet öt nyugati autóbuszgyártó (Mercedes-Benz, Irisbus, MAN, Scania, Volvo) modelljeit teszteli. A hosszú tesztfutásról több lépcsőben tudósítunk majd. Először jelen cikkben részletesen bemutatjuk a buszt, majd megnézzük, mi a helyzet a tesztidőszak felénél, végül pedig hogy a kilenc hónap alatt mennyire amortizálták le a müncheni csodát fővárosunk útjai és kedves utasai. Érdemes lesz tehát figyelni minket.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

Bővül a család - Credo Citadell 12 és Citadell 19 bemutató

Igencsak felfokozott hangulatban teltek az utóbbi hetek a buszbarátok, valamint a szakma köreiben, rég nem látott várakozás előzte meg ugyanis a szóló Credo Citadell 12 és csuklós változata, a Citadell 19 FPT (Iveco) motoros, továbbfejlesztett kiadásainak bemutatóját. A Magyarbusz [Info] szerkesztőcsapatát az a megtiszteltetés érte, hogy meghívót kapott az eseményre, így az elsők között mutathatjuk be a várva várt új buszokat, illetve adhatunk hírt a cég sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Az új típusváltozatok bemutatása több egyszerű opcionális lista-bővítésnél, ugyanis a Kravtex mérnökei egy sor apró módosítást hajtottak végre az ezúttal sárga színűre fényezett autóbuszokon, figyelembe véve a korábbi tesztek tapasztalatait, valamint az előző két prototípust az utasok, illetve a szakma részéről ért kritikákat, észrevételeket.

A buszok részletes bemutatását sajtótájékoztató előzte meg, amelyen a cégcsoport vezetője, Dr. Krankovics István ügyvezető igazgató vázolta a Kravtex közeljövőbeli terveit, céljait, továbbá ismertette a közeljövőben megvalósítandó fejlesztéseket.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Az esélyegyenlőség jegyében - a hazai alacsonypadlós buszok fejlődése

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy újonnan vásárolt városi autóbusz legalább részben ne legyen alacsonypadlós. Az alacsonypadlós buszok hőskora a kilencvenes évekre tehető, ekkoriban a modernség netovábbját jelentették – és mi, magyarok büszkék lehetünk arra, hogy a fejlesztésből a hazai ipar is jócskán kivette a részét. Ebben a cikkben összeszedtük a magyar buszgyártás úttörő alacsonypadlós (= Low Floor; a szaknyelvben a teljes hosszban alacsonypadlós konstrukciókat értik ezalatt) típusait, valamint a ma kapható hazai gépeket. A terjedelem miatt most a szóló típusokat vettük górcső alá.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Visszapillantó

Mindenhol jó, de legjobb otthon - NABI Sirius teszt

„Milyen buszt is mész tesztelni ma délután?” – kérdezte barátnőm. „A NABI Siriust, az új magyar gyártású buszt” – feleltem neki. „NABI?” – kérdezte. – „Ez minek a rövidítése?” „North American Bus Industries” – feleltem. Na igen, ezzel a névvel nem igazán hinné az ember, hogy magyar buszról van szó, pedig a Sirius Kaposváron látta meg a napvilágot, magyar mérnökök tervezték, és közel 70%-ban magyar alkatrészeket használtak fel hozzá. Komoly várakozás előzte meg a cég új, kifejezetten európai piacra szánt autóbuszának bemutatóját, hiszen a NABI nem titkolt szándéka ezzel a típussal visszatérni a magyar piacra. A Siriust végre a fővárosiak is közelről megismerhették a 2011. január 31.- február 13. között tartott BKV-teszt során.
Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : NABI