Lépjen be, vagy regisztráljon!

A New Flyer Industries kezébe kerül a NABI

Felvásárolja a NABI-t a cég eddigi egyik legnagyobb amerikai riválisa, a New Flyer Industries Inc. Az 1930-ban alapított, winnipegi (Manitoba, Kanada) központú autóbuszgyártó jelenleg két egyesült államokbeli gyárral rendelkezik. A cég napjainkban mindkét országban piacvezetőnek számít, ezt a számukra kedvező helyzetet NABI megvásárlása tovább erősíti. A New Flyer összesen 80 millió dollárért vásárolta meg a NABI-t eddigi tulajdonosától, az amerikai Cerberus Capital Management L.P. befektetőcsoporttól, amely 2006 óta birtokolta a magyar gyökerekkel rendelkező vállalatot. Az üzlet finnanszírozását a brazil buszgyártó nagyhatalommal, a Marcopoloval kötött együttműködési megállapodás biztosítja, melynek keretében a Marcopolo nemrég 19,99%-os részesedést szerzett a kanadai cégben. Ahogyan az a New Flyer június 21-én kiadott közleményében is olvasható, a Cerberus csak az USA-ban található létesítményeket, vagyis az annistoni (Alabama állam) összeszerelőüzemet, a delaware-i (Ohio állam) alkatrészelosztó központot és a Jurupa Valley-ben (Kalifornia állam) lévő szervizközpontot adta el. A NABI közelmúltban leállított magyarországi részlege, azaz a Budapesten illetve Kaposvárott található gyáregységek, minden kapcsolódó vagyontárggyal és kötelezettséggel együtt továbbra is az eladó (azaz a Cerberus Capital) tulajdonában maradnak, mivel ezekre a New Flyer nem tartott igényt. A magyarországi üzemekből a NABI amerikai vezetése a tavalyi év folyamán helyezte át végleg a buszok gyártását az annistoni gyárba, így ugyanis lényegesen rövidebb szállítási határidőket tud vállalni a cég.

New Flyer Xcelsior, a márka egyik húzómodellje (Fotó: New Flyer)

A NABI az idén március 31-éig eltelt tizenkét hónapban összesen 582 darab autóbuszt értékesített az Egyesült Államok piacán, mintegy 268 millió dollár értékben. A cégnek jelenleg 593 járműre van megrendelése, további 986 autóbusz pedig opciós mennyiségként bármikor lehívható. A számadatok hazai szemmel nézve ugyan meggyőzőnek tűnnek, de akár jóval fényesebbek is lehetnének, ha a NABI nem marad alul a közelmúltban egy los angeles-i, 550 autóbuszról szóló tenderen, éppen a New Flyerrel szemben.

A New Flyer igazgatótanácsának elnöke, Brian Tobin a NABI felvásárlását fontos mérföldkőnek nevezte, mely összhangban áll a kanadai gyártó piaci és tecnológiai vezető szerepre törekvő terveivel. A cég elnök-vezérigazgatója, Paul Soubry úgy fogalmazott: a tranzakció révén lehetőség nyílik a termékkínálat jelentős bővítésére, a cégcsoport új ügyfeleket szerezhet, továbbá egy költséghatékony gyártóbázishoz is hozzájut Alabama államban. A New Flyer és a NABI tradicionális vásárlói között viszonylag kicsi az átfedés, így a kanadai cég valóban új piacokra teheti rá a kezét a felvásárlással. A jelenlegi tervek szerint a NABI típusai a New Flyer égisze alatt is változatlan néven kerülnek majd forgalomba. Az egyesített vállalkozás összesen több mint 3000 embert fog foglalkoztatni az USA-ban.

Az örvedezéshez csatlakozott Jim Marcotuli, a NABI elnök-vezérigazgatója is. A cég magyar részlegének felszámolásában kulcsszerepet játszó úriember elmondta, hogy a New Flyer világszínvonalú autóbuszgyártó, és a felvásárlás révén a NABI előtt hatalmas lehetőségek nyílnak meg a még magasabb szintű teljesítmény és a további sikerek felé.

 

Ilyet se látunk már: Kaposvárott készült NABI CompoBus, útban a kikötő felé (Fotó: NABI)

A tranzakció nem sokat változtat a fennmaradásukért küzdő magyarországi gyáregységek helyzetén. Ezekre a létesítményekre a Cerberus jelenleg szintén vevőt keres. A sajtóban megjelent hírek szerint a kompozit technológiára berendezkedett kaposvári gyáregység iránt egy török befektető máris komolyan érdeklődik. Ahogy azt Baranyai Ferenc, a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője kapos.hu-nak elmondta, jelenleg ügyvédek segítségével világítják át az üzemet, hogy lehetővé váljon az értékesítése. Hozzátette: ha minden rendben zajlik, augusztusban akár új tulajdonosa is lehet a kaposvári gyárnak.

A NABI összesen mintegy 170 főt foglalkoztató kaposvári gyáregységében idén május végével állt le a termelés, miután elkészült az utolsó, Los Angeles számára készített kompozitkarosszériás NABI CompoBus vázszerkezete is a gyárban. Az üzem azóta nem kapott újabb megrendelést, mivel a hagyományos acélvázas buszoknál másfélszer többe kerülő típus gyártását a NABI az alacsony kereslet miatt nem kívánja folytatni. A somogyi gyárban mindössze 15-20 alkalmazott maradt, ők pótalkatrészek gyártásával foglalkoznak. A 2002-ben felépített gyár eddigi fennállása alatt több mint 700 CompoBus karosszériát készített. A járművek készre szerelése az USA-ban, a NABI annistoni gyárában történt.

A hazai autóbuszpiac befagyása miatt nem teremhetett sok babér a Siriusnak (Fotó: NABI)

Az acélvázas modellek vázszerkezetét előállító budapesti gyáregység már idén január elsejével működésének leállítására és a dolgozók elbocsátására kényszerült, miután a NABI amerikai vezetése fokozatosan az összes acélvázas típus teljes gyártását az Egyesült Államokba költöztette át. A magyar részleg túlélését a hazai és az európai piac számára kifejlesztett Sirius típuscsalád biztosíthatta volna, ám végül a kedvezőtlen piaci helyzet miatt csak két prototípus példány készülhetett el az ígéretes modellből. Pedig a tervek szerint a NABI a bemutatott városi, illetve helyközi szóló kivitel mellett csuklós változatot is gyártott volna a típusból, sőt, tervezőasztalon hibrid, földgázüzemű (CNG) és troliváltozata is létezett már a busznak. A magyarországi autóbuszpiac pangása (egészen pontosan a Volán tenderek kormányzati részról történő befagyasztása) azonban gyakorlatilag lehetetlenné tette a cég számára a hazai érvényesülést.

Ne maradjon le a magyar buszgyártással kapcsolatos legfrissebb hírekről! Kövessen minket Facebookon és Google Plus-on is!

Forrás: Magyarbusz [info] | | Rovat : Kitekintő

Hozzászólások