Lépjen be, vagy regisztráljon!

Tízmilliókat takarítanak meg az új buszok Pécsnek

Nagyot lépett előre megtakarítások terén a Tüke Busz Zrt., amióta bő egy évvel ezelőtt útjára indult a pécsi buszcsere program, pár hónappal ezelőtt pedig létrejött a cég saját szervizbázisa – írja a PécsMa.hu. A városban ma közlekedő buszok harmadát tavaly és idén szerezték be; ezekbe egyelőre szinte csak gázolajat kell tölteni és a kopóalkatrészeket kell cserélni.

Amit egy éve állítottak a Tüke Busz Zrt. vezetői, azt mára kézzel foghatóan, adatokkal is bizonyítani lehet. Az üzemeltető elmondása szerint tízmilliókat sikerült megtakarítani csak az utóbbi fél évben. Ezzel egyidejűleg szinte nullára csökkent a járatkimaradások száma is azzal, hogy összesen negyvenkét új beszerzésű autóbusszal támogatták meg a pécsi flottát. Ezek közül harmincöt busz a győri Kravtex gyártmánya (Credo Citadell illetve Credo Econell CiTY3), további öt kocsi pedig a Rába által importált Volvo 7900A csuklós.

Az alacsony belépésű Credo Econell CiTY3-ből jelenleg öt példány közlekedik a baranyai megyeszékhelyen (Fotó: Kravtex)

- Az elmúlt bő egy évben beszerzett negyvenkét busszal a Tüke által használt járművek átlagéletkora 13-ról 10 évre csökkent. A május 9-én átadott új szerviz- és javítóbázisban gyorsult a javítás, és ezzel párhuzamosan olcsóbbá vált az anyagbeszerzés, mindemellett logisztikailag is egyszerűsödött a helyzet, hiszen „hazajárnak” a buszok például olajcserére – közölte Bognár Szilvia, a társaság szóvivője.

A járműpark állapota megmutatkozik a regisztrált járatkimaradásokban is. Ehhez tudni kell, hogy a Tüke Busz havonta hozzávetőleg 70 ezer járatot indít. Míg 2013 első hónapjaiban átlagosan havi kétezer kimaradás volt, addig ez az érték idén nulla és harminc között mozog havonta.

Számottevően csökkent az üzemanyag-felhasználás is. Az új buszok érkezése után, s az idei év első öt hónapjában a tavalyi normához képest 71 ezer liter üzemanyaggal fogyott kevesebb, ami 21 milliós megtakarítást jelentett, ebből tízmillió forintot az autóbusz-vezetők kaptak meg. Az új autóbuszok érkezése előtti érához képest átlagosan 3,5 literrel csökkent a járművek fajlagos üzemanyag-fogyasztása száz kilométerenként. Ennél is jobbak a mutatók, ha egy új szóló Credót hasonlítunk össze egy régi szóló Ikarusszal: az új gépek száz kilométerenként nyolc literrel „esznek” kevesebbet.

Ezért is folytatják a buszcseréket várhatóan még idén. Mint azt Csizi Péter alpolgármester elmondta, az önkormányzat már elfogadta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) ajánlatát, s hamarosan a pénzintézet határozhat egy négymilliárdos hitelkeret megnyitásáról.

- Első körben egymilliárd forintot hívunk le már a nyár második felében, s ki is írjuk a közbeszerzést az új járművek vásárlására – mondta a PécsMa.hu-nak Csizi.

Credo Citadell 12-esek átadása Pécsett 2013 augusztusában. Folytatódhat a magyar buszok térhódítása a városban? (Fotó: tukebusz.hu)

A mai piaci viszonyok között 4 milliárd forint meglehetősen sok jármű vásárlására lenne elég. Viszonyításképpen tavaly a szóló Credók darabjáért mintegy 50, a csuklós Volvókért 90 millió forintot fizettek. Azt még nem tudni, hogy most első körben milyen típust, s milyen adottságú járműveket vennének. A pletykák szerint az „erőteljes” állami hátszélnek köszönhetően könnyen befutók lehetnek a Rába-Volvo (egyetlen magyar alkatrészt sem tartalmazó) típusai, ráadásul a csuklós buszokra kiírt tenderen már a legutóbbi alkalommal is a „Nemzeti Autóbusz” diadalmaskodott. Természetesen mi inkább annak örülnénk, ha helyettük (vagy legalább mellettük) a magyar gyártóknak is osztanának lapot – a döntés elvileg a tenderkiírók kezében van. Várjuk a fejleményeket.

 

Megjegyzés: a PécsMa.hu cikke kibővítve. Az eredeti cikk itt érhető el.

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások