Lépjen be, vagy regisztráljon!

Hírek További hírek >>

Hamarosan újabb különleges autóbusszal gyarapodik a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumhoz köthető nosztalgiajárművek sora: információink szerint rövidesen egy, valaha a Malév flottájában szolgált, háromtengelyes Ikarus 396-ossal bővül az állomány. A projekt megvalósításában kulcsszerep jut a BKV-nak, hasonlóan több más, ismert és népszerű budapesti nosztalgiabuszhoz, beleértve két restaurált Malév-fényezésű autóbuszt is.

Alaposan felpörögtek mostanában a buszbeszerzések északi szomszédunknál: a jelenleg is leszállítás alatt álló 90 darab dízelmotoros városi autóbusz után ezúttal 18 darab vadonatúj elektromos autóbuszt vásárol Pozsony. A helyi DPB (Dopravný podnik Bratislava, a.s.) közlekedési vállalat még július elején írt ki tendert két darab 8 méteres midi-, és tizenhat darab 12 méter hosszú szóló kocsi beszerzésére.


Cikkeink

Mindenhol jó, de legjobb otthon - NABI Sirius teszt

„Milyen buszt is mész tesztelni ma délután?” – kérdezte barátnőm. „A NABI Siriust, az új magyar gyártású buszt” – feleltem neki. „NABI?” – kérdezte. – „Ez minek a rövidítése?” „North American Bus Industries” – feleltem. Na igen, ezzel a névvel nem igazán hinné az ember, hogy magyar buszról van szó, pedig a Sirius Kaposváron látta meg a napvilágot, magyar mérnökök tervezték, és közel 70%-ban magyar alkatrészeket használtak fel hozzá. Komoly várakozás előzte meg a cég új, kifejezetten európai piacra szánt autóbuszának bemutatóját, hiszen a NABI nem titkolt szándéka ezzel a típussal visszatérni a magyar piacra. A Siriust végre a fővárosiak is közelről megismerhették a 2011. január 31.- február 13. között tartott BKV-teszt során.
Írta : Kun Péter (Petiteto) | | Rovat : NABI