Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Átadták az Infinitours Kft. két vadonatúj Neoplan Tourliner turistabuszát, melyek Magyarországra érkezéséről nemrégiben mi is beszámoltunk Facebook-oldalunkon. Az esztergomi központú vállalkozás mozgalmas időszakon van túl: két hónappal ezelőtt négy új MAN Lion’s Coach turistabusszal bővítette járműparkját, most pedig még egy szinttel feljebb léptek, hiszen a prémiumkategóriás testvérmodellből vásároltak két példányt.

Közzétette az MAN az első hivatalos látványtervet a megújult Lion's Coach turistabuszról. Az oroszlános márka zászlóshajóján mutatkozik be az MAN új formanyelve, így várhatóan ez a stílus köszön majd vissza a hamarosan bemutatásra kerülő új Lion's City-n is. Mind a homlok-, mind pedig a hátfal megjelenését az új stílusirányzathoz igazítják, de a jól felismerhető MAN-es stílusjegyek továbbra is megmaradnak. 


Cikkeink További cikkeink >>

Irány Észak! – svéd exportra készült Molitus S91-esek átadása

Megjelenése óta az egyik legígéretesebb magyar autóbusztípusként tartják számon a szakmabeliek a Molitus, a Rába és a Webasto együttműködésének eredményeképpen megszületett S91 jelű midibuszt. Az elismerés nem is alaptalan, hiszen az egykori Ikarus Egyedi Autóbuszgyár tapasztalt tervezőgárdája által megálmodott, minőségi és innovatív megoldásokat felvonultató konstrukció már számos magyarországi és külföldi próbafutáson bizonyította képességeit. A modell 2008-as bemutatkozása óta ugyan viszonylag hosszú idő telt el anélkül, hogy megrendelés érkezett volna a típusra, tavaly azonban végre kedvező fordulatot vett a kis midibusz története: nem sokkal a második számú bemutatójármű észak-európai tesztkörútját követően ugyanis előbb Norvégiából, majd röviddel ezután Svédországból is megrendelést kapott a gyártó. Az utóbbi ország számára készített két darab S91-est július 10.-én, egy szűk körű sajtótájékoztató keretében adták át a leendő svéd üzemeltetőnek. Az eseményen mi is jelen voltunk, így elsőkézből számolhatunk be kedves Olvasóinknak az átadáson elhangzottakról, illetve az új midibuszok különleges részleteiről.

2012 kétségkívül a Molitus eddig legsikeresebb évének számít, köszönhetően a skandináv országokba exportált, összesen hét darab járműnek. A magyar autóbuszipar jelenlegi helyzetének ismeretében sajnos nem túl meglepő tény, hogy ezzel az eredménnyel az idei évben a hazai gyártók közül egyelőre a Molitus büszkélkedhet a legtöbb eladott komplett autóbusszal (ha a félkész járműveket is számításba vesszük, akkor a főként az amerikai piacra termelő NABI javára billen a mérleg). A svéd megrendelésre gyártott két midibusz vázszerkezete a többi S91-eséhez hasonlóan Mátyásföldön, a Lanta Kft. csarnokában készült, a készre szerelés viszont ezúttal a NABI budapesti gyáregységének kísérleti üzemében történt. Itt, születésük helyszínén került sor a buszok sajtótájékoztatóval egybekötött átadására is.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Molitus

Hazai világszínvonal – látogatás a NABI kaposvári gyárában

Hosszú idő, egészen pontosan három és fél évtized telt el a magyar autóbuszgyártás tengerentúli sikereit megalapozó, legelső Ikarus 286-os csuklós autóbusz bemutatkozása óta. Ezen idő alatt ugyan az egykori legendás buszgyár sajnos bezárta kapuit, ám a magyar gyártású járművek mégsem tűntek el az Egyesült Államok útjairól, hiszen autóbusziparunk hírnevét az Ikarusos gyökerekkel rendelkező NABI vitte tovább az Újvilágban. A két magyarországi gyáregységgel is rendelkező cég napjainkra az amerikai autóbuszpiac egyik legprominensebb szereplőjévé lépett elő, típusai számos tengerentúli nagyvárosban közlekednek az üzemeltetők és az utazóközönség általános megelégedésére. A NABI úttörőnek számít egyebek mellett a kompozit technológia autóbuszgyártásban történő meghonosításában: az évezred elején kifejlesztette a CompoBus névre keresztelt, a világon egyedülálló, műanyag karosszériás szóló modellt, amely azóta már számos amerikai üzemeltető elismerését vívta ki. Külön öröm lehet számunkra, hogy ezek a különleges autóbuszok Magyarországon, a cégcsoport kaposvári gyárában látják meg a napvilágot.

Május 17.-én a NABI vezetése egy sajtótájékoztatóval egybekötött gyárlátogatáson látta vendégül a sajtó képviselőit, amelyre számos egyéb helybeli, illetve a szakmához kapcsolódó médium mellett a Magyarbusz [Info] csapata is meghívást kapott. A rendezvény apropóját az az örömteli esemény szolgáltatta, hogy egy újabb kényszerű szünet után, immáron második alkalommal sikerült újraindítani a jelenleg kizárólag kompozitkarosszériás autóbuszokat előállító kaposvári gyáregységet, amely egy év kihagyást követően ismét teljes kapacitással üzemel. A fővárosi újságírók részére a NABI különbuszt biztosított, de természetesen az egyéni leutazás is választható alternatíva volt. Kaposváron az újságírói csapat a helyi médiumok küldötteivel egészült ki.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : NABI

Sóhajtozós seregszemle – IX. Nemzetközi Autóbuszfesztivál, Tököl

Április 26-án került sor az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett, a magyar autóbuszos szakma talán legelismertebb fórumának számító Tököli Autóbuszfesztiválra. A nemzetközi szintű kiállítás keretében lehetőség nyílt a hazai autóbuszipar legújabb termékeit egyszerre megcsodálni, és egyben összevetni őket a külföldről érkezett, jellemzően nagyobb értékesítési számokat produkáló vetélytársakkal. A jeles alkalom a gyártók képviselőivel való eszmecserére és kötetlen beszélgetésekre is remek lehetőséget kínált. Több új modellt is itt, a tököli repülőtér betonján láthatott először a magyar szakmai közönség, emellett pedig természetesen szép számmal találkozhattunk korábbi bemutatókról és tesztfutásokról már jól ismert buszokkal is. Az idei rendezvény sajnos mind a résztvevők, mind a kiállított járművek számát tekintve erőteljesen elmaradt a korábbi évek buszfesztiváljaitól, ami egyértelműen a magyar autóbuszpiac (a tenderek kiírásának megtiltásából fakadó) tulajdonképpeni megszűnésére vezethető vissza. Mi mindenesetre ott voltunk, és jelen cikkben beszámolunk Olvasóinknak tapasztalatainkról, valamint a kiállított járművekről, különös figyelmet fordítva természetesen a hazai buszgyártók modelljeire és jelenlegi helyzetére.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

Egy nagy dobás – Credo Inovell 12 bemutató

Igazi meglepetéssel készült az idén kilencedik alkalommal megrendezett Tököli Autóbuszfesztiválra Magyarország jelenlegi piacvezető autóbuszgyártója, a győri székhelyű Kravtex: az április 26.-ai seregszemlén mutatkozott be ugyanis hivatalosan a nagyközönségnek a cég régóta várt újdonsága, a Credo Inovell 12 névre keresztelt, vadonatúj helyközi szóló autóbusz. A cég helyzetéről hallható nyomasztó hírek ellenére a mérnökcsapat szemmel láthatóan nem unatkozik: a 2011 végén bemutatott, elővárosi kivitelű Econell 12 debütálása után pár hónappal ismét új, mi több, rendkívül ígéretes modellt üdvözölhettünk a gyár standján.

A győri cég eddigi legsikeresebb típusainak számító EC 12 és IC 12 modelleket egyszerre leváltó újdonság (a hírek szerint az emelt padlószintű LH 12 típus önálló utódot kap a későbbiekben) érkezéséről  már hónapokkal ezelőtt lehetett híreket és pletykákat hallani, a fejlesztés pontos állását azonban egészen a legutóbbi napokig sikerült teljes titokban tartania a gyárnak. Sőt, ezúttal még a sasszemű helyi autóbuszbarátok sem futottak össze a félkész prototípussal a próbafutások során. Az Inovell közel egy éves fejlesztőmunka eredménye, létrehozásában Szombath Imre főkonstruktőr irányítása alatt majdnem negyven magyar tervezőmérnök vett részt. Az új buszt, melyről az első képek a gyár szerdai sajtótájékoztatóját követően kerültek fel a világhálóra, a szerencsésebbek a tököli bemutató napján élőben is kipróbálhatták, a Credo szimpatizánsainak egy csoportja ugyanis ezzel a busszal érkezett Győrből a kiállítás helyszínére.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Kis keréken szép az élet – Credo Econell 12 teszt

Szakmai körökben a tavalyi év talán leginkább várt hazai újdonsága volt a Credo Econell 12 jelű, alacsony belépésű szóló autóbusz, amely a győri székhelyű Kravtex Kft. 19,5” átmérőjű kerekekkel szerelt („kiskerekű”) típuscsaládjának legújabb tagjaként a cégcsoport nagyszabású modernizációs programjának első kézzel fogható eredménye is egyben. A projekttel kapcsolatos legkorábbi hírek még 2011 elején röppentek fel, a EN 12 típust leváltó új elővárosi autóbusz hivatalos bemutatójára pedig tavaly decemberben, néhány nappal karácsony előtt került sor. Amint az a gyár által kiadott közleményben is olvasható, az új elővárosi busz teljes egészében magyar fejlesztés, és mintegy 40 tervezőmérnök közreműködésével látta meg a napvilágot. A mérnökcsapatot – akárcsak a korábbi típusoknál – az Econell születésekor is Szombath Imre főkonstruktőr irányította. Az új modell tervezésekor elsődleges szempont volt egy olyan konstrukció kifejlesztése, mely mindazokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elődeit sikeressé tették, de ugyanakkor mellőzi az alapkonstrukcióból adódó kompromisszumokat is.

Rendhagyó módon az új járművet már a sajtóbemutatót megelőzően kipróbálhatta az utazóközönség, ugyanis december folyamán a Kisalföld Volán több napig utasokkal tesztelte a bemutatóbuszt Győr térségében. Február második felében azonban elérkezett az idő, hogy az Econell tiszteletét tegye Budapesten és környékén is. A jelek szerint a Volánbusz vendégszeretete nem ismer határt, legalábbis ami a tesztbuszokat illeti: a közelmúltban tudósítottunk a Csaba Metál Urbanus veresegyházi próbafutásáról, azonban a Credo modelljei sem ismeretlenek a cégnél, hiszen nemrégiben az FPT (Iveco) motoros Citadellek is megfordultak a főváros vonzáskörzetében. Az Econell 12 kereken egy hétig vendégeszerepelt a Volánbusznál, a legújabb magyar autóbusszal a Budapest-Újhartyán, illetve a Budapest-Ladánybene vonalakon, február 16. és 22. között utazhattak a szerencsések.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Egy furcsa figura – Csaba Metál Urbanus teszt

Idei első tesztünk alkalmával a fővároshoz közeli Veresegyházra látogattunk, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a szeghalmi illetőségű Csaba Metál Zrt., röviden CsM első és ezidáig egyetlen önálló fejlesztésű modelljét, az Urbanus névre keresztelt alacsonypadlós városi-elővárosi midi autóbuszt. A 8 méternél rövidebb apróság a külföldi szakemberek körében sem ismeretlen, ugyanis 2009 után a tavalyi évben is egyedüliként képviselte a magyar autóbuszgyártást a Busworld elnevezésű, a belgiumi Kortrijkban kétévente megrendezett rangos európai seregszemlén. Idehaza a Volán társaságok meglehetősen lerongyolódott buszparkjának megfiatalítása remélhetőleg már csak idő kérdése, így nem véletlen, hogy a buszgyártás mellett sokrétű egyéb járműipari tevékenységet is folytató Csaba Metál is igyekszik a hazai vállalatok körében (is) népszerűsíteni termékét.

Kevés ellentmondásosabb jármű van a jelenlegi magyar gyártmányú buszok között, mint a hírek szerint külföldre eladott példányokkal is büszkélkedő Urbanus: buszbarát körökben legendák keringenek a CsM midibuszának 2010-es, súlyos minőségi problémákat felvető miskolci tesztjéről, ugyanakkor a típust nemrégiben Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki. A modell egyik bemutatópéldányát ezúttal az új buszok beszerését sok más társaság mellett célul kitűző Volánbusz próbálhatta ki, mely a kisebb forgalmat lebonyolító, Erdőkertes-Veresegyház, Hegyek-Revetek-Hegyek-Erdőkertes vonalra osztotta be a járművet. A tesztbusszal január 4. és 12. között ismerkedhetett meg a helyi utazóközönség, és a kilátogató érdeklődők.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Csaba Metál

Magyar vándorok - hazánkban kevésbé ismert Ikarus exporttípusok

A sok pozitív visszajelzést látva, folytatjuk az egykori Ikarus gyár különlegesebb típusainak bemutatását. Az előremutató prototípusok után, ez alkalommal szériagyártású, külföldi exportpiacokra szánt, és ebből kifolyólag Magyarországon kevésbé ismert modelleket vonultatunk fel, melyek többsége fontos szerepet játszott abban, hogy a legendás magyar autóbuszgyártó híre a Föld legtávolabbi pontjaira is eljusson. Az Ikarus története során a világ 82 országába exportált, a cég modelljei mind az öt kontinensen ismertek és elismertek voltak, Nyugat-Európától Afrikán át egészen a Távol-Keletig. A hazánkban is közlekedő, univerzális típusok mellett a legkülönfélébb helyi előírások és igények szerint fejlesztett, speciális modelleket is kínált külföldi ügyfeleinek a magyar gyártó, melyeket a hazai utazóközönség legfeljebb egy-két, exportból visszamaradt példány révén ismerhetett meg közelebbről. Ebben az összeállításban ezen különleges autóbusztípusok közül válogattunk ki egy csokorra valót a teljesség igénye nélkül. Kellemes olvasgatást!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Visszapillantó