Lépjen be, vagy regisztráljon!

Újabb Molitus S91-megrendelés Svédországból

Amint azt korábban megírtuk, a tavaly júliusban átadott, svéd rendeltetésű Molitus S91-esek üzemeltetője igen elégedett a magyar midibuszokkal, így nemrég újabb járművekre tett vételi ajánlatot. A megrendelés mostanra konkretizálódott, így mára kiderült, hogy összesen öt darab S91-es midibuszról van szó. Az erről szóló közlemény a mai nap folyamán jelent meg a járművek alvázát gyártó Rába Járműipari Holding Nyrt. honlapján. A közlemény megemlíti az S91 közvetlen elődjének tekinthető Ikarus E91 sikereit is, ami kilencéves pályafutása alatt többek között Görögországba, Csehországba, Lettországba, Norvégiába és Izlandra is eljutott. Ilyen jármű volt egyébként a 2007-ben, legutolsóként elkészült Ikarus EAG autóbusz is.

Norvég megrendelésre készült S91-esek 2012-ben (Fotó: Molitus)

A most megrendelt öt darab midibusszal együtt összesen tizenkettőre nő az exportra került S91-esek száma, ami az eddig legyártott teljes mennyiség közel 86%-át teszi ki. Tavaly öt példányt Norvégiába, kettőt pedig Svédországba, a Vinga Bus Partner AB részére sikerült értékesíteni – ez utóbbi cég vásárol most további öt S91-est. Az új járművek jellemzően iskolabusz szerepkörben teljesítenek majd szolgálatot Svédországban (a tavaly átadott két svéd kocsi közül is iskolabusz kivitelben készült az egyik). A Rába fővállalkozásában készülő buszok várhatóan az eddigi, skandináv piacra gyártott S91-esekhez hasonló felszereltséggel kerülnek majd az üzemeltetőhöz. Hátul kétszárnyú lengőajtókra, az utastérben magasított támlás utasülésekre lehet számítani, emellett a fedélzeten automata tűzoltórendszer is helyet kap. Az új járműveket 2014 tavaszán szállítják le a megrendelőnek, a szerviz- és pótalkatrészhátteret a Rába Jármű Kft. biztosítja.

A 7905 mm hosszú midibuszok mozgatásáról a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is Mercedes-Benz erőforrás fog gondoskodni. A buszok környezetbarát biodízel üzemanyaggal üzemelnek majd. Mivel 2014. január elseje után az Európai Unióban csak a legmagasabb, Euro VI-os környezetvédelmi normának megfelelő motorral szerelt autóbuszokat lehet csak forgalomba helyezni, valószínűleg az első magyar fejlesztésű, Euro VI-os motorral szerelt járműveket köszönthetjük majd az új S91-esek személyében. Ez azért is valószínűnek tűnik, mert Adamis Gábor, a Webasto Hungária Kft. ügyvezetője az idei mátyásföldi Ikarus-napon bejelentette, hogy már gőzerővel dolgoznak az Euro VI-os motorral hajtott S91-es kifejlesztésén. Az automata sebességváltó az Allison szentgotthárdi üzeméből érkezik, az önjáró alvázat pedig a futóművekkel együtt a Rába szállítja.

Az egyik a tavaly júliusban átadott két svéd rendeltetésű S91-es közül 

A néhai Ikarus EAG típusai hagyományosan kedveltek voltak Észak-Európában, a referenciák és a kedvező tapasztalatok pedig a jelek szerint biztosítják, hogy a cég egykori dolgozóiból alakult Molitus termékei is kedvező fogadtatásra találjanak. Az igényes skandináv piacokon láthatóan sikeres a „legkisebb nagybusz” koncepció, azaz hogy egy valódi, teljes értékű midi autóbuszt kínálnak a vevőnek a különféle, kisteherautó-alapokra épülő felfújt furgonok helyett.

Az S91-ből Magyarországon jelenleg két példány közlekedik, a 2008-as gyártású prototípus Gyömrőn, a második számú, 2011-es évjáratú bemutatóbusz pedig Budapesten, a BKK-nál. Előbbi jármű napi 20 órát dolgozik, és leszállítása óta gyakorlatilag problémamentesen üzemel. A második kocsi Európa több országában is járt tesztkörúton, többek között a sikeres külföldi bemutatóknak is köszönhetők a későbbi skandináv megrendelések. A nemrégiben kiírásra került, 16+24 darab autóbuszról szóló budapesti miditenderen szintén esélyesnek számít a típus, bár győzelme nem borítékolható, ugyanis a hasonló méretű BredaMenarinibus Vivacity+ C és a Rampini Alé is komoly vetélytársnak tűnik. Az immár rendszeresnek mondható skandináv megrendelések ugyanakkor bizonyítják, hogy az kiváló minőségű S91 valóban egyenrangú vetélytársa a nyugati ellenfeleknek.

(Megjegyzés: a cikk nyitóképének forrása a Molitus.) 

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások