Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Átadták az Infinitours Kft. két vadonatúj Neoplan Tourliner turistabuszát, melyek Magyarországra érkezéséről nemrégiben mi is beszámoltunk Facebook-oldalunkon. Az esztergomi központú vállalkozás mozgalmas időszakon van túl: két hónappal ezelőtt négy új MAN Lion’s Coach turistabusszal bővítette járműparkját, most pedig még egy szinttel feljebb léptek, hiszen a prémiumkategóriás testvérmodellből vásároltak két példányt.

Közzétette az MAN az első hivatalos látványtervet a megújult Lion's Coach turistabuszról. Az oroszlános márka zászlóshajóján mutatkozik be az MAN új formanyelve, így várhatóan ez a stílus köszön majd vissza a hamarosan bemutatásra kerülő új Lion's City-n is. Mind a homlok-, mind pedig a hátfal megjelenését az új stílusirányzathoz igazítják, de a jól felismerhető MAN-es stílusjegyek továbbra is megmaradnak. 


Cikkeink További cikkeink >>

Külföldre kacsintás – Oroszország is beszáll a Modulo gyártásába

Ahogy azt már korábban megírtuk, megérkezett az első megrendelés a magyar evopro cégcsoport által kifejlesztett Modulo midibuszcsaládra - az idei év végéig összesen huszonöt példányt készítenek az elektromos hajtású változatból Moszkva részére. Már a legutóbbi, szeptemberi bemutatón is lehetett pletykákat hallani az esetleges oroszországi gyártásról, most azonban már konkrétumokkal is tudtak szolgálni az illetékesek. A bejelentésre jó alkalmat bizosított a VII. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember-találkozó, melyet budapesti Danubius Hotel Hélia szállóban rendeztek meg. A szálloda főbejárata előtt a Modulo típuscsalád legújabb, nemrégiben a Magyarbusz [Info] által is részletesen bemutatott hibrid hajtású prototípusát tekinthették meg az érdeklődők.

A moszkvai Open Innovations Forum szakkiállításon megszületett megállapodás értelmében Oroszország a moszkvai központú NCC (Nanotechnology Center for Composites) vállalaton keresztül bekapcsolódik a kompozit karosszériás Modulo buszcsalád gyártásába. Az erről szóló szerződést október 15-én írták alá a felek, csütörtökön pedig ünnepélyesen meg is erősítették. Az egykori Moszkvics gyár területén működő NCC olyan modern technológiai eszközparkkal és kapacitással rendelkezik, amely megfelelő alapot jelenthet a Modulo nagy sorozatban történő gyártásához. Az együttműködő cégek reményei szerint a magyar innováció, az orosz eszközök és a nemzetközi technológia egyesítésével megindulhat a könnyűszerkezetes midibuszcsalád sorozatgyártása és nemzetközi, első lépésben keleti térhódítása.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Evopro

Egyről a kettőre – Modulo Medio Hybrid bemutató

Szeptember 18-án mutatkozott be a nagyközönségnek a magyar evopro cégcsoport által kifejlesztett Modulo autóbuszcsalád legújabb tagja, a soros hibrid hajtással szerelt Modulo Medio Hybrid. A bemutatóra a Magyarbusz [Info] csapata is meghívást kapott, így elsőkézből számolhatunk be kedves olvasóinknak a legújabb hazai autóbusztípus részleteiről. A bemutatóval egybekötve adták át ünnepélyes keretek között a tavaly alapított Budapest Márka díjat is, amelyet ebben az évben a „termék” kategóriában az evopro csoport érdemelt ki, sokéves innovatív járműipari tevékenysége elismeréseként.  

Miközben itthon a BKK a hírek szerint méregdrága Siemens midibuszokkal képzeli el a felvillanyozó jövőt, az evopro kompozit karosszériás típuscsaládja iránt külföldről élénk érdeklődés mutatkozik: a Modulo elektromos változatából ugyanis még az idei év folyamán huszonöt darabot készítenek orosz megrendelésre. Az új midibuszok Moszkva autóbuszparkját színesítik majd. A magyar gyártó emellett - a budapesti tenderen elszenvedett kudarc ellenére - a hazai piacon is lát lehetőségeket, ezért a közeljövőben több magyarországi nagyvárosban is bemutatja a típust. Rövidesen pedig további  tagokkal - köztük trolibusszal és földgázüzemű kivitellel  - bővül a Modulo család.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Evopro

Szívátültetés – Credo Econell CiTY Euro VI teszt

Hosszas várakozás után június közepére elkészült, június 27-e óta pedig már utasforgalomban is részt vesz a Credo első Euro VI-os minősítésű motorral hajtott autóbusza, a Credo Econell CiTY Euro VI. A magyar gyártók közül ezzel elsőként a győri cég állított az utazóközönség szolgálatába olyan járművet, amelyet a legszigorúbb környezetvédelmi besorolással rendelkező erőforrás hajt. Az újdonsággal elsőként a győri utasok ismerkedhetnek meg, a busszal a „vizek városának” helyi viszonylatain lehet találkozni. Egy szép nyári napon mi is kiruccantunk tehát Győrbe, hogy első kézből oszthassuk meg a típussal szerzett tapasztalatainkat kedves Olvasóinkkal.

A most kipróbált buszon kívül egy helyközi kivitelű Inovell 12-esbe is beépítették már a környezetbarát motort a Credo szakemberei. Ez az autóbusz a hetekig tartó gyári tesztelés után éppen a napokban kezdi meg első utasforgalmi próbáját. Az Euro VI-os erőforrással hajtott típusok sorozatgyártását egyébként az idei év végére ígéri a gyártó. Az új főegységek bevezetése jelentős mérföldkőnek számít a Credo történetében, és egyszersmind igencsak időszerű lépés is volt, hiszen a konkurens külföldi gyártók már szinte kivétel nélkül átálltak az Euro VI-os erőforrások használatára. Lássuk tehát, hogyan muzsikál a győriek alacsony belépésű típusában az FPT Industrial legújabb büszkesége, az FPT Tector 7 dízelmotor!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Credo

Várba várt prototípus – Modulo Medio Electric bemutató

A tegnapi napon hivatalosan is bemutatkozott a sajtó képviselőinek a magyar központú evopro cégcsoport által fejlesztett, kompozit karosszériás Modulo autóbuszcsalád első tagja. A rendezvényre a budai Várban került sor, nem véletlenül, hiszen a közel nyolc méter hosszú, elekromos hajtású jármű számára a jövőben ideális üzemelési környezet lenne a történelmi városrész. Az innovatív midibusz iránt meglehetősen nagy volt az érdeklődés a sajtó részéről, és a szakma reprezentánsai és szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen. Szerencsére a szeszélyes áprilisi időjárás is kegyes volt a jeles eseményhez: az eső türelmesen megvárta, amíg a beszédek elhangzanak és az újságírók megtekintik az újdonságot, és csak ezt követően kezdett el szemerkélni.

A most bemutatott változat csak az első eleme egy, a tervek szerint igen sokrétű termékcsaládnak: a gyártó elképzelései szerint háromféle hosszban, különféle alternatív hajtásokkal gyártanák a modellt. A Modulo ugyan nem a legelső magyar fejlesztésű elektromos autóbusz, de mindenképpen életképesebbnek és nem utolsósorban újszerűbbnek tűnik az Inter Tan-ker hasonló próbálkozásánál, így nagyobb eséllyel rúghat labdába a jövőbeli, elektromos buszokra kiírt tendereken. Lássuk tehát, hogy fest a régóta várt innovatív masina élőben!

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Evopro

Újító utakon - interjú Mészáros Csabával, az evopro vezérigazgatójával

Immáron közel másfél éve foglalkoztatja a hazai autóbuszos szakmát az evopro cégcsoport által fejlesztett, kompozit karosszériás autóbuszcsalád, amelyről eddig csak látványtervek, illetve szemléltető makettek láttak napvilágot. Most azonban változik a helyzet, a hét folyamán ugyanis végre bemutatkozik a sajtónak a régóta várt prototípus, melyről az első fotók nemrég a típus honlapjára is felkerültek. Az utóbbi évek talán leginnovatívabb magyar fejlesztésű autóbuszcsaládjáról van szó: a moduláris, kompozit felépítményen túl elektromos, soros hibrid vagy CNG hajtással, szokatlan ajtóelrendezéssel és mintegy 57%-os magyar értékhányaddal indul harcba a külföldi ellenfelek ellen a Modulo névre keresztelt jármű. A gyártó helyzetét erősíti, hogy időközben az evopro csoport tulajdonába került a NABI budapesti gyáregysége is, így a kínálatot az egykori NABI Sirius teheti teljessé – megfelelő darabszámú megrendelés esetén. 

A budapesti székhelyű evopro külföldön is elismert vállalat, eddig azonban nem foglalkoztak autóbuszok gyártásával. A cégcsoport első saját fejlesztésű járműve hű a gyártó filozófiájához: modern, jövőbe mutató megoldások sora és korszerű technikák alkalmazása jellemzi. A típus egyes részletmegoldásai ugyanakkor szakmai körökben vitákat váltottak ki. A busszal kapcsolatban felmerült kérdésekről, illetve a Modulo típuscsalád jövőjéről Mészáros Csabával, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Evopro

Újra lesz EAG! – feltámad az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár

Új, méghozzá magyar többségi tulajdonosa van az egykor szebb időket megélt Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft.-nek. A „nagy Ikarusból” 1989-ben kiszervezett, röviden Ikarus EAG-nak nevezett cég 2007. december 31-én szűntette be működését, miután az akkori tulajdonos, az olasz-francia Irisbus konzorcium gazdasági megfontolásokra hivatkozva bezárta az üzemet. Ezzel egy több évtizedes, sikerekben bővelkedő korszak végére került pont a magyar buszgyártás történetében. Most azonban úgy tűnik, hogy mintegy hét év után ismét autóbuszok készülhetnek a mátyásföldi üzemben, miután a Lanta Kft., teljes mértékben magánerőből nemrég visszavásárolta a cég többségi tulajdonjogát az Iveco Spa.-tól. (Az Irisbus időközben egészében az Iveco tulajdonába került, azóta a cégcsoport neve is Iveco Bus-ra változott). A már korábban is résztulajdonos török befektető, a Bayal továbbra is kisebbségi tulajdonrészt birtokol a cégben. Mivel az Ikarus márkanév ma már az egykori ARC típusait jelöli, a legendás elnevezés az Egyedi esetében kizárólag a cégnévben jelenhet meg. Az új buszok így egyszerűen EAG néven állnak majd forgalomba.

Mivel a névvel és a Margit utcai gyárral együtt a korábban kifejlesztett típusok gyártási dokumentációja és jogai is magyar kézbe kerültek (ezzel egyébként az összes, valaha készített Ikarus és Ikarus EAG típus gyártásának joga visszakerült hazai kezekbe), lehetséges a korábbi, korszerűbbnek mondható típusok visszaemelése a kínálatba, igaz, ehhez az azóta érvénybe lépett új előírások - elsősorban az Euro VI - miatt a buszok jelentős áttervezése szükséges.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : EAG

Innováció Magyarországról – az Evopro csoport buszgyártói tervei

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén november 7. és  9. között megrendezett Automotive Hungary 2013 járműipari beszállítói szakkiállításon jártunk. A háromnapos rendezvényen számos járműipari cég vonultatta fel kínálatát, a hazánkban gyárat üzemeltető autómárkáktól kezdve egészen a technológiai mérőberendezéseket forgalmazó cégekig. Autóbuszos szempontból a legjelentősebb esemény hazánk legújabb autóbuszgyártó cégének, az Evopronak a sajtótájékoztatója volt, melyre a Magyarbusz [Info] is meghívást kapott. A többi magyar buszgyártó sajnos távol maradt a rendezvénytől, a szorosabban vett buszos szakmából egyedül a Rába futóműüzletága képviseltette még magát.

Az Evopro csoport többévnyi sikeres nemzetközi szereplés után a jövőben Magyarországon is intenzíven jelen kíván lenni. A cégcsoport autóipari és mérnöki tevékenységének bemutatására, melynek kulcsfontosságú példája a moduláris felépítésű, kompozitkarosszériás autóbuszcsalád, remek lehetőséget kínált a kiállítás. A sajtótájékoztatón több, a gyártóval és az általa fejlesztett autóbuszokkal szemben korábban megfogalmazott kérdésre választ kaptunk, és egyúttal bepillantást nyerhettünk a cég gyártmányfilozófiájába és távlati terveibe is. Egy biztos: az Evopro sok szempontból másként gondolkodik, mint a jelenlegi magyar buszgyártók többsége, és ez alatt nem csak a járművek felépítését kell érteni.

Írta : Patthy Gellért (Dunstan) | | Rovat : Evopro