Lépjen be, vagy regisztráljon!

Eredménytelen budapesti miditenderek

Két fővárosi midibusztender is eredménytelenül zárult a közelmúltban: az Euro VI-os midibuszok beszerzéséről szóló tender érvénytelennek nyilvánítása után a BKK tegnap közleményben tudatta, hogy az ezzel párhuzamosan futó járatkiszervezéses pályázaton sem sikerült győztest avatni. Ezek után már érthető, miért volt ilyen nagy a csend a BKK részéről a midibusztender(ek) körül, annak ellenére, hogy az Orangeways saját weboldálán már győztesként hirdette városi leányvállalatát. A BKK weboldalán viszont az alábbi közlemény jelent meg:

"A BKK midibusz-üzemeltetési tenderére eredetileg két ajánlat érkezett. A nyertes a magyar gyártású Rába (Molitus S91 - a szerk.) buszokkal pályázó, legalacsonyabb árat adó Orangeways City Kft. volt, azonban a tender sikeres lezárása előtt felszámolás alá került az Orangeways City Kft. egyik partnere, melynek bevonásával az előírt referenciákat igazolta a cég, ez pedig a közbeszerzési törvény értelmében kizáró oknak minősül. A BKK lehetőséget adott a hiánypótlásra: az Orangeways City Kft. ekkor előbb a VOLÁNBUSZ Zrt.-t, majd a Color Tours Kft.-t vonta be az eljárásba kapacitást nyújtó szervezetként. A hiánypótlás benyújtását követő napon a BKK Igazgatósága az eljárást érvényesnek és eredményesnek nyilvánította, tekintettel az erre nyitva álló szigorú törvényi határidőre, mely a benyújtott dokumentumok maradéktalan értékelését nem tette lehetővé. A hiánypótlás részletes felülvizsgálata során azonban kiderült, hogy az súlyos hibákat és hiányosságokat tartalmazott, így törvényi lehetőségével élve a BKK Igazgatósága az eljárást lezáró összegzést módosította és törvényi kötelezettsége szerint kizárta a pályázók sorából az Orangeways City Kft.-t. A pályázaton korábban érvényes, de az Orangeways City Kft.-nél drágább ajánlatot adó VT-Arriva Kft. már korábban visszalépett, ezért az eljárást végül eredménytelennek kellett nyilvánítanunk. A tender rövidesen újraindul."

A Rába-Volvók már bemutatkoztak a nagyközönségnek, a midibuszokra viszont továbbra is várni kell (Fotó: BKK)

A kétes hírnevű üzemeltető esetleges győzelmével kapcsolatban buszos körökben többen is ellenérzéseket fogalmaztak meg, nem is egészen alaptalanul. Az Orangeways ugyanis már több helyen „bizonyított” a helyi közlekedésben: az utóbbi években Baján és Dombóváron is leszerepelt. A budapesti Mercedes Citaro C2-eseket üzemeltető, a jelen miditenderen pedig az Orangeways-hez hasonlóan Molitus S91-essel induló VT-Arriva (korábban VT-Transman) ugyan szintén érvényes ajánlatot adott be, ők azonban – amint a közleményben is olvasható – időközben visszaléptek. Az Orangeways viszont a jelek szerint nem hagyja annyiban a dolgot, ma ugyanis Dr. Kovács Miklós vezérigazgató a cég honlapján bejelentette: a BKK közleményére reagálva és a sajtó megnövekedett érdeklődésére való tekintettel a cég április 14-én nemzetközi sajtótájékoztatót tart a miditenderrel és a BKK-val kapocsolatban, ahol részletesen beszámol a közbeszerzésről és feltárja az eset körülményeit. Kíváncsian várjuk.

A fővárosi tender eredménytelensége egyúttal azt is jelenti, hogy sajnos továbbra is várnunk kell a Molitus S91-esek nagyobb darabszámú budapesti megjelenésére, annak ellenére, hogy már szinte biztosnak tűnt a siker. A történelem ráadásul ismételni látszik önmagát, hiszen 2011-ben nagyon hasonló körülmények közepette esett két szék között a pad alá a Molitus: akkor is az Orangeways nyert, az első két helyezett üzemeltető akkor is az S91-essel indult, végül pedig abból a beszerzésből sem lett semmi. Igaz, három éve az egyik alulmaradt pályázó jogi lépéseinek köszönhetően nyilvánította eredménytelennek a tendert a Közbeszerzési Döntőbizottság. A BKK ígérete szerint az újfent meghiúsult miditendert rövidesen ismét kiírják, ami igencsak kívánatosnak tűnik, hiszen hiába farigcsálja a BKV az elöregedett Ikarus 405-ösöket, a gyalázatos állapotú midiflotta cseréje már nem várathat sokáig magára.

Sajnos az igényes kivitelű Molitus S91-esből egy ideig még biztosan csak egyetlen példány fog Budapesten közlekedni (Fotó: Vezess.hu)

Ugyancsak eredménytelenül zárult a 16+24 darab, Euro VI-os dízelmotorral szerelt midibusz beszerzésére irányuló tender, ahol Rába (vagyis az S91) mellett a török Karsan is adott be (a hírek szerint a magyarokénál alacsonyabb árat kínáló) pályázatot. A BKK végül mindkét induló ajánlatát érvénytelennek nyilvánította, az erről szóló hivatalos dokumentum itt tekinthető meg. Ez a tender is rövidesen újraindul, mégpedig tárgyalásos eljárással, a korábbi két ajánlattevő meghívásával. A BKK közleményében a következőket írja az esetről:

"A fenti buszüzemeltetési közbeszerzési eljárástól függetlenül a Budapesti Közlekedési Központ 2013. szeptember 25-én nyílt, egyfordulós közbeszerzési eljárást indított a Budai Vár forgalmát ellátó Ikarus 405-ös típusú midibuszok cseréjére, azaz új elektromos és dízelmotoros járművek vásárlására.

Az EURO VI-os emissziós normának megfelelő dízel járművek beszerzésére irányuló eljárásban két ajánlattévő vett részt, ajánlatuk azonban a közbeszerzési törvény szerint érvénytelennek bizonyult. Ilyen esetben a Kbt. alapján az Ajánlatkérő hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írhat ki. A tárgyalásos eljárásra a BKK a vonatkozó jogszabály alapján a korábbi nyílt eljárás két ajánlattevőjét – jelen esetben a Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft.-t, valamint a Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.S.-t – hívta meg, így a magyar ipar is jelentős esélyt kap. A hirdetmény nélküli, meghívásos eljárás kétségtelen előnye, hogy a tárgyalás során kedvezőbb feltételeket érhetünk el, amellett, hogy általa gyorsabb közbeszerzés folytatható le. Ezért a BKK Igazgatósága és az I. kerület Budavári Önkormányzat az eljárás ilyetén módon történő folytatása mellett döntött. A buszok üzemeltetője a BKV Zrt. lesz.

Az elektromos midibuszok beszerzési eljárása is folyamatban van, lezárása tavasszal várható.”

Maradnak az Ikarus 405-ösök, tovább szívják a füstöt a környékbeliek (Fotó: Origo)

Tovább kell várnunk tehát a környezetbarát, modern midibuszok érkezésére, a turistaszezon közeledtével pedig továbbra is a bontószökevény 405-ösök szállítják majd az ide látogató külföldieket a Várba. A járműpark siralmas állapota ugyanakkor azonnali beavatkozást igényel, így joggal bízhatunk abban, hogy belátható időn belül ismét kiírásra kerülnek a most bedőlt tenderek. Az persze más kérdés, hogy mikor jutunk el végre odáig, hogy az első új buszok ténylegesen megérkezzenek Budapestre...

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások