Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Átadták az Infinitours Kft. két vadonatúj Neoplan Tourliner turistabuszát, melyek Magyarországra érkezéséről nemrégiben mi is beszámoltunk Facebook-oldalunkon. Az esztergomi központú vállalkozás mozgalmas időszakon van túl: két hónappal ezelőtt négy új MAN Lion’s Coach turistabusszal bővítette járműparkját, most pedig még egy szinttel feljebb léptek, hiszen a prémiumkategóriás testvérmodellből vásároltak két példányt.

Közzétette az MAN az első hivatalos látványtervet a megújult Lion's Coach turistabuszról. Az oroszlános márka zászlóshajóján mutatkozik be az MAN új formanyelve, így várhatóan ez a stílus köszön majd vissza a hamarosan bemutatásra kerülő új Lion's City-n is. Mind a homlok-, mind pedig a hátfal megjelenését az új stílusirányzathoz igazítják, de a jól felismerhető MAN-es stílusjegyek továbbra is megmaradnak. 


Cikkeink További cikkeink >>

Auf Wiedersehen - MAN Lions City GL tartós teszt 2/2

2011. március 23-án, azaz több, mint 9 hónapja állt forgalomba Budapesten a Németországból érkezett, egyesek által csodabusznak nevezett jármű, az MAN Lion’s City GL alacsonypadlós csuklós autóbusz. Az elnevezés nem alaptalan, ugyanis az EBSF (European Bus System of Future) projekt keretében készült autóbusz a lehető leggazdagabb felszereltséggel érkezett fővárosunkba. A magas szolgáltatási színvonal érthető, hiszen a vezető európai buszgyártókat tömörítő EBSF program célja éppen a vonzó autóbuszos szolgáltatás kialakítása; a lebonyolításban hét ország vett részt, mind-mind különböző feladatkörrel. Erre az alkalomra öt vadonatúj bemutatóbusz (köztük a Budapesten járt MAN) és egy megálló-prototípus készült, valamint körülbelül 120 autóbuszt átalakítottak és megközelítőleg 20 megállót fel is újítottak. A résztvevő országok a gyártókkal egyeztetve, meghatározott szempontok alapján alakították ki az autóbuszokat; így tett az MAN és a vele együttműködő BKV is.

A hosszú teszfutás alatt BKV összesen 400 utas részletes véleményét kérte ki az új tesztbuszról, hogy a tapasztalatok kiértékelésével segítse a gyártó munkáját és tapasztalatszerzését. Weboldalunk márciusban már részletesen foglalkozott a típus újdonságaival, de jelen cikkünkben is röviden összefoglaljuk, hogy mitől is olyan különleges e „német vendégmunkás”.  Emellett összegezzük az utasok, a sofőrök, valamint saját tapasztalatainkat az európai gyártók jövőbeli fejlesztési irányzatát (várhatóan) megtestesítő csuklós autóbuszról.

Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : Kitekintő

Váratlan visszatérő - ARC-Ikarus V187 teszt

Ismerős lehet a kedves olvasóknak legújabb tesztünk alanya: az ARC-Ikarus V187 típussal ugyanis már a tavaly májusban rendezett fővárosi „Nagy Buszteszt” idején megismerkedhetett a budapesti utazóközönség. Akkor – legnagyobb hazai riválisával, a Credo Citadell 19 típussal egyidejűleg – két hétig járta a bemutatóbusz Budapest utcáit, a 139-es, 173-as illetve 239-es járatokon. A busz újbóli vendégszereplésének apropóját hivatalosan a fővárosi szmogriadó szolgáltatta – ezen kívánt enyhíteni valamelyest a magyar gyártó a környezetbarát, Euro V-ös minősítésű motorral felszerelt, alacsonypadlós csuklós autóbusszal. Mivel weboldalunk a tavalyi esemény időpontjában még nem létezett, eddig nem közöltünk részletes tesztet a típusról, most azonban pótoljuk a hiányt, és közelebbről is szemügyre vesszük az aktuális mátyásföldi csúcsmodellt.

A V187-es legutóbbi budapesti látogatása óta az alacsonypadlós városi-elővárosi típuscsaládon jelentős korszerűsítő átalakításokat hajtott végre a magyar gyártó, az ezeket reprezentáló első ARC-Ikarus V134-es szóló autóbuszt a nyár folyamán mi is kipróbáltuk. Sajnos azonban a csuklós változatból 2010 óta nem készült újabb példány, így tehát a BKV ismételten a jelenlegi legmodernebb ARC-Ikarus csuklós autóbuszt kapta kölcsön néhány napra a gyártótól. Bár az előzetes híresztelések még a 7-es viszonylatot jelölték meg a tesztbusz útvonalaként, végül ismételten a 139-es vonalon utazhattak az impozáns járművel a szerencsés utasok.   

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : ARC-Ikarus

Rokonlátogatás - SOR EBN 10,5 City teszt

Legújabb tesztünkben kissé eltérünk eredeti profilunktól, ugyanis az MAN Lion's City GL csuklós autóbusz márciusi (első) tesztje után ismételten egy külföldi gyártmányú autóbusz, nevezetesen az elektromos hajtású SOR EBN 10,5 City fővárosi próbafutásáról adunk hírt. Mint ismeretes, 1999-ben  a cseh gyártótól vásárolt gyártási licencet a jelenlegi hazai piacvezető Credo, és kezdte meg (a magyar piaci igények szerint jelentősen módosított formában) az azóta is töretlen sikerű kiskerekű termékcsalád gyártását, eredetileg Kravola néven. Az egykori licencadó legújabb típusának budapesti tesztje több szempontból is érdekes: egyfelől ez az első, teljes mértékben elektromos hajtású tesztbusz a fővárosban, másrészt pedig a Csehországból érkezett autóbusz vendégszereplése jó alkalmat teremt a SOR és az azoktól időközben jelentősen eltérő fejlesztési utat bejáró Credo típusok összehasonlítására.

A különleges busszal szeptember 26. és október 4. között, a 26-os viszonylaton utazhattak az érdeklődők. A világágszinten is újszerűnek számító konstrukció idén májusban már Miskolcon is bemutatkozott a hazai szakembereknek, azonban akkor még nem szállíthatott utasokat – a fővárosban azonban már az utazóközönség is kipróbálhatta a buszt. A SOR az utóbbi időben intenzíven terjeszkedik a közép-kelet európai piacon, idén már a Tököli Autóbuszfesztiválon is képviseltette magát, három típusa pedig tavaly járt teszten Pécsett. Mindeddig azonban, elsősorban a Credo jelenléte miatt nem koronázta siker a cég magyarországi törekvéseit, így talán érthető, hogy a fővárosba is a jelenleg hazai konkurencia nélkül álló, elektromos típusukat hozták. Nézzük, mit tud a cseh autóbuszgyártás legújabb büszkesége!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

Sikerre hangolva – hamarosan bemutatkozik a Credo Econell 12

A magyar autóbuszgyártás szempontjából alighanem az év egyik legnagyobb horderejű eseményéről számolhatunk be: a hazai piacvezető gyártó, a Credo megújult weboldalára ugyanis felkerültek az első hivatalos képek a cég legújabb típusáról, az Econell 12 névre keresztelt alacsony belépésű elővárosi szóló autóbuszról, mely az EN 12 helyét veszi át a kínálatban. A 19,5”-os átmérőjű kerekekkel szerelt, sikeres „kiskerekű” termékcsalád modernizációjáról az első hírek az év elején röppentek fel, azóta a hazai autóbuszos szakma komoly érdeklődéssel várta az eredményt. A napvilágra került képek és információk alapján kijelenthetjük, hogy a Szombath Imre főkonstruktőr vezette mérnökcsapat ezúttal sem okozott csalódást.

A győri illetve mosonmagyaróvári illetőségű cégcsoportnál a korábban bejelentett gyárbővítéssel és modernizálással párhuzamosan arculatátalakulás is zajlik; ennek első lépése a már említett, a korábbinál jóval tetszetősebb és modernebb hatású honlap, valamint a korábbi típusok jelentős külső-belső átdolgozása. A Credo tervezőgárdája számára meglehetősen mozgalmasnak bizonyul az idei év: március elején mutatkozott be a teljes hosszban alacsonypadlós Citadell típuscsalád FPT (Iveco) motorral hajtott szóló illetve csuklós verziója, a 19,5”-os termékcsalád modernizációja pedig még korántsem zárult le – a gyári honlap tanúsága szerint többek között az Econell 18 elővárosi csuklós autóbusz is fejlesztés alatt áll, de információink szerint az EC/IC 12 típusok korszerűsítése is napirenden van.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Élő legendák - IV. Nemzetközi Ikarus és veteránjármű találkozó, Polgár

Nem panaszkodhatnak az utóbbi hetekben a veterán Ikarus autóbuszok kedvelői: az egy héttel korábban, Mátyásföldön tartott Ikarus nap után, szeptember 16. és 18. között ezúttal a Hajdú-Bihar megyei Polgáron köszönthettük a magyar ipar remekeit. Ez az esemény már évek óta az év egyik fénypontja a buszbarátok körében, ekkor ugyanis lehetőség nyílik az egykori emlékek ritkán látott járműcsodák mellett, kellemes hangulatban történő felelevenítésére. A nagyszámú látogatót vonzó rendezvényen, melyet idén rendeztek meg negyedik alkalommal, a veterán illetve közelmúltat idéző Ikarus típusok mellett szép számmal találkozhattunk Csepel teherautókkal is, valamint néhány, jellemzően szocialista veterán illetve youngtimer személyautó is színesítette a kiállított járművek sorát.

A rendezvénynek, akárcsak tavaly, a polgári Archeopark adott otthont, felsorakoztatva a magyar ipar remekei mellé a magyar tájkultúra jellegzetességeit is. A kiállítás helyszínére több városból, így Budapestről, Salgótarjánból, Debrencenből valamint Nyíregyházáról különbuszok is indultak (természetesen Ikarusok), melyek Polgárra megérkezve maguk is a kiállítás aktív szereplőivé váltak. A háromnapos rendezvény első napján, pénteken a Borsod Volán látta vendégül a szakmai kirándulás keretében Miskolcra látogatókat. Az igazi programok szombaton kezdődtek, mi is erről a napról tudósítunk cikkünkben. A szombati kiállítás több volt a buszok álló helyzetben való egyszerű megcsodálásánál: a nap folyamán többek között tiszaújvárosi élménybuszozás és gyorsulási verseny színesítette a programot – utóbbi során a többségében nyugdíjas korú gépek megmutatták, hogy bizony van még erő a sokat látott motorokban. A program zárásaként vasárnap tiszacsegei kirándulásra is sor került. Most pedig térjünk rá a rendezvény főszereplőire, azaz a kiállított járművekre!</p

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

Generációk találkozása - VII. Ikarus nap Mátyásföldön

A tegnapi napon immár hetedik alkalommal került megrendezésre a már évek óta megrendezésre kerülő Ikarus nap, melyet ötödik alkalommal tartottak az egykori Ikarus gyár mátyásföldi sportpályáján. Az eseményt Végvári József, az egykori titkárság és a volt protokoll osztály vezetője nyitotta meg, megköszönve a jelenlévőknek hogy eljöttek, majd ezt követően Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere vette át a szót. A polgármester úr elmondta, hogy az Ikarus az ő szívéhez igen közel áll, mivel szülei is az egykori világmárka dolgozói voltak, itt ismerkedtek meg, így valamelyest ő maga is – mint fogalmazott – az „Ikarus gyümölcsének” tekinthető. Megnyugtatott mindenkit, hogy a sokfelé hallható rémhírekkel ellentétben az Ikarus területén nem fog piac nyílni, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra autóbuszokat gyárthatnak az üzem területén. Beszédéből azonban nem derült ki, hogy ez esetben a foszfátüzem miért került elbontásra, ugyanis az eddigi hírek szerint a helyére a tervezett piac parkolója épült volna.

Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : Kitekintő

Harmadik dimenzió - ARC-Ikarus V134 teszt

A Magyarbusz [Info] csapata ezúttal Egerbe látogatott, hogy kipróbálja az ARC-Ikarus legújabb modelljét, a ráncfelvarráson átesett V134 jelű alacsonypadlós városi autóbuszt. A típuscsalád átdolgozásáról bizonyos pletykák már korábban is napvilágot láttak szakmai körökben, ám a változtatások pontos mértékéről csak találgatni lehetett. Július közepén azonban lehullott a lepel a modellfrissített autóbuszról, melyet a sasszeműek már az ezt megelőző budapesti próbakörei során észrevehettek. Az új busz üzemeltetője az Agria Volán Zrt., amely jelenleg az egyik legnagyobb városi ARC-Ikarus flottával rendelkezik az országban. Egyébként szintén a Heves megyei társaságnál debütált a gyártó első, ZF EcoLife sebességváltóval felszerelt autóbusza is az év elején.

A megújult autóbusz teljes típusjelzése V134 V3, utalva ezzel arra, hogy ez a kocsi az ARC-Ikarus eredeti autóbusz-koncepciójának immár harmadik továbbfejlesztése, mind formailag, mind belső részleteit tekintve. Az új buszon, mely az Agria Volán első, utastéri légkondicionálóval felszerelt városi autóbusza, számos apró módosítást alkalmaztak a tervezők a korábbi próbafutások illetve az üzemeltetők tapasztalatai alapján. A változtatások kisebb-nagyobb mértékben a busz külsejét és utasterét egyaránt érintették. Tesztünkben részletesen bemutatjuk, mennyivel és pontosan miben nyújt többet elődeinél a harmadik kiadás. Lássuk tehát!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : ARC-Ikarus