Lépjen be, vagy regisztráljon!

A Mercedessel is tárgyal az együttműködésről a Molitus

Ha sikerrel befejeződik a főváros midibusztendere, a budai Várban és a Citadellánál is feltűnhet nagyobb számban a magyar fejlesztésű és gyártású Molitus S91. Az Ikarus-leszármazott típusból az utóbbi két évben skandináv megrendelők vásároltak, idén azonban akár itthon is kelendő lehet.

Miközben a hazai sajtó a Rába és a Volvo között megkötött autóbuszgyártási együttműködéstől volt hangos tavaly, a hazai fejlesztésű és gyártású S91 midibuszból Norvégiába és Svédországba több darabot sikerült értékesíteni. Az S91 a néhai Ikarus Egyedi Autóbuszgyár E91-es típusának utódja, amelynek gyártását az üzem megszűnése miatt állították le 2007-ben – mondta a Magyar Nemzet kérdésére Adamis Gábor, a Webasto Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Az S91 megörökölte elődjétől a Rába alvázat, a Mercedes motort és az Allison váltót, míg a felépítményt a Molitus mérnöki iroda tervezte. A gyártást a német Webasto honi leányvállalata finanszírozta és végzi. Az európai típusbizonyítvánnyal rendelkező jármű tavaly immár sorozatban hatodik alkalommal nyerte el kategóriájában az "Év haszongépjárműve" díjat Magyarországon. Az alacsony belépésű midibusz 19 ülő és 24 álló utas szállítására alkalmas. A felépítmény félig önhordó vázszerkezetű, korrózióálló anyagokból, alumíniumpanelekkel és kompozit alkatrészekkel. Az autóbuszt ma már Euro VI-os motorokkal gyártják, mivel az EU előírásai szerint az új évben már csak ilyen erőforrással szerelt járművek állhatnak forgalomba. Az S91 felkeltette a Mercedes érdeklődését is. Adamis Gábor elmondta, hogy a márka egyik vezető szakembere véletlenül, turistaként felfedezte a Várban próbaköreit futó midit, és felvetette a magyar gyártónak, működjenek együtt; a tárgyalások azóta is folynak.

A Molitus S91 a Persontrafik 2012 kiállításon Göteborgban. A típus a legjobb minőségű magyar autóbuszok egyike (Fotó: www.bergenga.no)

A BKK szeptemberben írta ki összesen mintegy 40 midibuszra a pályázatát, amelyre egyfelől üzemeltetők, másfelől gyártók jelentkeztek. Ha megszületik a döntés, jó eséllyel S91-es buszok járnak majd a Várban és a Gellérthegyen, mert az üzemeltetők többsége a hazai gyártású midibusszal pályázott. Adamis Gábor szerint azonban nem csak a történelmi városrészek szűk utcáin tehet jó szolgálatot az S91. A cég régóta tárgyal olyan Budapest környéki települések vezetésével, mint például Érd, ahol a jól megszervezett helyi közlekedés – párosulva a korszerű elővárosi vasúttal – versenytársa lehet a személyautós ingázásnak.

Megjegyzés: a teljes cikk a Magyar Nemzet pénteki számában (2014. január 24.) olvasható. Az eredeti cikkben található tartalmi hibákat kijavítottuk, ezért az oldalunkon megjelent változat helyenként eltérhet az újságban, illetve az mno.hu oldalon olvashatótól.

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: MNO | | Rovat : Kitekintő
Olvassa tovább a cikket az eredeti oldalon!

Hozzászólások