Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Átadták az Infinitours Kft. két vadonatúj Neoplan Tourliner turistabuszát, melyek Magyarországra érkezéséről nemrégiben mi is beszámoltunk Facebook-oldalunkon. Az esztergomi központú vállalkozás mozgalmas időszakon van túl: két hónappal ezelőtt négy új MAN Lion’s Coach turistabusszal bővítette járműparkját, most pedig még egy szinttel feljebb léptek, hiszen a prémiumkategóriás testvérmodellből vásároltak két példányt.

Közzétette az MAN az első hivatalos látványtervet a megújult Lion's Coach turistabuszról. Az oroszlános márka zászlóshajóján mutatkozik be az MAN új formanyelve, így várhatóan ez a stílus köszön majd vissza a hamarosan bemutatásra kerülő új Lion's City-n is. Mind a homlok-, mind pedig a hátfal megjelenését az új stílusirányzathoz igazítják, de a jól felismerhető MAN-es stílusjegyek továbbra is megmaradnak. 


Cikkeink További cikkeink >>

Jöttünk, láttunk, jól megáztunk – Busexpo 2013 és XIX. Országos Személyszállítási Konferencia

Március 21.-én került megrendezésre a hagyományteremtőnek szánt Busexpo szakkiállítás és vásár, melynek népszerűsítésében médiatámogatóként weboldalunk is aktív szerepet vállalt. A rendezvény célja az volt, hogy „felrázza” a hazai buszos vállalkozásokat, illetve hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a megrendelők találkozhassanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal. A szervezőknek igazán hangulatos helyszínt sikerült választaniuk ehhez, ugyanis az eseménynek Európa egyik legkorszerűbb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központja, a Zsámbéktól 3 km-re található, tavaly szeptemberben megnyílt Driving Camp Hungary adott otthont.

Nem túl kegyes az időjárás az utóbbi időben a hazai buszos rendezvényekhez: tavaly szeptemberben a Polgáron megrendezett V. Nemzetközi Ikarus és veteránjármű találkozó sikerült a kelleténél jóval esősebbre és emiatt rövidebbre, most pedig az idei Busexpo látogatóit és kiállítóit is alaposan kiöblítette a kiadós égi áldás. Részben a folyamatosan szemerkélő eső és a szeles idő, részben pedig a helyszín viszonylagos távolisága miatt aránylag kevesen látogattak ki a Zsámbék melletti vezetéstechnikai tanpályára. Amennyiben a szervezők különbuszt biztosítottak volna a kiállítás megközelítéséhez, minden bizonnyal többen jöttek volna ki, hiszen sokan érdeklődtek a rendezvény iránt. Reméljük, hogy jövőre már erre és a jó időre sem lesz panasz. A járműfelhozatal színvonalas volt, a meghatározó hazai és európai buszgyártók jelentős része képviseltette magát az eseményen. A kiállított járművek a Driving Camp parkolójában sorakoztak fel, a legtöbb busszal pedig előre meghatározott időpontokban tesztkörök megtételére is volt lehetőség a tanpályán.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

Mi lesz veled, magyar buszgyártás? – stratégiai megállapodást kötött a Rába és a Volvo (II.rész)

Cikkünk második felében a leendő Rába-Volvo buszok gyártásának konkrétumaira helyezzük a hangsúlyt. Mivel az együttműködési szerződés aláírásának tényén kívül viszonylag kevés megbízható információ áll rendelkezésre olyan fontos kérdésekkel kapcsolatban, mint például a buszok gyártásának helyszíne illetve körülményei, most az eddig felmerült lehetséges forgatókönyveket vesszük górcső alá. Az ugyanis korántsem biztos, hogy a buszok Magyarországon készülnek majd, sőt valószínűbbnek tűnik, hogy a szakmai közvéleményt erősen megosztó járművek Lengyelországban látják majd meg a napvilágot. Ennek kapcsán megvizsgáljuk azt is, mennyiben is tekinthetők magyarnak a kormány által a hazai autóbuszipar „feltámasztóiként” ünnepelt autóbuszok, melyeknek egyelőre még a pontos neve sem tisztázott. Részletesen kifejtjük továbbá, hogy milyen veszélyeket hordoz magában az együttműködés a jelenlegi hazai gyártókra és munkavállalókra nézve, miért jelent visszalépést a magyar buszgyártás egésze szempontjából, mi lehet a Rába haszna az üzletből, illetve igyekszünk konkrét számadatokkal rámutatni arra, hogy az ország számára jóval kifizetődőbb lenne a ténylegesen hazai gyártmányú és fejlesztésű autóbuszok vásárlása az átcímkézett külföldi járművek favorizálása helyett.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

Mi lesz veled, magyar buszgyártás? – stratégiai megállapodást kötött a Rába és a Volvo (I.rész)

Némelyeket sokkolt, másokat kevésbé ért váratlanul a február 12-én bejelentett hír: stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást kötött egymással a jelenleg 73,67%-ban a magyar állam tulajdonát képező győri Rába Járműipari Holding Nyrt. és a Volvo Bus Corporation. Az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot, amely a szerződés részleteit nagy vonalakban már tartalmazta, 2012 decemberében írta alá a két érintett cég. A megállapodással több ezer magyar munkahely kerülhet veszélybe, mivel az állami támogatású, és ezzel a hazai piacon gyakorlatilag monopolhelyzetbe kerülő piaci szereplő létrejötte könnyen a jelenleg működő, magyar tulajdonú autóbuszgyártó cégek teljes tönkremeneteléhez vezethet. A szakma hozzáállása és reakciója igencsak megoszló: míg Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének (MABUSZ) elnöke a megállapodás egyértelmű veszélyeire figyelmeztet, addig Koloszár Tamás, az Autopro.hu szakmai hírportál főszerkesztője lelkesen támogatja az ügyletet és úgy véli, ideje befejezni az Ikarus utáni siránkozást. Fórián István, a Magyar Autóbuszgyártó Klaszter elnöke szerint pedig nem is rossz dolog ez a Rába-biznisz, feltéve persze, ha ők is odajutnak a húsos fazék közelébe.

A mi véleményünk szerint a megállapodás közel sem olyan előnyös a hazai járműipar szempontjából, mint amilyennek első hallásra tűnhet. Sőt, talán éppen a magyar buszgyártás tényleges újraélesztésére irányuló utolsó lehetőséget húzza keresztül. Jelen cikkünkben összegyűjtjük a témával kapcsolatos, eddig napvilágot látott híreket, kitérünk a hazai autóbuszgyártók jelenlegi helyzetére, valamint kifejtjük, hogy szerintünk miért alapjaiban elhibázott ötlet a magyar autóbuszipar „feltámasztás” címén történő, külföldi multik kezébe való átjátszása.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Kitekintő

BUSEXPO 2013 és XIX. Országos Személyszállítási Konferencia


Az elmúlt évek nem kedveztek a hazai autóbuszos ágazatnak. A járműbeszerzések és a fejlesztések elmaradtak, a piac szűkült, a tömegközlekedés állapota pedig ezzel egyidejűleg egyre romlott.
 
A 2013-as év ezzel ellentétben számos lehetőséget tartogat a szektor számára, ideértve a gyártókat, a forgalmazókat, az alkatrészek- és adalékanyagok piacán lévőket vagy a finanszírozói ágaztat képviselőit. Elég csak a Volán vállalatok régiós átalakítására, a járműbeszerzési tilalom feloldására, a fővárosi autóbuszos közszolgáltatás kiszervezésére, a lejáró önkormányzati közszolgáltatási szerződésekre, vagy a városi és elővárosi tömegközlekedés újjászervezésével kapcsolatos tervekre gondolni.
 
A legnagyobb közvetlen taglétszámmal bíró hazai fuvarozói érdekképviseletnél, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary-nél úgy gondolták, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, és fel kell rázni a buszos vállalkozásokat, illetve meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy megrendelők találkozzanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal. Ennek érdekében 2013. március 21-én megszervezik a BUSEXPO szakkiállítást és vásárt, ahol bárki megcsodálhatja az új járműveket és fejlesztéseket. Tisztában vannak ugyanakkor azzal, hogy az utóbbi évek igen apatikus állapotba sodorták az ágazatot, ezért valami többet kell kínálniuk, mert egy „egyszerű” seregszemle nem lesz elég arra, hogy felrázzák ennek a sok résztvevős piacnak a szereplőit.
Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : Kitekintő

Fellegek Mátyásföld felett – nehéz helyzetben a NABI budapesti gyáregysége

Azt mondják, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig él. Az utóbbi napokban – sajnos részben weboldalunk közreműködésével, amiért ezúton is elnézést kérünk – az az álhír kelt szárnyra a hazai autóbuszos körökben, hogy a 2013. január elsejével a NABI (North American Bus Industries) a megrendelések hiánya miatt budapesti gyáregységének végleges bezárására kényszerül, az itt előállított, hagyományos acélvázas busztípusok gyártása pedig visszavonhatatlanul a tengerentúlra, a cég egyesült államokbeli üzemeibe kerül át. Ezzel úgy tűnt, hogy végleg lezárul az Ikarus egykori 3-as telephelyének törénete, amely 1993 óta a NABI magyarországi főhadiszállásaként funkcionál. Ezt az értesülést pénteken a gyártó hivatalos Facebook-oldalán cáfolta, hangsúlyozva, hogy továbbra is folyik a munka az Újszász utcában. A további félreértések és pontatlanságok elkerülése végett összegyűjtöttük a gyártól és egyéb, gyártóhoz közeli forrásokból származó, közelmúltbeli és friss információkat, hogy lássuk, mi is a helyzet valójában a NABI mátyásföldi gyáregységével. Egyúttal számba vesszük a kialakult helyzetre esetlegesen megoldást jelentő lehetőségeket is.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : NABI

Metamorfózis – Credo Optinell 12 bemutató

Alig öt hónap után ismét újabb autóbusztípust mutatott be hazánk jelenlegi legnagyobb autóbuszgyártója, a nyugat-dunántúli illetőségű Kravtex Kft. A Credo Optinell 12 névre keresztelt, emelt padlószintű intercity autóbusz a több Volán társaság flottájában is megtalálható LH 12 típus helyét veszi át a győri cég széles termékpalettáján. Az újdonság kétséget kizáróan a Credo népszerű, 19,5”-os kerekekkel szerelt („kiskerekű”) típuscsaládjának zászlóshajója. Az állami autóbusz-beszerzések befagyasztása miatt kapacitásfelesleggel küzdő gyártó az idén már a második új modellt állítja reflektorfénybe, hiszen az idei Tököli Autóbuszfesztiválon tartotta premierjét a cég megújult helyközi autóbusza, az EC 12 és IC 12 típusokat egyszerre felváltó Inovell 12, de még az azt megelőzően bemutatott Econell 12 színre lépése óta sem telt el egy év.

Az Optinell debütálása egy korszak lezárását és egyben egy újabb kezdetét is jelenti a cégcsoport számára. Az LH 12 volt az utolsó a Credo típusok sorában, amelynek még létezett közel azonos megfelelője a cseh SOR Libchavy cég kínálatában, így az Optinell bemutatkozásával gyakorlatilag teljessé és véglegessé vált az elszakadás az egykori licenszadó gyár típusaitól. A kívül-belül egyaránt megújult intercity autóbusz sajtóbemutatójára 2012. szeptember 21.-én, a Kravtex Kft. mosonmagyaróvári gyáregységében került sor. A rendezvényen a sajtó képviselői mellett valamennyi Volán társaság illetve a BKV vezérkara, továbbá a MABUSZ (Magyar Buszgyártók Szövetsége) vezetése és számos más illusztris vendég is megjelent.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Egy korszak emlékei – VIII. Ikarus nap Mátyásföldön

Ismét itt az ősz, hullanak a falevelek, rövidülnek a nappalok és szaporodnak az Ikarus találkozók. A lassan már tradicionálisnak számító mátyásföldi Ikarus nap rendszerint az első az autóbuszbarátokat vonzó szeptemberi rendezvények sorában, ez pedig ebben az évben sem volt másként. A legendás magyar autóbuszgyár egykori dolgozói által szervezett találkozó ma már komoly történetre tekinthet vissza, hiszen az idén idestova már nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Az eseménynek ez alkalommal is az Ikarus egykori mátyásföldi gyáregysége mellett található Ikarus sportpálya adott otthont. A kifejezetten családias hangvételű összejövetelre a hagyományoknak megfelelően 2012-ben is szeptember első szombatján, pontosan egy héttel a Polgáron megrendezett, nagyobb szabású találkozó előtt került sor (utóbbi rendezvényről a későbbiekben szintén részletesen beszámolunk).

A gyár egykori dolgozói mellett idén is igen szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen a Budapest környéki fiatal autóbuszkedvelők, nem véletlenül, hiszen a kiállított veterán járművek megcsodálásán túl az Ikarus nap az egyik legjobb alkalom a szakma nagyöregjeivel való személyes beszélgetésre. A találkozó remek szórakozási lehetőséget kínált a kisgyermekes családok számára is, hiszen a járművek iránt érdeklődő apróságok számos régi, nem mindennap látható autóbuszt próbálhattak ki, köztük a méltán közkedvelt, városnéző nyitott Ikarus 630-ast. Szerencsére ez alkalommal az időjárás is kegyes volt, így kellemes, napsütéses idő köszöntötte a sportpályára kilátogatókat.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Visszapillantó