Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Átadták az Infinitours Kft. két vadonatúj Neoplan Tourliner turistabuszát, melyek Magyarországra érkezéséről nemrégiben mi is beszámoltunk Facebook-oldalunkon. Az esztergomi központú vállalkozás mozgalmas időszakon van túl: két hónappal ezelőtt négy új MAN Lion’s Coach turistabusszal bővítette járműparkját, most pedig még egy szinttel feljebb léptek, hiszen a prémiumkategóriás testvérmodellből vásároltak két példányt.

Közzétette az MAN az első hivatalos látványtervet a megújult Lion's Coach turistabuszról. Az oroszlános márka zászlóshajóján mutatkozik be az MAN új formanyelve, így várhatóan ez a stílus köszön majd vissza a hamarosan bemutatásra kerülő új Lion's City-n is. Mind a homlok-, mind pedig a hátfal megjelenését az új stílusirányzathoz igazítják, de a jól felismerhető MAN-es stílusjegyek továbbra is megmaradnak. 


Cikkeink További cikkeink >>

Új játékos a pályán - NABI Sirius helyközi változat bemutató

Régóta várt újdonságot mutatott be az európai, és így a hazai piacra visszatérő NABI – augusztus 4.-én ugyanis első ízben láthatta a nagyközönség a gyártó legújabb büszkeségét, a NABI Sirius alacsony belépésű autóbusz helyközi közlekedésre adaptált változatát. A cég budapesti gyáregységében tartott eseményre számtalan egyéb médium mellett mi is meghívót kaptunk, így első kézből tudósíthatunk az amerikai tulajdonú magyar gyár vadonatúj autóbuszának bemutatójáról. A cég a délelőtti sajtóbemutatót követően egyébként a nagy érdeklődésre való tekintettel kora délután a gyár Facebook-oldalán összesereglett buszbarátokat is vendégül látta.

A busszal való közelebbi megismerkedést sajtótájékoztató előzte meg, ahol a NABI vezetősége tájékoztatta az újságírókat a gyár jelenlegi helyzetéről és távlati terveiről. Ezt követően rövid próbaút során ismerkedhettek meg a látogatók a busz menettulajdonságaival. Az időjárás alapvetően nem volt kegyes a jeles alkalomhoz, de szerencsére a próbaút alatt megkegyelmezett: a szemerkélő eső elállt, így lehetőség nyílt a bőrig ázás veszélye nélkül képeket készíteni az igazán impozáns megjelenésű jármű(vek)ről.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : NABI

Testvércsillag - hamarosan bemutatkozik a NABI Sirius helyközi változata

Nagy dobásra készül a NABI (North American Bus Industries): a hírek szerint bő egy héten belül bemutatkozik a kaposvári cég legújabb modellje, a Sirius alacsony belépésű autóbusz helyközi változata. A szakma komoly érdeklődéssel várja a típust, melyről az első kiszivárgott kép már látható a gyár Facebook-oldalán. A városi kivitelű Siriust, melyet tavaly év végén láthatott először a nagyközönség, már több hazai nagyvárosban is kipróbálták; a busz járt többek között Szegeden, Miskolcon, Pécsett és természetesen Budapesten is – utóbbi tesztfutásról oldalunk is beszámolt.

A Sirius 2010 végi bemutatója komoly mérföldkő volt az amerikai tulajdonú cég életében: a NABI ugyanis ezzel a modellel kíván visszatérni öt év után az európai és ezen belül természetesen a hazai piacra. A típus kifejlesztése mintegy nyolc hónapot vett igénybe, és több mint 100 millió forintot emésztett fel.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : NABI

Budavár midibuszra vár - Molitus S91 teszt

Végre a környék turisztikai látogatottságának megfelelő színvonalú midibusz kerül a budai Várba – igaz, sajnos egyelőre csak egyetlen darab, és az is csak augusztus közepéig. Július 12.-től egészen augusztus 22.-ig ugyanis a BKV-nál vendégszerepel a Molitus tervezőiroda S91 típusú városi midi autóbusza. Az egykori Ikarus Egyedi Autóbuszgyár mérnökei által tervezett modell nem teljesen ismeretlen a fővárosi utasok körében, 2008-ban már járt itt a típus elsőként elkészült példánya, ugyancsak a Várban, az akkori 10-es viszonylaton. Az aktuális tesztbusszal, amely már külföldön is járt próbaúton, ezúttal a 16-os járaton utazhatnak az érdeklődők.

Az S91 komoly összefogás eredménye: a Molitus felel az autóbusz felépítményéért, az alváz a Rába terméke, a légkondicionálóiról ismert Webasto pedig az anyagi háttérért, egy sor alkatrészért, illetve az első busz esetében a karosszálásért is. A jelenlegi tesztbusz, melyre a hírek szerint már van vevő, az S91 második példánya (az MTI által terjesztett (ál)hír, melyet egyéb médiumok is átvettek, miszerint az S91 már sok európai nagyvárosban közlekedik, és már több mint kétszáz darabot adtak el belőle, sajnos hírlapi kacsának bizonyul), készre szerelése a NABI budapesti gyáregységében történt. A modell elsőként elkészült prototípusa, a korábbi bemutatóbusz, melyet 2008-ban a BKV is kipróbált, időközben Gyömrő önkormányzatához került, jelenleg már új fényezéssel a Pest megyei kisváros helyi közlekedésében vesz részt – a hírek szerint szinte problémamentesen. Most ennek a busznak az üzemeltetési tapasztalatok felhasználásával némileg továbbfejlesztett változatával találkozhatunk Budapest utcáin. Ismerkedjünk hát meg vele közelebbről is!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Molitus

Szárnyaló képzelet - különleges Ikarus prototípusok

A jelenlegi magyar autóbuszgyártás egyelőre nem tudja megközelíteni a hajdani Ikarus gyár előállítási darabszámait, de a korábbi hazai sikerágazat – szerencsére – ismételten fellendülőben van. A magyar közúti járműipar a dicső múltban az Ikarus révén méltán szerzett magának világhírnevet. A nagyhírű autóbuszgyár fennállása során számos világszínvonalú, úttörő prototípust mutatott be, melyek ugyan nem élték meg a sorozatgyártást (legfeljebb kisebb széria készült belőlük), de a rajtuk alkalmazott műszaki megoldások világviszonylatban is újdonságnak számítottak, illetve számos hasznos tapasztalatot szolgáltattak a később kifejlesztendő, nagy szériában gyártott típusokhoz. Ebben a cikkben, időrendben haladva, bemutatjuk az Ikarus talán legkülönlegesebb, sorozatgyártásba nem került típusait, felelevenítve ezzel a magyar autóbuszgyártás elismerésre méltó múltját és korszakalkotó vívmányait.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Visszapillantó

Nincs kettő négy nélkül - Credo Citadell 12 és Citadell 19 teszt

Ismét Credo autóbuszokat teszteltek Budapesten – ezúttal a győri cég két legújabb büszkesége, a márciusban bemutatott FPT (korábban Iveco) motoros Citadell 12 szóló és Citadell 19 csuklós alacsonypadlós városi autóbusz tette tiszteletét a fővárosban. A Kravtex legújabb fejlesztéseit reprezentáló prototípus-pár hivatalos bemutatójáról a Magyarbusz [Info] is beszámolt, most pedig elérkezett a várva várt idő, hogy a sikeres győri tesztfutásokat követően az új autóbuszok Budapesten is bemutatkozzanak.

A két új autóbusz immár a hatodik illetve a hetedik Credo, melyet a főváros közlekedési társasága is kipróbált (ezen belül is a harmadik illetve a negyedik Citadell). A június 6. és június 10. között lebonyolított teszt során a szóló busszal szokás szerint a 22-es viszonylaton találkozhattunk (Cummins motoros elődjét is itt vetette alá intenzív nyúzópróbának bő másfél éve a BKV), míg 18,75 m hosszú csuklós testvére a 32-es vonal utasait győzhette meg képességeiről. Nézzük tehát, miként vizsgázott a két győri sárgaság Budapest vendégmarasztaló kátyúkkal teletűzdelt, futóművet simogató útjain!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Nagyra törő tervek - újabb két Citadell érkezik a fővárosba

A Credo autóbuszok történetében új fejezetet nyitó Citadell típuscsalád első tagja, a Citadell 12 névre keresztelt szóló modell, 2009 októberében gördült ki a Kravtex Kft. győri szerelőcsarnokának kapuin. A nem titkoltan BKV-nak szánt, teljes hosszban alacsonypadlós városi autóbusz azóta szinte az összes hazai nagyvárost bejárta, valamint 2009 novemberében, harmadik Credoként a fővárosban is vendégeskedett két hétig. Mind a média, mind a buszbarátok kiemelt figyelemmel kísérték a gyártó első 22.5”-os kerekeken guruló prototípusát 11-es és a 22-es vonalon. A BKV szó szerint élt a fővárosi nyúzópróba kifejezéssel, ugyanis mindkét vonal Buda meredek utcáin halad végig, azonban a jármű jól vette az akadályokat.

A Citadell 12 nagytestvére, a Citadell 19 csuklós autóbusz fél évvel később mutatkozott be a nagyközönségnek; gyártásánál figyelembe vették az országos teszteken szerzett tapasztalatokat. Adtak az utasok, buszbarátok és a szakma véleményére is, így például a homlokfalat 3 külön részre osztották fel, feljebb helyezték a fényszórókat, könnyítették a „kakasülőre” való feljutást, valamint a sofőrök kérésére új, VDO műszerfalat is kapott az autóbusz.

Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : Credo

Retrohullám - a "nagy" Ikarus utolsó távolsági busza

A nemrégiben napvilágot látott hírek szerint ismét készülhet turistabusz Ikarus logóval. Az új busz a Viseon C13 luxusbusz alapjaira épülne, és állítólag nem Magyarországon történne az összeszerelése. Mindenesetre, ebből az alkalomból úgy döntöttünk, hogy egy rövid cikkben bemutatjuk a „nagy” Ikarus mátyásföldi gyárában készült utolsó turistabuszt, az 1999-es gyártású, különleges, mindössze egy példányban készült Ikarus 955-öst.

A személyautóknál nem megy ritkaságszámba a régi, legendás típusok új köntösben való felélesztése, hiszen a Volkswagen Beetle, a Mini Cooper, a Ford Mustang sőt immár a Trabant újkori adaptációja is elkészült. Az autóbuszok között azonban egyedülállónak számít a hasonló tisztelgés a nagy múltú típusok előtt, márpedig az Ikarus 955 éppen ebbe a rendkívül ritka kategóriába tartozó típus. Örvendetes, hogy a mátyásföldi üzemegységnek még az utolsó előtti évében is jutott ideje és energiája, hogy egy ilyen különleges autóbusszal emlékezzen meg története talán leghíresebb típusáról.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Visszapillantó