Lépjen be, vagy regisztráljon!

Gyártás alatt a főváros új ARC-Ikarus V127-esei

Az elmúlt hetekben megkezdődött annak a tizenöt darab ARC-Ikarus V127-esnek a gyártása, amelyeket a BKV megrendelésére készít az ARC és a gyártást végző Lanta Kft.  Az idei év első felében Budapesten már forgalomba állt három példány a típusból, amelyekkel a hírek szerint eddig igen kedvezőek a tapasztalatok. A beszerzést megelőző tender 3+15 darab autóbuszról szólt, ezzel tehát a teljes opciós darabszámot lehívja most a fővárosi közlekedési vállalat. 

Májusban három ARC-Ikarus V127-es állt forgalomba Budapesten

A BKV vezetése a múlt hónapban döntött az opciós mennyiség lehívásáról, ennek eredményeképpen a májusban leszállított buszokat most további tizenöt új kocsi követheti. Ezzel az év végére a tervek szerint tizennyolcra emelkedik a fővárosban közlekedő ARC-Ikarus V127-esek száma. A szóló buszok mellett továbbra is a budapesti utakat koptatja a legelső ARC-Ikarus V187 csuklós is, amely immár két éve közlekedik a fővárosban a BKV és az utazóközönség megelégedésére.

Az eddigiekhez hasonlóan a buszok PKD (partially knocked down ≈ részlegesen kiszerelt) konstrukcióban kerülnek legyártásra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a karosszériák a Lanta Kft. mátyásföldi üzemében, a volt Ikarus gyár területén látják meg a napvilágot, a buszok készre szerelése pedig ezúttal is a BKV-nál, a Kelenföldi autóbuszgarázsban történik majd. Az első új autóbusz vázszerkezetét a tegnapi napon állították össze a Lanta Kft. csarnokában. Ezzel egyidejűleg a további kocsik vázelemeinek gyártása is folyamatosan zajlik.

Az első opciós V127-es vázszerkezete Mátyásföldön, a Lanta Kft. üzemében

A most gyártás alatt álló buszok az eddig leszállított kocsikkal azonos kivitelben készülnek majd el. Marad tehát az eddigi V127-esekből ismert üléskiosztás és belső kialakítás, a felszereltség részét képezi egyebek mellett az utastéri kamerarendszer, a Thermo King gyártmányú légkondicionáló és a beltéri LCD monitoros utastájékoztatás is.

A buszok hajtásáról a korábbiakhoz hasonlóan Euro V-ös környezetvédelmi besorolású, Cummins ISL 8,9 E5 280B típusú erőforrás fog gondoskodni. A 8849 cm3 lökettérfogatú motor teljesítménye 284 lóerő (209 kW), maximális nyomatéka 1055 Nm. Az erőátvitelért Allison TR 325 típusú, 6+1 fokozatú automataváltó felel.

Idén ősszel várhatóan már utazhatunk is vele

Az első elkészült karosszériát hamarosan átszállítják kiszerelésre a Kelenföldi autóbuszgarázsba, az első (összességében a negyedik) készre szerelt V127-es pedig valamikor idén ősszel állhat az utazóközönség szolgálatába. További tizennégy társa várhatóan az idei év végéig követi majd.

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások