Lépjen be, vagy regisztráljon!

Újabb PKD-buszokra írt ki tendert a BKV

A korábban felmerült pletykáknak megfelelően 2015-ben folytatódik a PKD (partially knocked down ≈ részlegesen kiszerelt) kivitelű autóbuszok beszerzése a BKV-nál. Miután a tavalyi év folyamán összesen 18 darab ARC-Ikarus V127 került ilyen konstrukcióban a céghez, a kedvező tapasztalatoknak köszönhetően most újabb tendert írt ki alkatrészcsomagként szállítandó járművekre a fővárosi vállalat. A mostani pályázat összesen 10 darab (+40 darab opció) szóló-, illetve 5 darab (+20 darab opció) midibuszra szól. A viszonylag kevés konkrét paramétert előíró tender igazi érdekességét a midibuszok jelentik, eddig ugyanis ilyen típus PKD konstrukcióban nem készült hazánkban. Mivel a PKD buszokat mindezidáig egyedüliként kínáló ARC-Ikarus kínálatában sem szerepelt eddig midibusz, többféle találgatás is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy melyik hazai gyártó, milyen típussal vehet(ne) részt a tenderen. Egyes híresztelések szerint az ARC a meglévő városi-elővárosi típuscsalád alapjain, feltehetően V85 néven egy teljesen új, 8,5 méter hosszú midibuszt fejlesztene ki, amellyel borsot törhetne a potenciális hazai riválisok orra alá. A pályázati kiírás egyébként nem tartalmazza, hogy a szóló- és midibuszoknak azonos gyártótól kellene érkeznie.

 

Tavaly már 18 példányt vásárolt az ARC-Ikarus V127-esből a BKV, elképzelhető hogy idén ez a szám tovább gyarapodik

Mivel azonban az ARC nemrég szorosabbra fűzte kapcsolatát az evopro csoporttal (a kialakult helyzetet, melynek keretében az ARC-Ikarus típusai a jövőben Ikarus EAG márkanév alatt kerülhetnek forgalomba, hamarosan részletes cikkben elemezzük), az is kézenfekvő lépés lenne, hogy a midibuszok között az evopro által kifejlesztett Modulo midibuszcsalád próbáljon szerencsét. Ez annál is inkább valószínűnek tűnik, mert Mészáros Csaba, az evopro Holding Zrt. elnök-tulajdonosa már a tavaly novemberi Automotive Hungary 2014 kiállításon tartott sajtótájékoztatón is utalt arra, hogy a Modulót is szívesen értékesítenék egy, a PKD-hoz hasonló konstrukcióban. Ebben az esetben a járművek karosszériája feltehetően Oroszországban készülne.

Az ARC-evopro társulás mellett felmerült a Molitus S91 esetleges indulásának lehetősége is, annak ellenére, hogy eddig ebből a típusból nem készült „lapraszerelt” változat. Adamis Gábor, a Webasto Hungária Kft. ügyvezetője egy szakmai témájú internetes fórumon ma az mondta, megvizsgálják a tenderben leírtak megvalósíthatóságának feltételeit.

A Molitus S91-ből eddig ugyan nem készült PKD kivitel, de a gyártó vizsgálja a megvalósíthatóság feltételeit

A szóló buszok között a tender egyértelmű esélyese az ARC, így joggal reménykedhetünk benne, hogy minimum 10, de szerencsés esetben akár 50 új ARC-Ikarus (pontosabban Ikarus EAG) is érkezhet Budapestre a közeljövőben. Ezek a buszok egy esetleges tendergyőzelem esetén már Euro VI-os besorolású motorral kerülnének az üzemeltetőhöz.

A pályázatok értékelésében a legfontosabb tényező a pályázó által ajánlott vételár, ami 95-ös (!) súlyszámmal esik latba az elbíráláskor. Emelett gyakorlatilag eltörpül a másik figyelembe vett szempont, a teljeskörű többletjótállási idő (súlyszám: 5). Az ajánlatokat január 29-ig kell leadnia a jelentkezőknek.

Megjegyzés: a cikk nyitóképének forrása a bkv.hu.

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások