Lépjen be, vagy regisztráljon!

NABI helyett Mabi: új magyar buszgyártó született

A magyar tulajdonú Evopro vállalatcsoport megvásárolta a NABI magyarországi részlegét és mátyásföldi gyárát, emellett heteken belül bemutatja az első magyar könnyűszerkezetes elektromos busz, a Modulo prototípusát. Mészáros Csaba, a cégcsoport tulajdonosa bízik abban, hogy az állami döntéshozók a hazai vállalkozás által kifejlesztett, innovatív terméket választják a külföldi helyett, és ezzel a hazai munkahelyeket támogatják.

Mabi Modulo néven érkezik az Evopro által fejlesztett, forradalmi autóbuszcsalád (Kép: Evopro)

– A napokban jelent meg hazánk busztérképe, bizonyítva, hogy van még honi autóbuszipar a Volvón kívül is. Ezen szerepel az Evopro moduláris kompozit busza is. Mikor találkozhat vele a nagyközönség?

– A könnyűszerkezetes busz a fejlesztés végső állapotában van, de az evopro akár már holnap képes hagyományos autóbuszt szállítani, ugyanis most került a NABI (North American Bus Industries) tulajdonjoga az egyik cégünkhöz.

– A NABI kaposvári gyárát egy török cég vette meg. Eszerint az nem tartozott a csomagba?

– A kaposvári telephelyet telekként adták el. Amit mi megvettünk, az a NABI hatvanéves mérnöki kultúrája, valamint a mátyásföldi gyár iparvágánnyal, festőüzemmel, szerszámokkal, buszgyártó szakértelemmel, és ami különösen fontos, a referenciáival együtt. És van egy európai színvonalú típusunk, a NABI Sirius, amelyet kis átalakítással, Euro VI-os motorral szerelve, új típusengedéllyel hamarosan szállítani tudunk.

– A Siriusból hány fut Magyarországon?

– Kettő. De a NABI-t nem vették igazán komolyan, mert köztudott volt, hogy az amerikai befektetők szabadulni akarnak tőle. Most azonban biztos kézbe került, amit mi biztosítunk. Számolni kell vele mind a jelenben, mind a jövőben.

– Megtartják az észak-amerikai piacra utaló elnevezést?

– Nem, az új márkanév a Mabi, a magyar, a busz és az innováció kifejezések kezdőbetűiből.

NABI Siriusból Mabi Sirius: közel 50%-os magyar értékhányaddal, MAN vagy Mercedes alvázon (Fotó: NABI)

– A mátyásföldi gyárban készül majd a kompozit busz is?

– Eddig is ott készült a végszerelése. Elárulok egy szakmai titkot: az utóbbi években jó néhány cég Mátyásföldön gyártatta le a karosszériát, mert itt megvan hozzá a szükséges tudás. Mi is itt béreltünk eddig műhelyt az elektromos busz karosszériájának a kiszereléséhez.

A teljes interjú a Magyar Nemzet szombati számában (2013. december 7.) olvasható.

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: MNO | | Rovat : Kitekintő
Olvassa tovább a cikket az eredeti oldalon!

Hozzászólások