Lépjen be, vagy regisztráljon!

Bemutatkozott a Compacto, a legújabb magyar midibusz

Tegnap bemutatkozott a nagyközönségnek a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. új, saját fejlesztésű távolsági midibusza, a 8,3 méter hosszú, 30 személy szállítására alkalmas Compacto. A fejlesztés 2012 tavaszán kezdődött, a prototípus jármű elkészítése a tervezéstől a gyártásig mintegy 50 millió forintba került. A készülő prototípusról korábban több fénykép is napvilágot látott, tegnap délután pedig már a kész autóbusszal is megismerkedhettek a sajtó képviselői a gyártó kaposvári telephelyén.

A Compacto prototípusa még félkész állapotban a gyártó udvarán (Fotó: Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.)

A több mint húsz éve működő vállakozás főként buszok és kishaszonjárművek átalakításával foglalkozik. A Compacto a cég első saját fejlesztésű autóbusza, a kaposvári szakemberek a korábbi tapasztalatokat is hasznosították a jármű tervezése során. A prototípust több mint egy éven keresztül építették a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. üzemében, a gyártási folyamatot megörökítő videó itt tekinthető meg. A jelenleg csaknem 70 dolgozót foglalkoztató cég tavaly megközelítőleg 600 millió forint árbevételt ért el. Gépjárművek javítása, karbantartása, felújítása, illetve alkatrészek forgalmazása mellett éveken át - legfeljebb 22 személy szállítására alkalmas - zárt furgonok átépítésével is foglalkoztak, elsősorban az Iveco Daily és a Mercedes-Benz Sprinter alapjaira.

- Valamennyi vevőnk megkérdezte mindig, hogy tudunk-e 22 személyesnél nagyobb járművet készíteni. Mondtuk, hogy ebben a kategóriában nem tudunk, de bíztatásnak vettük az érdeklődést és belevágtunk az innovációba - árulta el az MTI-nek a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. tulajdonosa, Tajnafői István.

Tamás László, a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta: az új kaposvári midibusz prototípusának elkészítése a tervezéstől a gyártásig mintegy 50 millió forintba került. A múlt év tavaszán megkezdett fejlesztéshez közel 20 millió forintnyi európai uniós támogatást nyertek el. A projekt egy részét az Új Széchenyi terv is támogatta.

Jellegzetesen kisteherautó-alvázra épülő karosszéria (Fotó: Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.)

Külső formavilágát tekintve egyértelműen konzervatív vonásokat hordoz a Compacto, a hátsó lámpatestek a Mercedes-Benz Travego turistabuszból lehetnek ismerősek. A bemutató jármű utasterében a bordó és a piros szín dominál, az ülések kárpitja, a poggyásztartók alsó része és az oldalfalak burkolata is ebben a színben pompázik. A fedélzeten Özyildiz SC 200 típusú, lehajtható asztalkával ellátott távolsági utasülések kaptak helyet. Az 1-0-1 ajtóelrendezésű midibuszt kívülről egyszerű fehér színre fényezték.

A 8,3 méter hosszú Compacto az Iveco Daily alvázára épül, emiatt a karosszéria arányai jellegzetesen kisteherautósak. Az autóbusz mozgatásáról Iveco F1C típusú, négyhengeres, 2998 cm3-es, 170 lóerős (127 kW) dízelmotor gondoskodik, amely a jármű orrában került elhelyezésre. Az erőforrás az Euro V-ös emissziós norma követelményeit teljesíti.

Az új midibuszt elsősorban utazási irodáknak, iskoláknak, sportegyesületeknek, önkormányzatoknak ajánlja a gyártó, de a tervek szerint a későbbiekben elővárosi kivitel is készülne a típusból. A kaposvári cég évente hozzávetőleg tíz Compacto gyártását tervezi, ezzel mintegy húsz embernek biztosítanának tartósan munkát a térségben. Míg a hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező és hasonló méretű járművek nagy részét 26-30 millió forint körüli áron kínálják a hazai piacon, addig a Compactót ennél kedvezőbb, felszereltségtől függően 22-24 millió forint közötti áron értékesítenék. A buszokat egyelőre csak külön megrendelésre gyártják.

A Compactónak nehéz dolga lesz a konkurensekben bővelkedő piacon (Fotó: Kapos Járműgyártó és Javító Zrt.)

A Compactóhoz hasonló kaliberű jármű már korábban is készült Magyarországon, közülük a legújabbnak a kaposvári midihez hasonlóan Iveco alvázra épülő Dunabus számít, amely a Rákos Jármű Kft. terméke. Utóbbi autóbusz műszaki tekintetben szinte megegyezik a Compactóval. Az olcsóbb hazai gyártású midibuszok sorában nem szabad elfeledkezni az akár távolsági kivitelben is rendelhető Csaba Metál Urbanusról sem – és akkor még a külföldi, jellemzően szintén Iveco alapokra építkező konkurenciáról nem is szóltunk. Vetélytársakból tehát nincs hiány, kérdés, hogy mennyire tud érvényesülni a kaposváriak új reménysége ebben a relatíve szűk piaci szegmensben. Az mindenesetre biztos, hogy jól jönne a régióba egy újabb buszgyártó kapacitás a NABI bezárása után.

(MTI - Kapos.hu - Magyarbusz [Info])

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások